Захарова: Разрушаването на Каховската ВЕЦ трябва да се разследва международно

Реакцията на Запада била 100% предвидима във всички подобни ситуации
190
Захарова: Разрушаването на Каховската ВЕЦ трябва да се разследва международно
Снимка: БГНЕС

Ситуацията с разрушаването на Каховската ВЕЦ трябва да стане обект на световно проучване и разследване, заяви днес говорителката на руското външно министерство Мария Захарова пред радио "Спутник", предаде ТАСС.

"Естествено, това вече не е темата на деня или темата на седмицата, тя вече е поставена в исторически контекст - това, което се случи вчера в Каховската ВЕЦ. То наистина трябва да бъде обект на световно проучване, изследване и разследване", каза тя.

Захарова подчерта: "Реакцията на Запада е 100% предвидима във всички подобни ситуации. Това е безкрайното желание да се обвини Русия за всичко, което се случва, независимо дали то действително се е случило, или е плод на въображението". Освен това реакцията на колективния Запад "винаги ще бъде такава", добави говорителката на руската дипломация.

Тя обясни това като част от информационно-психологическата война и "безкрайното свързване с нашата страна на всичко негативно, което се случва в западните страни, извън тях и по периметъра, за да се поддържа истеричното отношение на собственото население към ситуацията около Русия, в Русия като цяло и т.н."

Захарова припомни взривяването на газопроводите “Северен поток” 1 и 2 и отсъствието на публично огласени конкретни резултати от работата на западните разследващи органи.

"Световната общност, световната журналистика просто трябва сега да подбере всички тези факти, които ние цитирахме, и да започне собствено разследване около тях в крайна сметка", посочи Захарова.

В резултат на частичното разрушаване на язовирната стена на Каховската ВЕЦ се стигна до неконтролируемо изпускане на вода и до големи наводнения. Наводнени са засега 14 населени места, а има риск общо наводнени да бъдат около 80 населени места. Жителите на близките села се евакуират.БТА/Пламен Йотински

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още по темата: Каховската ВЕЦ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
2
 
2
 
! Отговори
231 преди 10 месеца
Ако Русия иска международни разследващи, просто трябва да ги покани още днес. Като ги знам как действат, сега 2-3 дена ще замазват следите и ако вэобще поканят следователи , ще е когато вече няма как да разследват. За всеки е ясно, че Захарова само хвърля прах в очите на хората и няма да допуснат никой "чужд" да разследва, а ще продължат с пропагандата
132
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Израхте се на метенето, изложихте се пред целия свят, язък за 27 милиона загинали през 2расввойна.
131
3
 
2
 
! Отговори
Боби преди 10 месеца
До виж ти какво нещо - да добавим реколтата и иригациите в наводнените области са унищожени. Иригациите по продължение на кримския канал в Запорожие остават без вода както и целия северен Крим
130
3
 
4
 
! Отговори
Боби преди 10 месеца
До Путин във Хага А случайно да знаеш за практиката в САЩ за определени по-леки престъпления на чиляците там им се дава избор 3 години в Армията и чисто досие или 5 години в затвора и реално трудно да си намериш работа. Подобни работи с затворниците не са ги измислили Руснаците първи.
129
4
 
11
 
! Отговори
виж ти какво нещо преди 10 месеца
Урките,понеже ги беше страх да не отнесат водата ако се опитат да форсират реката - наводниха превантивно Херсон! +Наводниха първата отбранителна линия на руснаците +Обезводниха Крим +застрашиха Запорожската АЕЦ! Толкова плюсове - едва ли сами са се сетили -МИРИШЕ на английска гадост!
128
7
 
8
 
! Отговори
УКРО–ДЕБИЛИ преди 10 месеца
След язовирната стена днес взривили амонякопровода. Обаче въздушното течение отнесло облака накъм укропитеците и някои дали фира!
127
11
 
7
 
! Отговори
Путин във Хага преди 10 месеца
Откак Путин праит всичката си орда барабар със затворниците инаемниците си във Украйна от тогава той е виновен и ще бъде виновен и осъден за всичко накрая света ще се вдигне и ще унищожи Путинизма както унищожи фашизма ! А тази е служителка на сатаната изтрепаха сумати народ заради тях !
126
11
 
7
 
! Отговори
До Путинярите преди 10 месеца
Ако утре в Киев избуне атомна бомба пак ли украинците ще са го направили бе???? Ид...о...тииии..иииии
125
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Захарова е рускиня. Както всички знаят - няма народност рускиня, има професия рускиня.
124
5
 
