Зеленски за Бахмут: Започват да идват новините, които очаквахме

Украйна си е върнала части от фланга на града
111
Зеленски за Бахмут: Започват да идват новините, които очаквахме
Снимка: БГНЕС/EPA

Украинският президент Володимир Зеленски похвали войските, които се сражават около Бахмут, след като официални лица заявиха, че частите са си върнали териториите по северния и южния фланг на града.

По-рано заместник-министърът на отбраната на Украйна Хана Маляр написа в Телеграм, че Украйна "извършва настъпателни действия" по източната фронтова линия и е напреднала с около 200 до 1600 метра около селищата Орихово-Василовка и Парасковиевка на север от Бахмут и с около 100 до 700 метра около Ивановске и Клишиевка, които са югозападно от града.

Зеленски заяви, че от района на град Бахмут в Източна Украйна са започнали да идват "новините, които очаквахме".

"Благодарен съм на всеки войник, на всички наши защитници, мъже и жени, от които днес получихме новините, които чакахме. Добра работа, войници в бахмутския сектор!", каза Зеленски в традиционното си вечерно обръщение.

Украинският президент каза още, че Русия реагира истерично на всяко действие, предприето от украинските сили, и похвали две украински войскови единици, които "умело, решително и ефективно защитават позициите ни, унищожават окупаторите и напредват".

Русия заяви, че е отблъснала сериозна офанзива на украинските сили в Източна Украйна, но представители на украинските власти заявиха, че украинското контранастъпление още не е започнало, отбелязва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
82 - СЕГА са много повече.
83
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
По време на война и риба И лов се лъже на поразия на зеления белото му е предозирано а на рашките водката
82
2
 
4
 
! Отговори
юлиян преди 10 месеца
Е, така ще е.Русия ще превзема,Зеленски ще връща на хартия,а ''евроабдалите''ще ръкопляскат с всички сили,за да не се чуе истината,че бой и ... се не връщат.Още истини бих ви разкрил,ама ми омръзна да ми трият коментарите.Явно е,че нелицеприятната истина за ''атлантиците'' не дават в никакъв случай да се публикува.Сеч на общо основание.Само ''политкоректни''коментари се разрешават.
81
6
 
4
 
! Отговори
Всеки знае преди 10 месеца
Нищо не може да спаси Русия от предстоящия разпод
80
9
 
5
 
! Отговори
А преди 10 месеца
Русняците бягат през глава
79
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ДА, ДОБРИ НОВИНИ. ЗА 3 ДНИ "КОНТРАОФАНЗИВА" ЗАГУБИТЕ НА УКРИТЕ СА - 3715 НАЦИТА УБИТИ, 52 ТАНКА, 207 БОЙНИ МАШИНИ, 134 АВТОМОБИЛА, 5 САМОЛЕТА, 2 ВЕРТОЛЕТА, 43 ОРЪДИЯ, 53 БЕЗПИЛОТНИКА. НАИСТИНА ДОБРИ НОВИНИ.
78
3
 
8
 
! Отговори
Давай Za преди 10 месеца
Нека спасим леопардите, да ги обявим за защитени животни и им се наслаждаваме е Зоологическите градини! Слава леопардам, леопардам слава!!!
77
6
 
18
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Едно е да направиш "юруш" с танкове и да пробиеш 1-2км, друго е да задържиш тази територия. Не случайно Русия напредва бавно, като укрепва всяка освободена територия. Вчера имаше голяма радост как Украйна взела село Новоденоцко, тази вечер работи малко минометната система "свинепек" по селото и тази сутрин се върна обратно под руски контрол.
76
5
 
14
 
! Отговори
j преди 10 месеца
До руснаците ги е шубе.... Я,па ти да видиш.... От този язовир се захравна Крим с вода, освен това, е основен и за АЕЦ Запорожие, която е под руски контрол, btw и не на последно място, позициите на руската армия на Днепър са от левият, по-нисък бряг....... Що па де взривят стената, а:) Абе вие, "свободните и демокртичните", всички ли сте *** или някой от вас се раждат с дарба?! :)
75
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Едва ли е очаквал новини за много загинали укрофашисти, но това са реалностите. Белото не прощава.
74
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Зеленски, не лъжи горките украинци, защото те вече наистина вярват, че произхождат от Венера и са най-древното племе на земята, а мовата е най-древния език от който произхождат всички останали. Пропагандата е нещо страшно Пожали нещастниците на които се модиш мистър Президент.
73
12
 
18
 
! Отговори
VladTepes преди 10 месеца
Браво на Зеленски - редовно постига делириум.
72
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Злият зелен горски дух взел да благодари дистанционно на украинските войници, че се мъчат да изпълнят заветните му желания, да се представи като отличник пред Запада. Стягай раницата Зелен и отивай на фронта при тях, за да приемеш лично и техните благодарности. Така ще ти благодарят укрите, дори и най-върлите фашисти, че сетне няма да можем да те познаем-това ти ли си или не си ти? Така, че носи в раницата лични документи.
71
36
 
14
 
! Отговори
руснаците ги е шубе преди 10 месеца
взривиха един язовир в опит да спрат Украинците. Не им се получи и в Каховка украинската армия напредна с 2 км.
70
14
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Зеленски опозори Запада, пълно фиаско
69
11
 
35
 
! Отговори
До 73 преди 10 месеца
За някои облъчени от западната прппаганда, военните действия наистина започнаха февруари 2022. Предишните 8 години за тях не съществуват. Путин си стоял, стоял и решил ей така да нападне Украйна за разнообразие. Лично аз познавам украинка от Киев, която е в България от 2015 заради репресии, че е рускоговоряща.
68
12
 
36
 
! Отговори
До До Значи по памет преди 10 месеца
Каква памет? Ти имаш чист Алцхаймер. Никой не е говорил за "превземане на Украйна". Още миналия февруари Путин заяви, лично слушам, не чета лъжливи жълти писания тук, че целта е защита на териториите с руско население заради 8-годишните издевателства на фашистката хунта над него. Направиха го, отделиха се съответните области. Тези с повиквателните, които не са професионална армия, не воюват, а са ангажирами със защита на тези територии. Посолстваджиите сте си така - само плямпате глу по сти.
67
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Започва ти някоя поредна слаба серия от изтъркания ти сериалчо, зелчо.
66
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Защо ми изтрихте коментара? Кое не е вярно - че загубите на У$райна са 1:7, защото действат според стандарта на НАТО, при който атакуващата страна има 7 пъти повече загуби? Или, че се набират наемници от Африка и Близкия Изток срещу много пари и обещания за еяропейско гражданство?
65
6
 
10
 
! Отговори
Посолството преди 10 месеца
Не ходете днес в 12 часа пред парламента. Протеста не сме го организирали ние и ще ви спрем грантовете.

Спонсорирани публикации