Швейцария осъди четирима банкери, помогнали на "Портфейла на Путин"

Те бяха признати за виновни, че са съдействали на челиста Сергей Ролдугин
30 мар 2023 15:53, Стела Стоянова
205
Швейцария осъди четирима банкери, помогнали на "Портфейла на Путин"
Снимка БГНЕС

Швейцария осъди четирима банкери, помогнали на близък приятел на Владимир Путин да прехвърли милиони франкове през швейцарски банкови сметки. Те са осъдени за немарливо отношение към финансови трансакции, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Четиримата бяха признати днес за виновни в това, че са помагали на концертиращия челист Сергей Ролдугин, наричан "портфейла на Путин" и "Челиста на Путин".

Банкерите са трима руснаци, които работят в Цюрих, и швейцарец. Те помогнали на Ролдугин, който е кръстник на по-голямата дъщеря на Путин - Мария, да депозира между 2014 г. и 2016 г. милиони франкове в швейцарски банкови сметки.

Мъжете, чиято самоличност не може да бъде разкрита съгласно швейцарските ограничения за поверителност, бяха признати за виновни от окръжния съд в Цюрих. Те трябва да платят глоби в размер на стотици хиляди швейцарски франка, част от които, съгласно швейцарския закон, може да им бъдат опростени при определени условия.

Случаят показва как хора като Ролдугин са били използвани за параван за прикриване на истинските собственици на парите, се казва в обвинителния акт, видян от Ройтерс. В Швейцария банките са задължени да отказват или прекратяват бизнес отношения, ако са налице съмнения за самоличността на договарящата страна.

Обвинението твърди, че банкерите не са направили достатъчно, за да установят самоличността на истинския собственик на средствата и е неправдоподобно това да е бил Ролдугин.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
0
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 1 година
Странно, мислех, че парите на гърбавата джуджанка (бункерний дед / dead) са в тугрици, мидени черупки, изсушени блатни корени, мъниста etc., натрупани в разкошен ковчег от велпапе, който ще бъде и последният ѝ дом на джуджанката, надяваме се скоро...
89
0
 
2
 
! Отговори
пришълецът преди 1 година
Бееее:)))що има общо юдея и козела с дяволчето швейцарско?:)))
88
0
 
1
 
! Отговори
Ганди преди 1 година
Бойко бил краднал,Тръмп бил краднал , глупоси на търкалета , Путин КГБ - то ги отвея,само Бойко Рашков се оптва да го конкурира в наше село България. На Путин и те са около 30, ама с по голяма стойност
87
1
 
1
 
! Отговори
Суисайдъл-Суиса преди 1 година
Добрият мировянски Жул Верн е Путин..............Путин и Литва барабар с Полша да завладее си остава добрият мировянски Жул Верн...............Путин и от самата Русия винаги може да изпрати ядрени бомби до центъра на Земята които ще взривят минимум ядрото на планетата и всичко живо заедно с всичко растително завинаги измират или хвърчи из вселената
86
4
 
4
 
! Отговори
ork преди 1 година
Как ги осъдиха толкова бързо, тука нямаше и да ги посочат даже камо ли дело да почнат, държавата е пълна с русо идеалисти и съветски КГБейци
85
1
 
3
 
! Отговори
Костов преди 1 година
По същият начин се източват и нашите евросредства,аманарода спи,спиии спиии,та чак хърка.
84
2
 
0
 
! Отговори
do 86 Псевдоисторика преди 1 година
Македония чия територия е . Точка. От 1941 до 1945 македонците в чия територия са включени. Точка. И как са наречени като народ . Точка. Сега какви са . Точка. Трябва ли да им приложим и на тях специална военна операция . Точка.
83
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Швейцария вече не става за банков център . И кво направили ? Дали на клиента парите . Държавата не може да става господар на ничии пари . Това няма да остане без последствия .
82
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2015-2016......
81
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
опичайте си акъла- Китайската армия е готова да работи с руските въоръжени сили за защита на международната справедливост и правосъдие, поддържане на сигурността и стабилността, каза говорителят на китайското министерство на отбраната Тан Кефей.- това го няма в българските новини
80
10
 
10
 
! Отговори
Браво преди 1 година
Вън руснаците от цивилизована Европа. Нека да ходят да си "живуркат" в Иран, северна Корея и Сирия. Не знам до кога ще го търпят "великия си вожд" който гледа само как да забогатие още повече и ги издъни тотално.
79
6
 
5
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 1 година
Ружа Игнатова се крие в Швейцария . За милиони няма Закони , за Кокошка няма Прошка .
78
3
 
7
 
! Отговори
Тая пропаганда - преди 1 година
не и разбирам смисъла!? Бием своите та да се плашат чуждите? Нещо такова?
77
6
 
10
 
! Отговори
За кви пари иде реч? преди 1 година
Че зеленото наркоманче направи милиарди за две години! А Швайцария ще го го закъса - вече никой няма да си държи парите при бюрократи крадци.
76
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Досиетата Х! От цялата работа е съобщено името на руски музикант че е рода някаква на Путин поради което е враг на капитализма! На това работа по статията ли му казвате?!
75
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин да и прати за първа пролет някоя ракета подарък бря
74
6
 
9
 
! Отговори
Историк преди 1 година
Който е чувал за Богдан Хмелницки, Казашкото хетманство и Переяславския договор от 1654 г. знае, че западноукраинците (т.нар. украински казаци) не могат да претендират за руските земи, където живее руско население открай време. Руски територии са Одеска, Николаевска, Херсонска, Запорожка, Донецка, Луганска и Харковска области. Точка.
73
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ехаа /79/, това беше на 9-ти март. Тогава Русия изстреля 6 броя "Кинжал"-и. Групово изстрелване на хиперзвукови крилати ракети за пръв път в историята. Освен унищожения отановски команден център край гр. Львов, бяха унищожени още 5 критично важни цели.
72
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Швейцарците никой не ги взима за мезе, къде ще осъждат Путин, не ми е ясно много :)))
71
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи самоличността на мъжете не може да бъде разкрита съгласно швейцарските ограничения за поверителност, но Ройтерс бил видял обвинителния акт, в който са записани пълните им лични данни. Отново шито с бели конци.

Спонсорирани публикации