Китайски шпионин е предал информация, подкрепяща теорията, че COVID-19 е изпуснат от лаборатория

Твърди се, че това е 57-годишният Дон Джингвей
20 юни 2021 17:15, Нели Христова
77
Китайски шпионин е предал информация, подкрепяща теорията, че COVID-19 е изпуснат от лаборатория
Снимка: Pixabay

Твърди се, че един от най-добрите шпиони на Китай е дезертирал в САЩ и вероятно е предал на разузнавателните агенции информация, подкрепяща теорията, че коронавирусът е изпуснат от лаборатория, пише британският вестник The Times, цитиран от Агенция "Фокус".

Говори се, че 57-годишният Дон Джингвей, заместник-министър на държавната сигурност в Пекин, е пристигнал в САЩ с дъщеря си през февруари, след като първо е отлетял за Хонконг. Ако това бъде потвърдено, той ще бъде най-високопоставеният китайски служител, който някога е преминал на страната на САЩ.

Името на Дон рядко се появява в англоезичните китайски медии. Вчера обаче той беше споменат от South China Morning Post, базирания в Хонконг вестник, където той нарежда на китайските разузнавателни служби да „засилят усилията си за издирване на чуждестранни агенти и собствени служители, които са в сговор с „антикитайски “сили“.

Съобщава се, че коментарите са направени на конференция за шпионажа в петък. Уебсайтът на вестника предостави своя доклад на Централната комисия за политически и правни въпроси, която контролира всички правоприлагащи органи, но не пусна негова снимка на конференцията и не каза къде се е състояла тя.

Въпреки че историята не разглежда слуховете за дезертирането му, в информацията се казва, че „22-годишен студент по журналистика, идентифициран само с фамилията си Тиан, (е) обвинен в предоставяне на информация на неназована западна държава, за да „очерни“ Китай“.

Някои наблюдатели видяха това като едва прикрит опит да се оборят слуховете за дезертирането на Дон. Единият източник „Цитирането на Дон от събитие в петък със сигурност ще бъде наистина добър двоен блъф, ако той е дезертирал.“

Дон е служител в кариерата с дългогодишен опит в китайското министерство на сигурността. Акаунтите в социалните медии на антикомунистически активисти кипят от спекулации за него. Хан Лианчао, продемократичен активист, който дезертира през 1989 г. след събитията на площад Тянанмън, твърди, че Дон е бил обсъждан по време на преговорите между САЩ и Китай в Аляска през март.

Ван И, китайският външен министър, е поискал Дон да бъде екстрадиран - искане, което е било отхвърлено от американския държавен секретар Антъни Блинкен. Висш служител на администрацията вчера обаче отрече да е имало подобна дискусия в Аляска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
0
 
! Отговори
Твърдолинеен преди 2 години
Твърди се, говори се и т.н. западни фейкове. И все пак: Нович'к за националните предатели.
55
0
 
1
 
! Отговори
Хм... преди 2 години
Нещо не разбрах. В началото на статията е упоменато, че китайският шпионин е 57-годишен заместник-министър на държавната сигурност, а по-надолу шпионинът вече е 22-годешен студент...
54
1
 
3
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
Дезертирал в САЩ по времето на Чайна Байдън? Тоя не е с акъла си! Да обърка сметките на корпорациите които назначиха Байдън и бранеха любимата си ККП? Няма да му се размине. Запомнете името му и потърсете информация за него след нпколко месеца. Ако не се извини публично в най-скоро време и медиите в САЩ не го наврат в ......го отпишете
53
0
 
