Вино с лика на Хитлер възмути Австрия и Германия, хит е сред туристите

Италиански винопроизводител от 25 години продава вина с лицата на диктатори
11 авг 2022 19:40, Нели Христова
74
Вино с лика на Хитлер възмути Австрия и Германия, хит е сред туристите

Бутилки за вино с образа на Адолф Хитлер на етикета предизвикаха гняв в Германия и Австрия след съобщения, че германски туристи ги купуват заради колекционерската им стойност.

Италианският винопроизводител Vini Lunardelli произвежда вина, на чиито етикети се мъдрят лицата на диктатори, вече повече от 25 години. На неговите етикети са изобразени още Сталин, Ленин, Че Гевара, Наполеон и Франко.

Колекцията Хитлер показва нацисткия лидер с лозунги като "Mein Führer", "Sieg Heil" и "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer". В миналото е имало оплаквания и призиви за бойкот от Центъра Симон Визентал.

Тази седмица виден австрийски козметичен хирург заяви, че туристи са пътували до курорта Йезоло, в близост до Венеция, за да купят виното, което струва 8,50 евро за бутилка.

Д-р Дагмар Милеси от Виена, която е специалист по лифтинг на лицето на знаменитости, каза пред австрийските медии, че е била шокирана да види бутилките на рафтовете на супермаркетите в Йезоло.

"Служителят в магазина каза, че германците много обичат да купуват тези вина и те очевидно са големият хит там", казва тя. "Продавачката дори се забавляваше на възмущението ми. . . никой не се сърди за това, никой не го забранява, не можех да повярвам."

Въпреки че е незаконна в Германия и Австрия, продажбата на продукти, носещи свастики и повечето други фашистки изображения, е законна в Италия.

Историята се появи в медиите по цял свят, включително в германското списание Bild der Frau, което гласи: "Скандално: виното на Хитлер се предлага за продажба".

Лунардели, който основава своята винарна през 1967 г., стартира "Историческата серия" през 1995 г. и периодично има протести срещу етикетите му. Според сайта на компанията вината са "култов продукт сред колекционерите".

През 2018 г. Андреа Гнаси, тогава кмет на Римини, каза, че ръцете му са вързани и че опитите за натиск за национално законодателство срещу фашистките продукти са били неуспешни. "Получаваме оплаквания като този поне пет до шест пъти годишно", каза Гнаси. "Докато не бъде одобрен нов закон, всички опити за действия от страна на общината не могат да постигнат нищо."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демек, когато са били изобразени Сталин, Ленин, Че Гевара, Наполеон не се е възмущавала, ама като видяла Хитлер се възмутила...
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виното което станаха хит в Полша и Украйна.
61
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че Гевара е бил терорист и психопат убиец.
60
0
 
8
 
! Отговори
Лош,лош Адолф... преди 1 година
Хитлер е бил тоооолкова лош, че при неговото управление Гремания създава толкова талантливи учени че след края на войната "съюзниците" САЩ и Русия стигат до конфликт в стремежа си да се доберат до колкото се може повече от тях .В основата на ракетостроенето и космическите полети И НА ДВЕТЕ СТРАНИ стоят немски учени .Факт е че до самото начало на ВСВ Русия е купувала технически патенти от Германия .... Ама щото Хитлер мразел скъперниците евреи и им конфискувал парите .... и затова бил ЛОШ
59
0
 
4
 
! Отговори
Дедо Поп преди 1 година
Хитлер е бил 'Мъж на Годината" на американското списание "Тайм" ... както и Путин... и Сталин... ама не съм чувал някой да протестира или Германия и Австрия да са обявявали някакво недоволство.... а класацията не може да е друга освен престижна след като там присъстват и Кенеди... и Тръмп /хахаха/.. и Обама ... Шарл дьо Гол... Чърчил... Ганди...
58
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искал е да е спаси икономиката на Германия от еврейския захват. Иронично, същите групи финансират световните войни.
57
2
 
5
 
! Отговори
Аве преди 1 година
Щом ги няма Путин и Кимчо, не важи !
56
1
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Веднага публикувайте снимка на фон дер Лай.нен,как се възмущава,може и на Шолц.Може и карикатура на Шарли ебдо,ако не са все още в нелегалност.
55
0
 
1
 
! Отговори
Крети преди 1 година
Има и Вино и Бира с лика на известният Австрийски художник adolf schicklgruber (***) в Бибионе и Йезоло
54
2
 
14
 
! Отговори
победителите пишат преди 1 година
Историята, след като загуби ВСВ Хитлер изведнъж, ама изведнъж стана много лош - само няколко години преди това и Чърчил и американците, че и Сталин го сочеха като нов тип европейски лидер!
53
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако можех да попитам отрепките от Ботуша,бих ги попитал ,що не поснаха Собственият си ФАШИСТ Мусолини ???И ние помним Историята им!
52
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 51 - Що бе там на снимката имаше и Мона Лиса - Може и тя да е била "диктатор" , от толкова много "демокрация " знае ли човек вече кое е истина ?!
51
2
 
7
 
! Отговори
невежество преди 1 година
Абе *** . ти като ги пускаш такива стати запита ли се поне : Че Гевара кога е бил " диктатор " или и ти НЕ си четеш написаното ?!
50
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е подигравка с историята на доста Европейски държави!!-:(((
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що, не нека има и колекция с животинки, магаре, ***, козел, благороден елен, тюлен, *** и т.н. Просто избираш тематично вино за съответния човек.
48
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що само вина с лика на Сталин,Хитлер,Мусолини само те ли имат вина за ВСВ щом комунистите са хитлеристи и фашисти и още след тез години от войната се търсят със специални операции по територии на независими държави за денацификация и демилитаризация сякаш не знаят,че тези,които търсят са от техните коминтерновски редици отделили се от своите събратя по идея и след туй ги заличили като се внедрили измежду тях с националната идея в допълнение и започнали да играят играта на противоречия на нациите
47
1
 
1
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Искам и аз да си купя. Имам чашки колекция. Ще си паснат.
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пари, сър.
45
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Очаквам вино с лика на диктатора Бойко Борисов
44
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хитлер е просто един дребен тиранин от епохата на Сталин.

Спонсорирани публикации