Последните часове на Елизабет ІІ, не съобщават точния час на смъртта ѝ

До леглото ѝ вероятно са били само Чарлз и Ана
9 сеп 2022 21:00, Елка Василева
53
Последните часове на Елизабет ІІ, не съобщават точния час на смъртта ѝ
Снимка: БГНЕС

Кралица Елизабет Втора почина в четвъртък в замъка Балморал в Шотландия. Здравето й се влоши толкова бързо, че двама от синовете й, както и внукът й Уилям, явно не са успели да пристигнат навреме, предаде АФП.

В 12:32 ч. лондонско време първото прессъобщение от Бъкингамския дворец огласи пред цял свят сдържано, но разтревожено, че лекарите на кралицата са изключително притеснени от състоянието й.

Още по темата
Британската преса коментира в петък, че близките на кралицата са очаквали най-лошото часове преди официалното съобщение. Елизабет Втора е анулирала видеовръзка предната вечер и още от 09:00 часа „лекарите са знаели, че Нейно величество има не повече от няколко часа живот пред себе си“, пише „Дейли мейл“.

Близките на кралицата са се организирали възможно най-бързо, за да пристигнат навреме в Шотландия. Принц Чарлз и съпругата му Камила са отпътували от имението си „Дъмфри хаус“ в Южна Шотландия с кралския хеликоптер. В Балморал те са се срещнали с принцеса Ана, дъщерята на кралицата.

Точният час на смъртта на Елизабет Втора не е съобщен. Според Бъкингамския дворец тя е настъпила „следобед“. Британският премиер Лиз Тръс, официално обявена за министър-председател от кралицата в Балморал във вторник, е била информирана около 16:30 ч., два часа преди официалното прессъобщение.

Възможно е Чарлз и Ана да са били край леглото на Елизабет Втора, докато другите й две деца – принцовете Андрю и Едуард – са пътували към Балморал заедно с внука й принц Уилям. Андрю, Едуард и Уилям пристигнаха в Шотландия със самолет на Кралските военновъздушни сили и преминаха през вратите на замъка след 17:00 часа.

Принц Хари, който е в хладни отношения със семейството си, пристигна сам още по-късно. Новината за смъртта на кралицата вече бе обиколила света. Той отпътува от Шотландия в петък сутрин, отново сам, с редовен полет на „Бритиш еъруейз“.

Шест часа делят първото прессъобщение за влошеното здраве на Елизабет Втора от официалното съобщение за смъртта й. Причините за това не се съобщават.

Здравословното състояние на 96-годишната кралица се влоши видимо през последните месеци. Утежняващ фактор бе смъртта на съпруга й принц Филип през миналата година. Кралицата прекара една нощ в болница през октомври т.г., като причините за престоя й не бяха оповестени. Дворецът съобщи единствено за „двигателни проблеми“.

Във вторник бяха направени последните снимки на кралицата в Балморал. На тях дясната ръка на Елизабет Втора изглежда синя като след медицински интервенции. Кралицата се усмихва и е права, но видът й е по-крехък от всякога.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сигурно откак се е споминала кралицата, по света са гътнали хиляди хора и даже вече са погребани, но не са го обявили по новините.
35
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Починала е от старост, какво има да се коментира?!
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С какво ще ви помогне узнаването на точният час до секунди ми е особено интересно ?
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Играха театър няколко дни, за да може да има правителство
32
0
 
0
 
! Отговори
Ром'с преди 1 година
16.30
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какво ако сме запознати с последните и часове и точния час на смъртта+ Това ще ни промени ли живота?
30
0
 
10
 
! Отговори
Шотландски боец преди 1 година
Не ходете да ревете на чужди гробища, много е тъпо.
29
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво значение има точния час на смъртта и ??? Починала е жената на 96 години, поживяла си е и само може да се молим на Всевишния да доживеем и ние до толкова.
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това най-вероятно е модерната евтаназия. Как така умира часове наред и не я карат е болница?!
27
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кралицата си е кралица - живя като кралица и умря като кралица. Какъв ще вашият точен час на смъртта тaтapчeта *** - изобщо някой ще го интересува ли ?
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 33 Така ще могат да отпразнуват щастливото събитие подобаващо.
25
4
 
10
 
! Отговори
слушайте Цой преди 1 година
Защо ни занимават само с това. Само тя ли е умряла. На 15 август 1990, в Латвия на 35ти километър на шосе Р-126 "Слока - Талси" в Тукумски район, умира в катастрофа Виктор Робертович Цой който макар и руснак, все още е популярен в Латвия youtu.be/ZKDy7829iD4 Президентът на Латвия обяви че "Негативният ефект се състои в това, че се появи нелоялна рускоезична част (40%) в нашата държава. Нашата задача е да я демонтираме и да я изолираме от обществото"
24
8
 
15
 
! Отговори
Териториален преди 1 година
Дреме ми за най проклетият народ в Европа...
23
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 27 "с една особа, която ще бъде записана в историята" Не бъди толкова късоглед! Има много наши съвременници, които ще останат записани в историята. Като започнеш с разните президенти, министри и т.н., та до известните личности от изкуството. За всички ли се вълнуваш така? Дори и за тези, които не те интересуват? И да имаш някакви лични чувства към нея, просто приеми, че нас тази баба не ни интересува.
22
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скърбим отвсекъде.
21
4
 
14
 
! Отговори
До Бог да прости преди 1 година
Бог да го прости. Моята баба почина на 92 и ми е по-мила от Английската, но нито за твоя дядо, нито за моята баба някой ще пише, защото не е интересно. Една седмица обаче ще четем кой какво е направил в Бъкингамския дворец, какво е ял, какво *рал и как се е почувствал.
20
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямате ли усещането, че светът се е отървал от някакво зло? Аз от вчера имам такова чувство и чак после научих, че бабата е умряла. Което значи, че е обективно. Интересно...
19
12
 
11
 
! Отговори
Бай Пешо преди 1 година
Какво значение има кога е псувисал дъртия вампир? Имам лекото усещане че е ритнала камбаната още отдавна. Но каквото и да говорят ми се струва че края на евроатлантизма идва. От една страна Велика Британия се разпада. От друга Фащ вече си имат сериозни проблеми. А от трета природните катаклизми пукат на вратата. Кой живял живял. Сега идва време за изпитания на човечеството
18
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Последните часове???? Дайте за последните минути часовете са ясни ,по подробно минути секунди излагате се другите вече говорят за последните думи вие часове!!! Нещо по пикантно дайте, с кой е говорила селфи имали видео клипче ! Излагате се то бива бива ама!
17
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите това не ни вълнува. Не сме британска колония, не сме били и няма да бъдем.

Спонсорирани публикации