5 алкохолни напитки, с които да замените биратa

Те са по-здравословен избор
9 май 2021 22:40, Иванка Гъркова
28
5 алкохолни напитки, с които да замените биратa
Istock

Алкохолът не е от най-здравословните ни избори в живота, но когато се употребява умерено, не ни вреди чак толкова. Сега навън все още не е толкова топло, но въпреки това много хора консумират бира. Дори и при затворени заведения, пенливата напитка се търси и е предпочитана от доста мъже и жени. Но тя не само подува корема, а води до напълняване и някои други отрицателни ефекти за организма. Но какво да правим, като толкова много я харесваме? Просто трябва да я ограничим или заменим с някоя друга алкохолна алтернатива.

„Трябва да изясним, че алкохолът всъщност е отрова. Така че не се опитваме да твърдим, че алкохолът сам по себе си е здравословен“, казва пред Insider диетологът Меган Кобар, специалист по метаболизма. Тя обаче цитира изследвания, според които поглъщането на 1-2 питиета на ден има ползи за сърцето и ни помага да релаксираме.

Ето няколко предложения за по-здравословни алкохолни напитки, с които да замените бирата:

1. Червено вино

То е номер едно в списъка. Причината е, че съдържа голямо количество антиоксиданти, които предпазват клетките в човешкото тяло от увреждане. От друга страна някои видове са пълни с полифеноли, които могат да насърчат здравето на сърцето.

Според множество изследвания, въпросните полезни вещества се съдържат и в бялото вино и розето, но в сравнение с червеното, при тях са в много по-малко съотношение.

Консумацията на червено вино е свързана с подобряване на:

Според множество изследвания, въпросните полезни вещества се съдържат и в бялото вино и розето, но в сравнение с червеното, при тях са в много по-малко съотношение.

Консумацията на червено вино е свързана с подобряване на:
- сърдечносъдовото здраве;
- костната плътност;
- здравето на мозъка.

Независимо какво точно червено вино пиете, то е доста по-полезно от бирата. Диетологът обаче препоръчва да търсите по-натурални вина, в които има по-малко добавки и заради това не са толкова дразнещи за черния дроб.


2. Шампанско


Тази напитка, която купуваме най-вече за по-специални поводи като сватби, кръщенета, годежи, романтични срещи или откриването на търговски обекти е богата на фенолни съединения. Те са антиоксиданти, които могат да подобрят здравето на мозъка и да намалят риска от появата на деменция.

Проучване от 2013 г., данните от което са публикувани в Reading.ac.uk, показва, че гризачи, на които е давано шампанско, имат по-добра памет. Макар и тези констатации да не са потвърдени за човешкия мозък, изследователите вярват, че данните са обещаващи. Те съответстват на тези, получени при други храни, богати на антиоксиданти. И дават пример с боровинките.

Един от най-големите митове, които сме чували за акнето е, че то ще изчезне след определена възраст. За съжаление неприятните пъпки могат да останат с нас завинаги и да се появяват, точно когато не трябва. Именно затова ни трябват продукти, които да ни помогнат в борбата за по-красива и по-чиста кожа.
 

Кои са другите, по-здравословни от бирата, напитки, четете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: напиткивинобирaтекила
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
До Аз преди 2 години
И къде ги пробва тия 500 вида бира? У кръчмата на село ли? Комора ти за Stella, която е правена в Белгия а не тази тука произведена в Каменица
27
0
 
1
 
! Отговори
... преди 2 години
И в допълнение... "Да пием по бира" не е задължително да е бира или още по- малко една, но е влязло в народното творчество. Или гледаш мач и пиеш текила- ще ти разказват второто полувеме два дни по- късно. Уискито си има по- специално място, време обстановка пр. Ферметиралия чай даже не искам да пробвам. Червеното вино- знаем си му сезона. Пък чехите и гермаците щото са прости пият бира. Мого бира.Белгийските са силни и не са ми по вкуса, но в Чехия... о, дааа
26
0
 
1
 
! Отговори
... преди 2 години
Мдааа, значи звъня аз на накой приятел в събота следобяд и водим следния разговор:- Какво правиш?- Чудя се. У нас съм.- Ами ай да ходим да пием по едно шампнаско.Хахаха
25
2
 
1
 
! Отговори
Аз преди 2 години
До Дегустатор любителАз пък съм пробвал над 500 вида бира, и Стелата е почти в дъното на класацията... Особено напоследък, както ни я сервират с царевица и други ***, неприсъщи за напитката с име "бира"...
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
всичко което е направено от натурални ,естествени продукти не е вредно,но сега всичко е химия ...за съжаление...
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
5 !?!?!? Много са! Дай по една домошарка и ни гледай сеира. Аз кога пием не мишим!
22
0
 
5
 
! Отговори
Taню преди 2 години
Хубави напитки има навсякъде - яка бира в Белгия и Дания, чудесно вино в Албания, добра ракия навсякъде по балканите, палинката на словаците... Човек трябва да е малко просветен и да не купува бъркoчите на лидл и кауфланд. Просто е!
21
1
 
2
 
! Отговори
Дегустатор любител преди 2 години
Гинес върви много добре с уйски, демек пиеш шот уйски и прокарваш с Гинес. Има и един много як котеил Irish car bomb, който включва тая бира+ Бейлис и уйски.
20
0
 
2
 
! Отговори
един преди 2 години
До Дегустатор любител---------------------------------------Според мен -Гинес.
19
0
 
2
 
! Отговори
Дегустатор любител преди 2 години
Пробвал сън над 50 вида бира и за мен бай добрата е Stella Artois!
18
1
 
1
 
! Отговори
някой преди 2 години
Фен съм на бирата и си пийвам биричка всеки ден през всички сезони с всякакво мезе, включително и с плодове. И не, нямам женски гърди.
17
0
 
5
 
! Отговори
Az преди 2 години
До Ямболски цървулЛичи си, че не си пил истинска бира, а само бъркочите, които се продават по супермаркетите... Да, от 4 загорки/каменици/шуменско/т.н. ще се надуеш като балон и сутринта главата ти ще е куха, ама тези изброените отдавна са далеч от бира!
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
OТ 3 Г. съм сменил бирата с вино. Зимата-червено, лятото-бяло.
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
dnes schupiha tapomera!
14
0
 
13
 
! Отговори
Шкембесънрайз преди 2 години
Ако бирата може да се замени с пет "алкохолни" напитки, то това са пет бири.
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Винаги съм страдал от отвратителен и дълъг махмурлук.Пийнали и след това поне ден съм като болен.Разбрах че не е за мен тая материя и вече само за първото наздраве и после си целувам чашата колкото да не ми казват ,че съм встрани от компанията.Като младеж го мислех за слабост, сега разбирам че е било подарък от съдбата и природата.
12
0
 
5
 
! Отговори
do 11 преди 2 години
Освен това бирата съдържа пикочна киселина, която трудно се отделя от организма, особенно при редовно пиене на бира, което води до подагра и диабет.
11
9
 
5
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Отдавна съм на мастика,ракия и водка .Бирата е женско питие,което при мъжете образува корем и гърди.А освен това е безидейно пиво.
10
0
 
4
 
! Отговори
няма кой! преди 2 години
да ни изкупува червените вина и затова...
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Газирана вода.Алкохолът проваля човешкия живот, не само на пиянката, а и на хората около него.А бирата е едно от най-коварните питиета - има някаква репутация у нас, че не е алкохол, но това изобщо не е вярно. На голяма част от пиячите на бира освен корема, получават ерективна дисфункция, високо кръвно, пораствам им женски гърди и т.н. - погледнете се в огледалото.

Спонсорирани публикации