Антиоксидант - как да изберете според типа кожа?

Ето няколко съвета на дерматолозите
10 авг 2022 21:36, Дарена Найденова
4
Антиоксидант - как да изберете според типа кожа?
IStockphoto

Извън слънцезащитните продукти вероятно няма категория съставки, по-обичана от дерматолозите от антиоксидантите. Със способността си да предпазват кожата от увреждане, причинено от свободните радикали, антиоксидантите са универсално допълнение към всеки режим на грижа за кожата. 

Когато става въпрос за включване на такъв във вашата рутина, има разнообразна гама от антиоксиданти, от които да избирате. Въпреки че всички те могат технически да изпълняват една и съща функция за защита на кожата от оксидативен стрес, смесването им с други съставки може да е от още по-голяма полза. Всичко е свързано с намирането на този, който работи най-добре с вашия тип кожа и проблеми. 
 
Как работят антиоксидантите?
 
За да разберете защо антиоксидантите са толкова важни за вашата кожа, трябва да знаете как работят. По същество, единствената им цел е да предпазват вашите клетки от свободните радикали, като се отказват от част от своите електрони, действайки като естествен разбивач на свободните радикали. 
 
Кожата ви постоянно е бомбардирана от агресори от околната среда - като замърсяването на въздуха и синята светлина от екрана на компютъра ви - които могат да причинят оксидативен стрес всеки ден. Тези щети се увеличават с времето. Оксидативният стрес може да доведе до преждевременни бръчки, загуба на еластин, намалена влага, повишена пигментация и намаляване на силата на кожната бариера. 
 
Ако искате да се предпазите от увреждане от свободните радикали, всеки антиоксидант може да свърши работата. Въпреки това, всяка една от шестте по-долу съставки има различни мощни ползи за кожата. 

Витамин С
 
Витамин С (аскорбинова киселина) е обичан заради защитните си сили срещу оксидативния стрес и способността му да взаимодейства добре с други борци срещу свободните радикали, за да увеличи максимално ефикаността. Известно е, че витамин С коригира често срещани проблеми с тена, като неравномерно оцветяване на кожата, груба текстура, фини линии, белези от акне и изтощение. 
 
Витмин С работи най-добре с други антиоксиданти като витамин Е и ферулинова киселина - органично съединение, намиращо се в клетъчните стени на растения като овес, кафяв ориз и ябълки. Той също така е чудесно допълнение към ежедневния ви слънцезащитен режим. Докато слънцезащитния крем ви предпазва от UV лъчите, той не предпазва от свободните радикали. Съчетаването му с антиоксидант като витамин С, ще направи кожата ви напълно защитена. 
 
Още по темата четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Джендю преди 1 година
Ас исполсвам саму мъжко млЕко!

Спонсорирани публикации