Летни прически - как да оформите дългата коса?

Ето няколко идеи, които да пробвате у дома
11 май 2021 21:09, Дарена Найденова
0

През есента и зимата с нетърпение чакаме да дойдат по-топлите летни дни. Когато това се случи обаче започваме да се оплакваме колко е горещо и как искаме малко прохлада. Главна причина за нетърпимата топлина, която усещаме по тялото си, е дългата ни коса, която сякаш е като нагорещен тиган върху главата ни.

Ако някога сте изправяли косата си във влажен ден, много добре знаете, че до следобед тези прави кичури започват да изглеждат като конец – изтощени и много тънки. Ако имате къдрава коса, вероятно сте изпитвали фризирането, предизвикано от топлината. Но освен проблемите с прическата, многото коса върху раменете и гърба в горещ ден не е никак приятна.
 
За да ни помогнат да разрешим този проблем, без да правим една и съща конска опашка всеки ден, идват фризьорите Джоузеф Мейн и Антъни Коул, които работят със знаменитости. Те споделят своите любими визии за лятото и как да си ги направим у дома или при професионалист.

1. Къдрици и Cornrow
 
Преди да започнем с този стил, ще обясним какво точно значи „Cornrow“. Това е стил африкански плитки, при които косата е сплетена много близо до скалпа, като се използва движение нагоре, за да се направи непрекъснат, повдигнат ред. Стилът често се прави в прости, прави линии, като те могат да бъдат стилизирани в сложни геометрични или криволинейни дизайни.
 
През лятото влажността може да накара къдравата коса да се превърне от голяма в още по-голяма. Именно затова ви даваме идея как да се справите с този проблем и да оформите буйните си кичури. Антъни Коул споделя, че използва cornrow, за да създаде лесна прическа, която не изисква много усилия. За да получите този външен вид, започнете като вземете V-образна част от косата, близо до челото и я отметнете назад. След това разделете косата си по средата и направете задната половина на опашка.
 
С косата, която е отпусната, създайте три заоблени нишки в С-образна форма, която сплитате от горе-надолу и повторите упражнението от другата страна на главата.
 
2. Френско усукване
 
Изпробвайте този класически стил, като това лято прибавите към него малко цвят за разнообразие. Джоузеф Мейн използва розово удължаване, сресвайки задната част на косата, за да създаде здрава основа за закрепване на фибите. След това цялата коса се издърпва наляво и се добавят фибите. Те служат за придържане на другите аксесоари за коса, които държат плитката на едно място.
 
Още идеи за летни прически ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации