Модни тенденции за декември - корсет за парти сезона

Тенденцията отпреди години се завръща
30 ное 2022 20:43, Иванка Гъркова
1
Модни тенденции за декември - корсет за парти сезона
IStockphoto

Парти сезонът, с който ще изпратим 2023 г., наближава. Независимо дали сме с приятели, роднини или се готвим за коледно парти, ни трябва нещо ново в гардероба! Освен някой цветен костюм, рокля с пайети или риза, може да заложим на една от тенденциите за зимата. Става дума за добре познатия на някои корсет.

Както вече сме ви разказвали, едно от теченията в модата е да използваме умело някои любими парчета от лятото в по-студените месеци. Така например много жени обличат потник под сакото или пък слагат ефирна рокля, върху която добавят жилетка или друго плетиво. Но с идването на месеца, в който имаме толкова поводи за празнуване, може да си купим корсет и да го съчетаем по най-различни начини.
 
Корсет за зима 2022 – носталгия по миналото
 
Жените носели корсет през 16-ти и 17-ти век. Но тогава той се използвал, за да пристегне талията и да скрие някои несъвършенства. Тогава той помагал за постигане на фигурата на пясъчен часовник.
 
През 70-те години на миналия век корсетът се завръща в облеклото на жените по различен начин. Тогава дизайнерката Вивиан Уестууд го използва за горно облекло. Едно от най-популярните съчетания и досега си остава бяла риза, върху която има черен корсет.
 
 
Как да носите корсет за парти сезона?
 
Ако до момента не сте притежавали корсет, значи ви трябват няколко насоки за това с какво да го комбинирате. Съветваме ви първоначално да се ориентирате към класически черен или пък кожен. Той отива на дънки, панталон с широки крачоли, мидипола и актуални дрехи за зима 2022.
 
 
 
Върху дрехите или под тях да го носите?
 
В зависимост от визията, към която се стремите, един корсет може да бъде както над, така и под дрехите. За зима 2022 е идеално съчетанието между бяла риза с буфан ръкави и корсет. Тъй като има много модели, които са с дантела, някои от които влизат в графа бельо, няма да сгрешите, ако сложите един и отгоре добавите тънка жилетка или пък късо/дълго сако. Може и да отидете на парти без нищо да покрива раменете и гърба ви.
 
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации