Зловещо откритие в Русия: Журналисти намериха изоставен имот с клетки и собствен крематориум

Твърди се, че то е принадлежало на мафиоти, свързани с правителството
23 юли 2021 21:30, Нели Христова
117
Зловещо откритие в Русия: Журналисти намериха изоставен имот с клетки и собствен крематориум
Снимка: Twitter

Журналисти от руската телевизия 47News правят смразяващо кръвта откритие - в горите край село в покрайнините на Санкт Петербург те намират сграда, която е предполагаем мафиотски затвор. В изоставеното съоръжение има две подземни клетки с тоалетни и нещо, което изглеждаше като крематориум.
Но дни след като журналистите попитаха държавните служители за сградата, на мястото пристигат булдозери и премахват всички останки от вилата и нейния скрит затвор. Това действие доведе до спекулации, че съоръжението е полуофициален затвор, използван при все по-размитите линии между службите за сигурност и организирана престъпност в Русия на Владимир Путин.

Журналисти от 47News, базиран в Санкт Петербург уебсайт за новини, заявиха, че са получили информацията за мрачното скривалище от затвора от работник мигрант. Когато отишли на мястото, те открили две клетки на един етаж, но не били в състояние да изследват по-ниско ниво поради наводнение. Под банята на къщата направили най-плашещото си разкритие - там имало съоръжение, подобно на крематориум с човешки размери.

Снимки, публикувани от 47News, показват дълъг бетонен вход в мазе, проектирано да побере автомобил, заедно с две клетки, обширна метална решетка и дори странни графити по стените.

Местните власти първоначално потвърждават пред 47News, че сградата е била частна резиденция, построена през 2011 г., но за която те са узнали едва през 2018 г., когато разследващите са претърсили съоръжението.

"Докато полицията не започна разследващи действия там, разбира се, ние не знаехме нищо за това. Беше прикрито и беше невъзможно да се разбере какво има в сградата", казва Владимир Сидоренко, служител от района на Агалатовски, където се намираше съоръжението, пред уебсайта на Podyom. "Тази територия е далеч от населени места", добавя той. "Има само 6 къщи и няма постоянни жители."

Според изпълнители, с които се свързва 47News, тайното съоръжение е било издигнато за три месеца и е струвало между 20 и 40 милиона рубли (250 000 до 500,00 долара) - огромна сума за строителство в селските райони на Русия.

"Толкова прецакано и толкова руско", заяви офицер от централното европейско контраразузнаване, който вярва, че съоръжението е истинско. "Сивата зона между организираната престъпност и руските служби за сигурност винаги е била проблем, който се връща към годините на КГБ, но той е бил фокусиран върху външни операции: КГБ е намерало приложения за гангстери, които правят твърда валута и бизнес връзки в чужбина. Но сега те са объркани у дома, така че подозирам, че тази сграда е свързана както с официални, така и с криминални елементи едновременно. Но това със сигурност е зловещ знак, че някой, който има политическа сила, за да направи такъв затвор, ще се нуждае от такъв затвор "

"Това, че в Русия се случват нещата, които дори ФСБ трябва да държи настрана, не е чудесен знак за връзката между организираната престъпност и правителството", каза офицерът, който работи под прикритие и не може да бъде посочен.

Според служители, разговаряли с 47News, парцелът, върху който е построено съоръжението, е закупен през 2010 г. от някой, свързан с руската затворническа система.

Вторият собственик на сградата, според официални представители: Известен мафиот, който законно е променил името си на "Ескобар".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Оберщурмбанфюрер......Те, фашаго си есесовски Оберщурмбандгрупенфюрер, макар че не си признаваш! Точно в Дания никакви фрицове не са се укривали - там не ги понасят! Бил съм там и знам какво е отношението им към тюск. Виж, в Аржентина, Чили се спасиха доста фрицове. А крематориумите не са руска специалност! Та чак и за една персона! За гадориите ти бих ти клъцнал раздвоеното езиче!
83
13
 
1
 
! Отговори
Крим не е руски преди 2 години
ето къде изчезваха руснаци от опозицията против ***
82
3
 
