Обвиниха Тръмп по делото с порноактрисата, той: Лов на вещици!

Той е първият бивш американски президент с обвинения за криминално престъпление
31 мар 2023 07:01, Александър Попов
108
Обвиниха Тръмп по делото с порноактрисата, той: Лов на вещици!
Снимка: БГНЕС/EPA

Съдебно жури в Манхатън повдигна обвинения срещу Доналд Тръмп по разследване за платени от него пари в замяна на мълчанието на порноактрисата Сторми Даниълс, предаде Ройтерс.

Тръмп е първият бивш американски президент, на когото са повдигнати обвинения за криминално престъпление, макар че той не скрива намеренията си да се кандидатира още веднъж за Белия дом.

Обвиненията, базиращи се на разследване, водено от окръжния прокурор на Манхатън, демократа Алвин Браг, може да променят хода на предизборната надпревара, отбелязва Ройтерс. Тръмп каза по-рано, че ще продължи да се състезава за номинацията на Републиканската партия, дори ако бъде обвинен в престъпление. Неговият адвокат съобщи, че е бил уведомен за обвиненията.

Седемдесет и шест годишният Тръмп беше победен на изборите през 2020 г. от демократа Джо Байдън. Тръмп твърдеше, че изборната победа му е била открадната в резултат на изборни измами, а сега уверява, че разследванията срещу него са "политически лов на вещици".

Свиканото от прокурор Браг съдебно жури започна през януари да изслушва доказателства за ролята на Тръмп в подкупването на Даниълс броени дни преди президентските избори през 2016 г., които републиканецът спечели. Даниълс, която е известна порноактриса и режисьор, чието истинско име е Стефани Клифърд, каза, че е получила парите в замяна на това да не разгласява, че е имала сексуален контакт с Тръмп през 2006 г.

Личният адвокат на Тръмп, Майкъл Коен каза, че клиентът му е платил на Даниълс и на още една жена - бившия модел на "Плейбой" Карън Макдугъл, която също казва, че е имала сексуални отношения с него. Тръмп отрича да е имал каквито и да е връзки и с двете жени.

Тръмп: Политическо преследване и намеса в президентските избори

Бившият президент разкритикува остро повдигнатите му обвинения, наричайки ги „политическо преследване и намеса в президентските избори“ през 2024 г.

Тръмп обвини демократите, че са скалъпили обвинението за криминално престъпление - първо подобно за бивш президент на САЩ - обвинявайки ги, че са "обсебени" от идеята "да бъдат Тръмп".

„Те направиха немислимото, те обвиниха напълно невинен човек и извършиха брутална намеса в изборите“, каза той в пространно изявление.

Изключително борбен, нюйоркският милиардер увери, че този „лов на вещици“ ще се обърне „с цялата си сила“ срещу президента демократ Джо Байдън“.

Бившият президент обвини "радикалните леви" демократи, че са "врагове на трудолюбивите мъже и жени в тази страна".

„Нашето движение и нашата партия – обединени и силни – първо ще победят прокурор Алвин Браг, след това Джо Байдън и ще изгоним всички тези продажни демократи от власт“, ​​обеща той.

Синът на Тръмп, Ерик, нарече обвиненията срещу баща си съдебен произвол на нивото на страна от третия свят, посочва Ройтерс.

Окръжният прокурор на Ню Йорк каза, че се е свързал в адвокатите на Тръмп, за да осигури явяването му пред съда още в началото на следващата седмица. Адвокатите на бившия президент изразиха готовност енергично да оборят обвиненията в съда и увереност, че клиентът им ще бъде оправдан.

Адвокатът на ищцата, порноактрисата Сторми Даниълс, каза, че "обвинението не е шега ... истината и справедливостта ще възтържествуват ... и никой не е над закона".

Губернаторът на Флорида Рон Десантис каза, че няма да съдейства в процеса по екстрадицията на Тръмп от щата, предвид спорните обстоятелства по делото. Губернаторът каза още, че обвиненията срещу Тръмп са "в разрез с американските ценности".

Бившият вицепрезидент на Тръмп, Майк Пенс, нарече обвиненията срещу бившия президент републиканец възмутителни. Решението да се повдигне обвинение срещу Тръмп „нанесе непоправими щети на нашата страна“, каза председателят на Камарата на представителите на американския Конгрес Кевин Маккарти.

