Дървена четка за коса - защо да я ползвате по-често?

Ето няколко основни предимства
6 юни 2023 03:30, Иванка Гъркова
1
Дървена четка за коса - защо да я ползвате по-често?
IStockphoto

Дървена четка за коса трябва да има всяка жена върху своята тоалетка. Макар да имаме основен гребен, който използваме всеки ден, дървената четка е много по-екологична и носи множество предимства. Освен това не води до косопад, което е едно от най-важните.

Използването на дървена четка за коса може да помогне при заплетени краища. Тя е много по-нежна към косата в сравнение с обикновените пластмасови гребени. Освен това не причинява статично електричество или начупване на косъма.

Дървена четка за коса – какво представлява?
 
Дървените четка или гребен са изработени изцяло от дърво, от различни видове като дървесина, ним, сандалово дърво или шишам. Трябва да правите разлика от някои по-евтини варианти в магазините за домашни потреби, които са с изкуствен косъм, а не с дървени бодлички. Те са само имитация, която не е толкова щадяща косъма.
 
Ако нямате дървена четка за коса или гребен, трябва да търсите качествени. Те трябва да са изработени от качествено дърво, което дори и след мокрене и почистване няма да се промени. Космите трябва да са естествени или дървени, под формата на бодлички, за да стимулират кожата на главата. Повечето дървени гребени на пазара са без покритие от лак и боя, което ги прави най-добрата алтернатива на пластмасовите или металните четки.
 
Дървена четка за коса или гребен – основни ползи
 
Предимствата на четката от дърво са несравними в сравнение с пластмасовите или металните гребени. Ние се потапяме подробно в седем от тези достойнства по-долу.
 
1. Гъста коса и здрав скалп
 
Прокарвайки дървена четка през косата си, вие нежно масажирате скалпа. Това води до по-добро кръвообращение и постепенно прави косата по-плътна, бляскава и хубава. Топченцата в края на бодличките на четките премахват натрупването на замърсявания по скалпа. И така спомагат за здравината на космените фоликули. За разлика от пластмасовите зъбци на четките и гребените, дървените не предизвикват дразнене, нито червени следи по скалпа.
 

Според типа коса – четка или гребен да изберете?

Предимствата на дървения гребен пред четката за коса

2. Насърчава растежа на косата
 
Дървените гребени и четки подобряват притока на кръв към скалпа, което води до по-добро овлажняване на космените фоликули. Дървените гребени също премахват мръсотията от фоликулите, позволявайки на косата да расте. Необходими са обаче повече проучвания по темата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Но къде да я намерим тази четка за коса, направена от качествено дърво?

Спонсорирани публикации