Динамо разби Лудогорец с 4:2 и уби надеждите на разградчани за ШЛ

В края на мача Орлите останаха с 8 души на терена
9 авг 2022 23:10, Нели Христова
68
Динамо разби Лудогорец с 4:2 и уби надеждите на разградчани за ШЛ
Снимка: БГНЕС

Лудогорец преживя истински кошмар в Загреб и се прости с мечтата си да пробие в групите на Шампионската лига през този сезон. Хърватският гранд  Динамо разби с 4:2 разградски орли в реванша от третия квалификационен кръг и ще играе плейоф за влизане в заветната групова фаза на най-комерсиалния турнир в Европа. Родният шампион завърши двубоя с 8 души, след като червени картони Доминик Янков , Рик Джонатан и Жан Карничник и може да има сериозни претенции към съдията Беноа Бастиен.

Така Лудогорец отпадна от надпреварата след общ резултат 3:6. Хората на Анте Шимунджа със сигурност ще участват в групите на Лигата на конференците, но ще имат шанс да играят в тези на Лига Европа. В решителния плейоф разградчани ще се изправят срещу Жалгирис, който също се прости с Шампионската лига, след като Бодьо/Глимт отстрани литовците с общ резултат 6:1. Динамо Загреб пък ще се изправи именно срещу норвежкия шампион.

Срещата на стадион „Максимир“ започна катастрофално за родния хегемон, след като до 17-ата минута домакините водеха с 1:0 след гол на Йосип Дърмич, а Доминик Янков получи червен картон. Последваха два гола на Мислав Оршич, първият от които от дузпа и резултатът набъбна до кошмарното 3:0. Кирил Десподов върна минималните шансове на „орлите“ за краен успех с два гола. Звездата на Лудогорец намали в добавеното време на първото полувреме, а малко след почивката от дузпа доведе нещата до 3:2. Петкович от дузпа фикскира крайното 4:2 от втора дузпа за домакините, при отсъждането на която Лудогорец остана с 8 души на терена.

След първоначалното отлично начало за домакините, хората на Анте Шимунджа заиграха по-добре макар и с 10 души на терена, но нямаха сили да направят чудо в столицата на Хърватия. От трибуните се чуха освирквания по адрес на домакините, които заиграха много слабо и рядко създаваха голови възможности пред вратата на Слуга. След това гостите останаха с 9 футболисти на терена и интригата съвсем приключи.

Още за мача четете на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важното е че Свинаров похарчи 1.7 милиона долара в Миконос и всички провинциалисти ахнаха въйй.
43
2
 
5
 
! Отговори
Новак преди 1 година
Многа ми е кеф, когато Лудогорец пада, урааааааааааааааа, заради политиката на Киро. Инженери, биолози, химици във фирмите му, са със заплати по 1000-1200 лв. (спонсорите) а тези събрани кой знае от къде с по 15-20 000, даже и плюс.
42
0
 
2
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
До fdПрав си те са независими от 31 години.
41
1
 
7
 
! Отговори
fd преди 1 година
Ти кои мачове си гледал, как ще бяха равностойни, като Загреб бяха по-класния отбор, при това с много техни-местни футболисти. Но така ще е, те не успяха за 33 години да си затрият школите и икономиката като нас.
40
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лудогорец и в двата мача проспаха първите минути. Иначе бяха равностойни отботи и рулетката можеше да се завърти и в двете посоки.
39
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая година Боби е обещал титла за Левски на всяка цена! Как ще го приеме Киро след това резил в Европа?!
38
7
 
6
 
! Отговори
алоо преди 1 година
*** Христова, ако не бях гледал мача и чета само твоето творение,щях наистина да си мисля че динамо са утрепали Лудогорец.Добре, че си пуснах диемеите,гледах един невероятен Лудогорец, с дух и себераздаване,както не бях ги гледал от времето на Дерменджиев. С 9 човека на терена, те водеха играта,просто без 2-*** срещу сериозен противник и съдия,който....нещата няма как да се получат.Преди 10 г., пак с този противник,на реванша в загреб пак имаше "съдия",който пусна игра ДО ГОЛ- вкараха в 99 мин.
37
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех как завиждат злобните фенчетата на шопските "грандове", на които им се помагаше по всякакъв начин по време на комунизма, а и след това. Горките не могат да си мечтаят за титла повече от 10 години и единствената им утеха са загубите на Лудогорец в Европа - пълни смешници :D
36
0
 
12
 
! Отговори
Алф преди 1 година
До sНашето е "Българи юнаци!" А Наско Сираков и Лианчето се ширят в фамозен дворец !?Къде ви са българските футболисти от безбройните футболни школи?къде са?
35
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЦСКА отпада, а Лецки следващия кръг от Партизан или Ларнака.
34
2
 
12
 
! Отговори
s преди 1 година
Какво му е "нашето" на този африкано-американски отбор?Нашия - българския футбол от български футболисти ще го гледаме само по музеите
33
3
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Мдааа, с БФС до тук. Тези ритат като коне в А група, съдията мълчи. Дузпа срещу Лудогорец в А група не се свири никога.... Е сега се видя колко струват без БФС. Ай сиктир... Киро гела!!!
32
6
 
11
 
! Отговори
Домус преди 1 година
Съдията се подигра с труда на момчетата!
31
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не бяха Лудогорец , сигурно още щяхме да мечтаем да гледаме отново наш отбор в групите на шл .... ок, сега наистина са слаби, но правеха силни двубои в шл ... дано си върнат формата от преди 9 години.В тях ни е надеждата, цска и подуене са мега зле в момента.
30
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съдията бил виновен, на кривата ракета винаги Космос е виновен.
29
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Динамо са отбор от местни играчи, затова биха и наемниците. Зелените си мислят, че играят в Бг и ще ги подпира винаги съдията. Толкова си могат навън изкуствено създадени отборчета.
28
4
 
10
 
! Отговори
ШибиРиби преди 1 година
Минала тъщата между зетя и телевизора дето давали мача и пушката на зетя ненадейно гръмнала и случайно за беда уцелила тъщата в коляното и кат са уплашил зетя без да иска дръпнал и втория спусък и не щеш ли право в другото коляно, рикошет и пак в рамото. И съдията даже не посмял да провери във ВАР, дузпи картони голове, как може бе това е геноцид не знаят ли че Лудогорец играят честно и не заслужават това.
27
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде честно да си кажем:Проектът Лудогорец се сгромоляса.
26
18
 
17
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Искате да кажете, че за пореден път от 1994 г. насам продажен френски евроджендър закопава и убива мечтите на български отбор. Убеден съм, че ако български съдия свири по подобен начин в евротурнирите, няма да види доживот мач в Европа, но уви, за френските мекерета всичко е позволено. Същото правят и италианските съдии срещу нашите отбори, явно така им е наредено от мафията УЕФА. Жалка и тъжна картинка.
25
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Домусния отбор се помислиха за Реал Мадрид.

Спонсорирани публикации