СЗО: Подходът "първо на мен" при ваксините е самоунищожителен

Неравномерна ваксинация по света ще забави възстановяването
5 мар 2021 17:15, Елка Василева
53
СЗО: Подходът "първо на мен" при ваксините е самоунищожителен
Снимка: архив, БГНЕС

Подходът "първо на мен" по отношение на ваксинацията срещу коронавирус "е самоунищожителен и ще доведе до продължително във времето възстановяване, като търговията и пътуванията ще продължават да страдат“. Това заяви генералният секретар на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус.

Още по темата

В становище за британския вестник "Гардиън" той посочи, че "докато вирусът се разпространява навсякъде, той има повече възможности да мутира и потенциално да подкопае ефикасността на ваксините навсякъде", предаде БНР.

Тедрос Гебрейeсус призова държавите да се ангажират да засилят производството на ваксини чрез споделяне на дози, трансфер на технологии, доброволно лицензиране или отказ от права на интелектуална собственост.

Той посочи, че производствените мощности на фармацевтични компании, които не са успели да произведат успешен кандидат за коронавирусна ваксина, "могат да бъдат преназначени за онези ваксини, за които е доказано, че работят".

Ръководителят на СЗО също така призова корпорациите и частните лица да дарят за програмата Covax като "най-бързият начин за ускоряване на усилията за прекратяване на пандемията и за позволяване на хората отново да се движат свободно".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия кой е бря...много убав
39
1
 
1
 
! Отговори
любопитен преди 3 години
До 45А за мъжки дупета за една една нощ, в кой сайт да влизаме?Или поне ти си остави телефона!
38
0
 
2
 
! Отговори
епидемиолог преди 3 години
Хайде бе....Toя да не иска да каже че хората се изтрепват да си слагат елексира във вените? Ако е такава навалица- как ще обясни номерата за принудително доброволно ваксиниране които измислят ежедневно. При много професии ще ги уволнят ако не се ваксинират. Други пък, не им дават да пътуват ако не са ваксинирани доброволмо или ще им разкажат играта от карантини ако не искат. Ако наистина е доброволно, и от тия ваксини произведени до сега, ще останат за изхвърляне.
37
1
 
6
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Maймуна да ти даде ъкъл... може ако я питаш как да открадне бананите.
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Този на снимкатане само той. като почнем от ротшилд, до гейтс и чак до тикфата..
35
0
 
10
 
! Отговори
Този на снимката преди 3 години
е за затвора!И не не съм расист. Не заради цвета на кожата му, а защото е подкупен от фармацефтичната мафия е за затвора!
34
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЗО с този черен дя вол от снимката, освен световна истерия нищо друго не може да направи.Ха кват му всички ваксини и ще побелее!!!
33
0
 
10
 
! Отговори
zer преди 3 години
Този много приказва за как да се харчат чуждите пари. То цялата тая оргарнизация всъщност само това знае - как да се харчат чужди пари. Колко милиярда потрошихте? Изтървахте тая пандемия още в началото, па сега и едно разследесне не можете да направите в Китай. Тръмп съвсем прсвилно ви врътна кранчето
32
1
 
11
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
То пък едни Ваксини .Ако се ваксинираш преди да си се разболял - можеш да се заразиш до 1 месец - докато започне да действа ваксината - ако си сложиш втората ваксина - можеш да се заразиш защото си бил заразен преди първата ваксина - ако си ваксиниран два пъти можеш да се заразиш защото е изтекла първата ваксина - ако се заразиш след 2 месеца значи че е изтекла втората ваксина - ако се се ваксинираш .....
31
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя да вземе да млъкне, че заради него всички сме на тоя хал. Трябвало държавите да произвеждат повече ваксини, ами да каже как! Такива приказки на едро всеки може да приказва. Ковида да го тръшне.
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно от тоя им не искаме !
29
3
 
4
 
! Отговори
Истината? преди 3 години
Все едно съм свидетел на спор между фашисти и комунисти!Едните яростно защитават ваксините, въпреки че не са задължителни изобщо (Или тъкмо заради това?), а другите пък обратно, твърдят че едва ли не ще ни поникнат рога и копита ако се ваксинираме!
28
0
 
22
 
! Отговори
Паоло Коелю преди 3 години
Колкото по-тъмен, толкова по-нищонеставащ
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ония се плодят като разпрани и през животът си не са платили и цент данък ама първи на опашката за ваксини.Излага се и тоя.Ми нали е много състрадателен що не си дарява заплатата за бедните в Африка? Ще не напусне работа и не назначи някой павиан с препаска който бачка като шаман в някое избушено африканско село.Нали така нека бедните са с предимство а тия дет си плащат-кучета ги яли.
26
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксините причиняват мозъчни увреждания, генни мутации, бъбречна недостатъчност, който си е сложил ваксина му е спукана работата.
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да дарявам за майм уните. За това призовава една отвратителна май му на, виновник за всичката истерия около един грип. Да се затрие цялото ти коляно, барабар с полудивите ти събратя
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не бъдете стадо .Вирусът ще мине и замине
23
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Целия свят козирува на една комунистическа мамуна, ами заслужаваме си всичко
22
1
 
2
 
! Отговори
голям е :) преди 3 години
А когато корупцията ви нахлу в ушити ти за два куфара с пари ти какво викаше : Няма вирус, Няма вирусПърво на мен , първо на мен ... Корумпиран Етиопец др.Тедрос
21
1
 
11
 
! Отговори
Аман преди 3 години
Кой тури това недоразумение начело нс СЗО Това което прави СЗО е.пълна бъркация

Спонсорирани публикации