20
 
! Отговори
Шокър преди 2 години
Надписи на английски за да улеснят западните зрители на "шокиращата новина"... птиченца ... талантливи графити...и разбира се голям графит на някаква мома край решетки за да стане ясно дори и на деебилите че точно за затвор става дума... и разбира се че ще е на мафиоти ... как не ... и то задължително хайли лайкли свързани с Путин.Директно... Браво бе.Много бърза реакция. ВЕДНАГА след разкритията за хилядите убивани деца на индианки в Канада ... и за напомнените подобни случаи в САЩ през 80-те.
81
8
 
4
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
Нашите крематориуми през ВСВ бяха като хотел Шератън, а в Русия един свестен крематориум не могат да направят. Сигурно са ги пържели връз дръвца за огрев, а може и да са ги изяждали след това - кой знае. Името на крематориум-панделата звучи доста западняшко. Явно някой е дошъл от Копенхейгън-Копенхаген и дал привкус на Дания, в която след войната са се укривали много немски офицери и сержанти, някои от тях останали живи и до днес. Много лошо западно влияние в Русия, нооо лошо!
80
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ние имахме такава пещ на село - цели агнета че и телета сме кремирали
79
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тиквените тролита са на заплата при чешкия еврокомисар по ценностите и джендъризма... И тайно четат книжки за съветския му аналог - ЧК.
78
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тиквените *** искат и у нас да вилнее брюкселската цензура.... Че многото информация ги прави разногледи.
77
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЦЦЦЦЦЦС атаниско племе и ми се пишат православни.
76
4
 
0
 
! Отговори
човек преди 2 години
До: номер 100 Ти май нищо не разбра от написаното? И видеото ли не гледа?
75
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами да го използват за обществена сграда - например полицейски участък. Ние колко сме умни та взривихме мавзолея на Г. Димитров, а беше масивна сграда, която можеше да се даде за представителство на някоя голяма компания и да влизат пари в бюджета. Но социалистическия иди0ти3ъм на скопени комсомолски секретари трудно ще се изкорени.
74
3
 
21
 
! Отговори
я преди 2 години
Това на снимката било "частно имение"!?? абе вие гледате ли си снимките? Тази барака, с този надпис, с това странно написано свободно съчинение... Къде са цензурите за фалшиви новини?
73
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой е заподозрял нещо смущаващо,и властите са изпратили багерите.Интересно Каракочев.
72
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Организирана престъпност в Русия на Владимир Путин." Ето ядрото на всички тези глупости. Останалото можеше да не го пишете.
71
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България откриха няколко такива,но без ,,камери без изход''.Това са килии на отвлечени за подкуп.който не плати ............ само прах след него.
70
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Излиза, че дори и Путин не може да контролира напълно мафията , подобно на нас демократичните сили които мафията все ни убягва и се измъква.Ето дори в Русия имат черни овце, а са силно полицейска държава.Какво да кажем за нашите, след като дори силните държави имат,все пак не можем да справим с черните овце но поне има някакви опити навсякъде но винаги се намира някоя дори и в Русия и САЩ.
69
17
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Журналистите в Германия, ако пишат статия срещу правителството си, я публикуват в австрийските вестници под псевдоним, за разлика от руските журналисти.Защото в Русия има повече свобода от ко'чината Германия.
68
16
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
***п0дчoвеци
67
20
 
19
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
To цялата територия на К0чинaта е зловеща. Там живеят само ***, замръзнали в средновековието и управлявани от комплексиран диктатор по известен като Джуджето Убиец. Само в Москва може да се видят признаци на някаква цивилизация, ама то е защото има много чужди компании и там са олигарсите-милиардери на Джуджарик
66
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Офицер от централното европейско контраразузнаване, работещ под прикритие, но дал интервю пред журналистите! Смях и сълзи! Ако това изобщо е вярно, вие вече здраво сте го прецакали.
65
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Статията показва, че в Русия има независима журналистика за разлика от ЕС.

Спонсорирани публикации