Рецептата Dnes: Сирене фета с домати на фурна

Невероятно вкусно
11 май 2021 08:00, Илияна Николова
7
Рецептата Dnes: Сирене фета с домати на фурна
Снимка: istock

Продукти:

300 г сирене фета
1 и 1/2 кг чери домати
1 малка глава червен лук
5-6 скилидки чесън
1/2 чаша зехтин
сол, черен пипер на вкус
сушени или пресни мащерка, босилек, розмарин на вкус
лют червен пипер по желание и на вкус
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 190 градуса. В тава с незалепващо покритие сложете доматите и прибавете към тях една част от зехтина, сол, черен пипер на вкус, нарязаните лук, чесъна и мащерката и останалите билки. Разбъркайте добре, след което освободете място в центъра на тавата и сложете фета сиренето. Подправете леко с пипер и добавете останалата част от зехтина. Печете около 30-40 минути или докато доматите омекнат и сиренето хване хубава златиста коричка. Може да сервирате това ястие с хляб или да сварите около 200 г къса паста и след изпичането да я добавите към фетата и доматите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Фи преди 2 години
До Анонимен 1Простотия българска.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо като сирене в гювече, но на фурна
4
2
 
3
 
! Отговори
12664 преди 2 години
До МалякаИ два българопоклонически индивида вече са не-харесали мнението ти. Те си искат фета-та! :D
3
5
 
6
 
! Отговори
Маляка преди 2 години
Какво е сирене фета? Знам, че има бяло саламурено сирене, ама фета? Това нещо като йогурт ли е, че на село имаме само кисело мляко? Или е дзадзики, макар че ние ядем салата Снежанка? За един чуждопоклоннически сайт питам
2
3
 
3
 
! Отговори
Н1 преди 2 години
За мен храната е два вида: за нахранване/да си напълниш тумбака да не си гладен/ и храна за пофта, като я видиш, да ти се задействат стомашните сокове. Първият вид се предлагаше в работническите столове, закусвални и пр. Набързо сготвени манджи, яхнии разни със сос, да топиш и да изядеш повече хляб. Другата храна винаги върви с определено пиене, различно по градус, температура и цвят. Не е задължително и да е скъпо, пр. топъл сандвич със сланинка, лучени пръстенчета и шарена сол.
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
повръщано с чесън - не мерси

Спонсорирани публикации