Олена Зеленска показа пред Давос Украйна преди и след инвазията

Тя говори за важната роля на украинските жени във военно време
25 май 2022 13:26, Нели Христова
152
Олена Зеленска показа пред Давос Украйна преди и след инвазията
Снимка: БГНЕС

Първата дама на Украйна Олена Зеленска разказа пред световната общност за хуманитарната ситуация в родината й.

Тя говори на събитие в Украинския дом, проведено в рамките на Световния икономически форум в Давос (Швейцария). Чрез видеовръзка съпругата на президента разговаря с участниците в Давос. Олена показа снимки на украински градове преди и след руската инвазия.

Първата дама показа и снимки на хора, засегнати от войната.

„Мариупол. Какво беше и какво стана след руския тормоз. Ирпин, Харков, Северодонецк. Беше – стана. Мислех как най-добре да говоря за украинската трагедия по време на онлайн сесия в Украинския дом в Давос, организиран като част от Световния икономически форум. Разбрах, че е по-добре да се види веднъж. Моите събеседници са в уютен далечен град. Аз съм в Киев, опитвам се да се възстановя от обстрела. Но ми се струва, че целият цивилизован свят разбира какво преживяваме сега“, написа първата дама в Instagram.

Олена говори и за важната роля на украинските жени във военно време, като нарече тяхната устойчивост изключителна. Зеленска настоя да бъдат засилени санкциите срещу Русия.

"Войната не е чужда. Защото това иска Русия -  да станат трагедиите наравно с новините от шоубизнеса. Не, това не трябва да е така в свят, който иска запазване на човечеството. Ценността на човешкия живот и мир е над всичко. Знаете ли какво ни вдъхновява? Че имаше хора, които се наричаха „новите приятели на Украйна“. Именно войната ги вдъхнови. За жалост. Но добре дошли нови приятели, за да се бием заедно. Защото това е приятелство – да се борим и побеждаваме заедно“, обобщи Елена.

По-рано първата дама заяви, че в Украйна ще бъде създадена служба за психологическа помощ в подкрепа на оцелелите във войната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много фобре изглежда жената за война като всичките бежанци у нас отпочинали на морето а сега ще сменят климата с планински
98
2
 
3
 
! Отговори
До Толкоз много тъга преди 1 година
Професионални разследователи и журналисти направиха анализ на един такъв филм за дете и се оказа, че е скалъпен от разни източници и то достъпни в нета, като звукът от изстрели, примерно, е изваден от руски ютуб от войната в Сирия и т.н. В днешно време ВСИЧКО може да се сътвори. Каквото и де е ставало- няма НИКАКВО извинение за това което вършат в момента в Украина!
97
2
 
1
 
! Отговори
Безпределно ужасен преди 1 година
До Толкоз много тъга. Ужасът наистина е безпределен. С ръждиви и криви пирони казваш. Ужас. Малки деца. Ужас. Като Христос. Ужас. А хуманните и добри руснаци в Буча даже дезинфекцирваха с медицински спирт (който незнайно защо не са изпили) куршумите преди да застрелят хората.
96
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Толкоз много тъга....Боже, Боже колко мъка има по този свят, каза Муканина и продължи да скубе бялата лястовица. Как така "бандеровците са заковавали живи деца, разпънати като Христос на кръст с ръждиви и криви пирони по дърветата." - не получи ли последните опорки - яли са ги живи и после са правили фенери от главичките им. Айде без повече грешки, че тьотя мУтрафонова много се ядоса и заплашва, че няма да плати за троленето.
95
2
 
3
 
! Отговори
До 103 преди 1 година
Да бе, и аз това викам - изключително са глупави и зли, понеже са решили да защитават страната си ! Радвам се, че напоследък забелязвам колко умни и високоморални хора като тебе пишат тука !
94
3
 
4
 
! Отговори
Лапите на лъвчето преди 1 година
До Ами 93.....Е и какво да покажат България преди и сега? Ако не беше паднала стената в Берлин и не сме в ЕС и НАТО щяхме да сме ,като Белорусия,Молдова,Грузия,Армения и всички страни от Лат. Америка. Т.Е. в лапите на руското бяло животно,което май си отива.Бялата баба меца.Особености на руският лов.
93
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Или са много глупави и не осъзнават какво вършат в общ план, или прекалено зли, тая игра на запада минава само за пред постна интелектуално публика, тези верно са сатанистите ама чак толкова трудно е нормален човек да си го представи дори, няма да се успокоят без голяма икономическа катастрофа уж ресет
92
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука е форума на злите джудженца.
91
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видя се същността на Русия.
90
2
 
8
 
! Отговори
PG преди 1 година
Каква злоба само за мръсните укри пишете,а това дето правеха с хората там не се споменава да не развалихме на някого кефа,колко сте продажни някои
89
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Dazy... Ти сериозно ли? Значи викаш англичанина за 10 дена се влюби и избЕга с украинката. Ами значи той този англичанин само си е търсил повод да се чупи от жена си. И какво предлагаш - да приемаме само по-грозничките украинки, че да си опазим мъжлетата.
88
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Леле, колко много злоба са събрали горките копейкополучатели. Колкото искате си говорете за нацисти, милиардери, треторазрядни актьори и т.н...целия свят видя и продължава да вижда как господаря ви в бункера под кремъл извършва военни престъпления, избива цивилни и унищожава една държава, която иска само да е независима. И знаете ли - не ви е яд нито на Зеленски, нито на ЗСУ, а ви е яд, че скоро хранилката свършва и ония с рублите ще врътнат кранчето.
87
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЩЕ МАРШИРУВАТЕ ВЪВ МОСКВА А?- КИРТАЦИ.
86
1
 
13
 
! Отговори
Dazy преди 1 година
Във Великобритания баща на две деца напусна семейството си с украинска бежанка само десет дни след като той и съпругата му я приеха в дома си, пише The SUN.И това е само това, което стана известно, началото. Скоро западните жени ще проклинат своите политици, пуснали толкова млади, сексапилни и сръчни украинки, които мечтаят да се вкоренят на Запад.
85
3
 
12
 
! Отговори
Ами преди 1 година
Покажете България преди и след американската инвазия тука.
84
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще бягат скоро със самолет, като един президент на Афганистан наскоро.
83
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясно е, че олена и зелето се готвят за безгрижен живот на атол. Треторазрядни актьор и сценаристка, какво да очакваш от такива смешници. Блясък в дипломацията ли?
82
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази събра всички брилянти на Украйна, а зелето продава оръжието от запада на Иран и Сирия. Олена и зеле ще висят, като дучето и петачи.
81
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А кой ви би да се праите на мъже пред Русия? Какво ви липсваше и за какво ви спираха? За какво ви пречеха да си живееете,, АААА? Избивахте рускоезичното население, като в средновековието и на ви!
80
2
 
1
 
! Отговори
бати к преди 1 година
сербеза черната риба

Спонсорирани публикации