Рецептата Dnes: Пилешки гърди с моцарела

Вкусно ястие с добавено песто
29 яну 2023 16:05, Михаела Лазарова
8
Рецептата Dnes:  Пилешки гърди с моцарела
Снимка: Istock

Продукти:

  • 4 бр. пилешки гърди, тънко нарязани, без кожа
  • 2 супени лъжици зехтин
  • сол и черен пипер на вкус
  • 2 супени лъжици червен пушен или сладък пипер
  • 2 супени лъжици сушен риган
  • 4-5 супени лъжици песто
  • 1 голям домат
  • 250 г настъргана моцарела или друго сирене

Приготвяне:

Месото се овкусява с подправките и се слага в тава с незалепващо покритие или може да сложите хартия за печене. След това намажете месото с пестото и подредете домата отгоре, който сте нарязали на колелца. Поръсете със зехтин и настърганото сирене. Печете в предварително загрята фурна на 100 градуса за около 25-30 минути или до готовност на месото.

Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Опитайте пилешки хапки увити в бекон с клечка на фурна, може и малка цяла гъбка
6
0
 
1
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Първо благодаря за труда!Вероятно е вкусно, но без пилешката кожичка да се опече пилето е въпрос на вкус.
5
4
 
3
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Пилешки трътки с камамбер :)))
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Звучи вкусно. Може и в пакетчета с фолио да се пече.
3
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво с чудиш после, че цените на пилешкото толкова поскъпнали, като се пилее с едър размах и се прави реклама на такива рецепти!
2
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да му се не види, тия верно ли са убили 4 пилета, само за едно ястие? Абсолютно прахосничество, искам да се намесят екоорганизациите и защитниците на животните! Митинг-протест, против снобарското прахосничество!
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ас пъ не сам толкоз префинен да им права алъш вериш на чужбинските млечни продукти на луксозни цени и да изхвърлям пилето на сметта, или да го ядат безпризорни котки и кучета, за да използвам само месо от гърдите. Затова си задуших пилешко бутче с лук, картофи, моркови и обикновена универсална подправка на вкус и малко от бульона от предварителното варене на бутчето. В съд от устойчиво стъкло, но не правено в Йена, а в завод Белотерм, по времето на добрият стар социализъм.

Спонсорирани публикации