Тръмп се очаква да се яви пред правосъдието във вторник, съобщи в. "Ню Йорк таймс", позовавайки се на адвокатите му./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още по темата: Доналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
0
 
! Отговори
до 96 преди 1 година
добре че не си американец - явно не си дорасъл умственно за това. но утре имаш възможност да гласуваш.
91
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Успех на Тръмп, ако съм американец бих гласувал за него!
90
1
 
3
 
! Отговори
_|_ преди 1 година
Искат да го очернят Тръмп, че иначе им е ясно - Байдън няма шанс. То и така няма май, ама както и да е.
89
1
 
16
 
! Отговори
КаскетЯ преди 1 година
Само не мога да разбера, защо всички меки китки са против Тръмп? За дълбоката държава е ясно!
88
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До РУССКИЙ ОККУПАНТ Още малко ще си руски окупант и после пред трибунала за геноцид и военни престъпления.
87
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че то от Тръмп по-голяма вещица няма.
86
1
 
10
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
И защо "дълбоката държава" всячески се среми да попречи на Тръмп да стане президент ?
85
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Старата истина: ро добре да рацчуква една каруца холивуТки от колкото целия Народ
84
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С какво се различава америка от третия свят. Само по печатницата на зелени хартийки.
83
2
 
5
 
! Отговори
Само с две жени преди 1 година
При това, еднократно! Ако през 2006 г. Тръмп не е бил разведен, тогава само жена му би имала някакво основание да го обвини в изневяра. Но това са вътрешносемейни разправии, които много често завършват с прошка и сдобряване, защото еднократно прекарване с порноактриса и с момиче от "Плейбой" дори не е точно изневяра, а най-обикновено еднократно прелюбодеяние. Човек не влага чувства, а има само едно кратко удоволствие, което не променя с нищо личния му живот и отношението му спрямо най-близките.
82
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ми е ясно защо мъж трябва да се чувства виновен за това, че е имал сексуален контакт с порноактриса и с модел на "Плейбой", след като е било по взаимно съгласие?
81
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде, дано във вторник му сложат прангите на тоя изпечен лъжец. То бива бива гювечарство ама Тръмп е същия като нашите комунисти плаща личните си разходи с обществени пари. Ако беше платил тия 130 хиляди долара от личните си сметки никой нямаше да му каже нищо.
80
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хич не им върви на русофилите. Не стига че Русия яде бой в Украйна, ами и последната русофилска надежда Тръмп да стане президент и да подари Украйна на Русия умря.
79
0
 
15
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 година
Удари под пояса преди изборите. Обичайно за американските политически нрави. И не само за тях.
78
1
 
14
 
! Отговори
Чугунолеяр преди 1 година
И уважаемият Доналд Тръмп ясно заяви, че си е платил, т.е. имал е секс бизнес, което означава, че другата половина се е съгласила да си разтвори краката, получила си е сумат за това и точка. Аз като ходя отвреме на време на Червените Фенери в Амстердам, плащам си, свършвам и гууд бай бейби: няма полицаи, няма съдии, няма тръшкания,... Бизнес. Толкоз. Нищо лошо не е направил човека.
77
0
 
1
 
! Отговори
Човека ЗНАЕ преди 1 година
Бил е президент все пак! Познава кухнята отвътре, така да се каже!
76
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В америка, ходят вместо на кафе на стриптийз клуб, така че много ми е интересно, колко от техните граждани ще се "впечатлят" от това, че Тръмп "таковал" таз леля и и дал парички да се почерпи. Голям смях.
75
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещо не разбирам в какво точно се изразява престъплението. Да дадеш пари на някой за да си трае за нещо е престъпление само ако този някой е официално лице - примерно полицай или съдия. Порно актрисата определено не е такава. По-скоро би трябвало да я разследват нея за изнудване.Странни закони имат в САЩ, ако за такова нещо могат да те арестуват и съдят.
74
0
 
14
 
! Отговори
Емил Стефанов преди 1 година
Смешно ми става когато съединените Американски щати направят доклад да корупция и нарушаване на правата на продажни журналисти,но не и на своята ***.
73
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не става ясно в какво точно обвиняват Тръмп, може би в това че е правил секс!? Повече от ясно е че това дело, което се стартира точно сега е изключително и само политическо мотивирано, с цел не да се осъди Тръмп, а да го дискредитира. За жалост демокрацията в САЩ рязко деградира с навлизането на крайнолявата либерастка идеалогия, която демократите яхнаха.

Спонсорирани публикации