Рецептата Dnes: Пиле с майонеза, пармезан и подправки

Крехко, сочно, да си оближеш пръстите
19 май 2022 08:35, Илияна Николова
2
Рецептата Dnes: Пиле с майонеза, пармезан и подправки
Снимка: istock

 Продукти:

  • 1 чаша майонеза
  • 2 скилидки чесън, пресован
  • 1 супена лъжица пресен розмарин, нарязан
  • 1 чаена лъжица сол
  • Пресен черен пипер на вкус
  • 4 бр. пилешки гърди без кожа
  • ½ чаша настърган пармезан
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 175 градуса. В купа разбъркайте майонезата, чесъна, розмарина, солта, пипера. Поставете пилешките гърди в тава за печене или йенска стъклена форма. Разпределете майонезения сос отгоре. Оваляйте пилешкото добре. Покрийте с пармезана. Печете в загрята фурна до хрупкава коричка за около 45 минути или златист загар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
1, пил. гърди са доста сухи и майонезата е за да ги направи по-сочни и меки а не да ядеш подметка. Отделно, че може да смесиш майонеза с кисело мляко. И не на последно място - здравословното е полезно, но калориите са по-вкусни.
1
5
 
0
 
! Отговори
Една българка преди 1 година
Всичко хубаво, ама защо майонеза??? Рецептата звучи много добре и дори би била здравословна, ако не беше сложена цяла чаша майонеза... Защо си го причинявате? Човек е това, с което се храни.

Спонсорирани публикации