Скъпият ток качи и цените на храната в ресторантите, сметката с 10% отгоре

Дистрибуторите на хранителни продукти вдигнаха цените си средно с 10 до 30 на сто
Обновена: 25 сеп 2021 07:49 | 25 сеп 2021 07:45, Камелия Цветанова
92
Скъпият ток качи и цените на храната в ресторантите, сметката с 10% отгоре
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

10% е ръстът в цените по ресторантите в Кюстендил, установи проверка на „Телеграф“. Като причина от местния бизнес посочват увеличението в цените на тока, както и при всички основни продукти.

Още по темата

„130% е увеличението на тока спрямо предишни сметки за същия период от време. Потреблението на електроенергията е същото, което няма как да не се отрази съответно и в цените на предлаганите от нас ястия и питиета. Това увеличение се наблюдава през последните 4 месеца, което наложи да увеличим цените с около 10%. Само до преди месец цената на олиото на едро беше 2 лв. за литър, сега е 3 лв., а при нас потреблението е огромно“, обясни Елица Димитрова, която е собственик на култова кръчма в областния град. По нейни думи най-силно засегнати от пандемията са именно ресторантьорите, тъй като работата в бранша е намаляла с 50%.

По-високи цени в менютата си вече пресмятат и ресторантьори от Стара Загора.  

За последните 2-3 месеца дистрибуторите на хранителни продукти и напитки вече тихомълком вдигнаха цените си средно с 10 до 30 на сто и това няма как да не се отрази и в заведенията. Засега все още не сме обсъждали конкретно увеличение, но не изключвам то да  е в рамките поне на 10 на сто, съобщи председателят Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите от Стара Загора Вени Петрова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още по темата: ресторантток
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
4
 
! Отговори
Избягал преди 2 години
Ше се опраиме.Таман след 50 годинки ...
75
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пипоня нали се биеше в гърдите за азерския газ,а то кво било,препродаван директно от тръбата,само далавери от тоя пън!
74
1
 
3
 
! Отговори
Шебек преди 2 години
Абе и моите сметки за ток се покачиха, ама шефа не иска да ми вдига заплатата..
73
4
 
9
 
! Отговори
митко преди 2 години
При това положение защо все още Боко Тиквата е на свобода?Мястото на банкянската мутра е в затвора.
72
6
 
6
 
! Отговори
Радев, вън! преди 2 години
Чака ни Радевата зима. Виденовата ще ни се стори като песен. Тези безхаберници, дето не знаят нито къде се намират, нито защо са там, нищо добро не ни чака. Те са жадни само за власт и пари. Радев получава 10 млн. на месец от митниците. Но е борец срещу корупцията.
71
2
 
13
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
НЕ Е ВЕРНО.-ЦЕНИТЕ ГИ ВДИГНАХА ОЩЕ ПРЕДИ ТОКЪТ ДА СКОЧИ.
70
3
 
6
 
! Отговори
Ro преди 2 години
Хейтите кръчмарите, ама не виждате по-далеч от носа си, че цените за нас, обикновените потребители, също скачат. Да ходили да умират, да затварят кепенците и прочее... Еми, добре, когато на вас ви кажат същото скоро, защото другата година ни чакат още инфарктни увеличения и не знам колко хляба ще можем да си купим с една заплата, дано ви сервират същото - като не можете да се оправяте и мислите, де сте тръгнали да живеете. Лягайте на Централни и не ни занимавайте, нали така?! Д3били...
69
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мдаа... "Зелената енергия" не може да компенсира енергията получавана от ТЕЦ-овете!!!! На всичко отгоре Зелените предприемат сериозни действия и срещу АЕЦ-овете. Както са тръгнали Неузрелите им тикви, скоро ще ни върнат обратно в 19 век!
68
1
 
16
 
! Отговори
Петко преди 2 години
Реално погледнато ходенето на ресторант не е от първостепенно значение. Хората, които се хранят всеки ден на ресторант едва ли имат проблем да платят 10% повече.
67
14
 
3
 
! Отговори
Почтен преди 2 години
Разликата отива в джоба на Румен Радев и Бойко Рашков. От такива повишения Рашков е с 19 апартамента в България , а Румен Радев е с къща в Австрия!
66
3
 
7
 
! Отговори
Shark преди 2 години
Да ,ама те не протестират за тока! А за това, че някой, уж им пречел да работят. С други думи протестират затова, за което Бойко Борисов им е казал и съответно платил.
65
1
 
1
 
! Отговори
оле оле преди 2 години
олеле .олелей .
64
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе 10%, поне 15-20% са отгоре цените в рестроантите. Пак някаква занижена статистика.
63
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха тея и те като софииския транспорт- 50% по-малко пътници и 30% повече разходи.
62
1
 
23
 
! Отговори
Джо преди 2 години
Кръчмарите немат наяждане! Дайте им пак помощи бе!!!
61
6
 
12
 
! Отговори
До 64 Мислете,мислет преди 2 години
Изглежда, че ти няма с какво да мислиш ! То в тиква няма мозък та не е учудващо. Радев няма пълномощията да управлява държавата . Той може да направи всичко ако стане президентска република и тогава ще тръгне България напред, ще излезе от блатото гербероседераскодепесаробесепарско
60
0
 
17
 
! Отговори
Malee преди 2 години
Дреме ми да ги затварят всичките !
59
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия от уж бранша, няма ли да разберат, че това е пазарна икономика. Предлагаш гаден продукт, губиш. Какво са длъжни държавата и данъкоплатците да те спасяват, че си решил да отвориш ресторант ама не знаеш какво да го правиш. Аман от нищоправци дето реват за пари, бетер клошари са.
58
10
 
4
 
! Отговори
Мислете,мислете.... преди 2 години
ТОКА СКЪП И ДЕФИЦИТЕН---А, РУНДЬО НЕ СПИРА ИЗНОСА НА ТОК....ЗАЩОТО ГО ПРОДАВА ЗА ПАРИ И...ВИЕ ГО ПЛАЩАТЕ....ХАХАХАААА....ПОСЛЕ ПРАЩА РОШКОВИЯ ДА ПРАВИ ЦИРКОВЕ В КЕВР....ЗА ЗАБЛУДАНА БАЛАМИТЕ...
57
0
 
0
 
! Отговори
пьк и преди 2 години
си дзифтар

Спонсорирани публикации