10
 
! Отговори
Боби преди 10 месеца
До До умните Значи Ако аз подкрепям САЩ подкрепям и Гуантанамо? С всички Доказани и не Доказани зверсрва там! Подкрепям страна която е разположила контингент военни на чужда суверенна територия и буквално краде ресурси! Подкрепям държава която унищожава дипломатическо лице на една държава на територията на трета държава! Държава която налага санкции според своето усмотрение и налага санкции на трети страни защото не подкрепят нейната политика.
123
1
 
6
 
! Отговори
Коментар преди 10 месеца
До всички ЕВРОАТЛАНТИЦИ. Да ви е честит новия прецедател на комисията по КОНСТИТУЦИОННИ ВЪПРОСИ. Ние сме уникални в света с това че "Магнитски" вече ще регулира Националната конституция!!!! Но всеки може да каже че Русия го е назначила, даже самият Путин.Честито още веднъж.
122
6
 
9
 
! Отговори
Боби преди 10 месеца
До всички които си мислят че ще има контра настъпление. Където и да се случи това действие ще е равносилно на самоубийство на ВСУ. 1. Киев няма преимущество нито в стволна нито в РСЗО артилерия - ВСУ части ще са засипани със снаряди само да знаят РФ артилеристу къде са! 2. Нямат преимущаество в Авиация - всеки временен мост над всяка река по всяко време ще бъде унищожен от РФ - липса на логистика и медвак ще убива ВСУ. 3. Нямат ПВО руските Хеликоптери ще "жънат" класове бойна техника на ВСУ...
121
9
 
7
 
! Отговори
До умните преди 10 месеца
Да си имаш работа с Владимир Путин означава да подкрепяш военнопрестъпник. И да поемеш част от отговорността за престъпленията му. Тези, които очакват да продължат да правят бизнес с Русия както досега и да влизат в обичайните политически схеми, трябва да разберат, че тях вече ги няма.
120
10
 
15
 
! Отговори
До Долният преди 10 месеца
Ако Русия искаше да взривява някой язовир то това очевидно щеше да бъде Киевското водохранилище а не Каховка ! Защо да взривява Каховка и да лиши от вода Крим и АЕЦ Запорожие ? Плюс наводнен ляв бряг на Днепър който е руски и потопени руски отбранителни позиции ? Много по изгодно за Русия е да бутне язовира над Киев и да удави бандеровците без никакъв ущърб за Русия. Нали ? Ха сега си отговори сам КОЙ има интерес да взриви язовир Каховка ? Кой сам си призна че е готов за саботажи в Русия. А ?
119
15
 
10
 
! Отговори
ТЕРОРУZZИЯ преди 10 месеца
пак показа на целия свят че са просто едни убийци на жени и деца.
118
6
 
3
 
! Отговори
Тошо преди 10 месеца
Разследване !? Значи не си сигурна кой е причинил това, а това значи че може и да е човекът от съседния ти кабинет!Само че това не е да ти се наводни стаята от съседа ти, това е нещо друго!Тук наводнените площе ще станат пустини може би ....завинаги!Отговорност ....не, няма такова нещо! Човекът със своята алчност, лакомия и простотия е поел риска да ....си отреже клона, на който седи!
117
12
 
8
 
! Отговори
До Путинярите преди 10 месеца
аб..е и...д..оти... Още през 2014 Украйна спря водата на Крим. Защо биха си взрвили язовира точно сега? Вие нормални ли сте? Този акт на тероризъм е по нареждане на джуджето. За да забави украинското контранастъпление.
116
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До155.А защо Русия да не се защитава.Тя си има достатъчно,за да накара урките да я гонят ,щото те са на зор.Така се дават по-малко жертви.Така и генерал Вазов е разбил англичаните при Дойран.Нещо не си наясно с военната тактика май .Като накараш.противника да те атакува значи си в печеливша позиция вече и можеш да ги опукаш по този начин още повече когато противника ти няма никакво превъзходство в техниката.
115
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Боби кво стана с големите съветски оръжия,? Вече се защитавате, А :)) А сега си представи срещу вас могъщия Райх и без сегашните ракети.... ебсолютна 0 сте.
114
7
 
2
 
! Отговори
Боби преди 10 месеца
До Путинландия *** 1. Акво под ХИМАРС сложиш всички системи западни и СССР/Украински с обсег до 80км тогава да взривени са 96 от над 400(със СССР Смерч и Ъкраинските Влъкви)

Спонсорирани публикации