4
 
! Отговори
US Immigrant преди 2 години
Когато някой висш служител избяга в САЩ, да знаете, че е имало за какво. Пчела от мед не бяга, а оттам нататък всичко си идва по местата. Този служител е един от свръхзапознатите с държавната не/сигурност на Китай и не е първият беглец от китайския капиталистически "комунизъм". Да оставим настрана изчезналата лаборантка, която успя да предупреди света за изтървания щам и... изчезна...
52
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 55 - китайската партия вече обвини половината свят, че е ВНЕСЛА вируса в Китай и затова се е получила пандемията. Обвиниха САЩ, Италия, подиграваха се на Индия за многото жертви, мисля, че и Тайван също им е виновен. За съжаление, това е режим, който се държи като разглезено дете, което е получавало много неща наготово, но е хванато в лъжа. И заслужава добър урок от останалия свят. Природата вече е започнала преподаването му.
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китай се закопаха с мърлящината си. Сега като се ускори сриването на сгради, мостове и язовири, заради корупцията, липсата на качествен контрол и тоталното безхаберие на "великата" им ком. партия, ще им лъснат задниците - че цялата им "икономика" се издържа само от компаниите, изнесли производството си там, които вече се махат, защото геноцидът, който китайската партия провежда, вреди на имиджа им. В близките години ще става шоу. Не бих се учудил да изкарат танковете пак срещу хората.
50
2
 
8
 
! Отговори
Handel преди 2 години
Има една стара поговорка: "Ако нещо изглежда като ***, плува като *** и кряка като ***, то това най-вероятно е ***". Подкупното СЗО полага огромно усилие поне да внесе съмнение по въпроса, но отдавна е ясно че вирусът е изтърван от продадената на Китай през 2005-та година френска лаборатория. Самият вирус е изолиран още през 1962-ра година, така че не е нищо ново. А какво са искали китайците да постигнат вече е съвсем друга тема.
49
0
 
1
 
! Отговори
hmm преди 2 години
Ще се плаща колкото и да ривете платени ....
48
3
 
5
 
! Отговори
ЦИНИК преди 2 години
Сагъ разпраят ,че щяло дъ има ноф вирус.Одел само по гражданята у големите градове.Не прощавал и на мързеливите селяни кадя дживеят у градо.Одел също по политици военни,ченгета,дръжавни чиновници,ЧСТ-та ,големи бизнесмени толупи,измамници,мързели и друга гмеж! Не признавал ваксини ! Само чесни работливи ора имали имунитет от него ,от всевишния !!
47
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навремето обвиниха България за атентата срещу папата. По-късно в Либия обвиниха сестрите, че инжектирали спин на либийски деца. Добре, че сега поне не са ни обвинили и в короната.
46
3
 
18
 
! Отговори
На Сакото Яката преди 2 години
Китайски военни, промъкнали се на самолета-шпионин на САЩ, са били приятно изненадани, като са открили, че всичката секретна апаратура, намираща се на самолета, била произведена в Китай.
45
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно как така корона вируса е открит и патентован даже преди години от Бил Гейтс а е изпуснат от китайска лаборатория ! Ако е вярно тогава Бил Гейтс е правил опити в китайска лаборатория с вируса или е продал патента на китайците ? А може и да е изпуснат от предател срещу заплащане от милиони. Започва да става интереснооооо
44
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така правят всички комунисти. Отиват децата им в САЩ. На Сталин Светлана Алилуева, нашия Георги Пирински роден в САЩ, Лавров дъщеря му и др
43
1
 
16
 
! Отговори
дедо Ви преди 2 години
Америка търси някой да плати сметките за всичко около "короната"
42
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е! Край - терябва да се боерим срещу Китай със ВСИЧКО, което имаме!
41
4
 
1
 
! Отговори
Chinese Boy преди 2 години
Too late янки, свиквай с това.
40
10
 
7
 
! Отговори
СССР преди 2 години
А в САЩ канибализма е легален!! ФАКТ!!
39
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западът би трябвало, постепенно, да затваря границите си за китайския бизнес и китайски емигранти. Законът "Магнитски" трябва са се прилага и за Китай.
38
1
 
21
 
! Отговори
Цун Кай Го преди 2 години
Като пишете за китайски шпионин, трябваше да сложите снимка с дръпнати очи.
37
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
вирус с лятна ваканция, второ лято е на почивка

Спонсорирани публикации