Румен Радев: Моята битка е за доверието на всички български граждани и за бъдещето на България

България очаква промяна, заяви кандидатът за президент
Спонсорирано съдържание | Обновена: 20 окт 2016 11:24 | 20 окт 2016 11:24,
82
Румен Радев: Моята битка е за доверието на всички български граждани и за бъдещето на България
Снимка: архив, Bulphoto

Промяната е неизбежна

"Моята битка е за доверието на всички български граждани и за бъдещето на България." Това заяви кандидатът за президент, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев по БТВ. Той бе категоричен, че промяната е неизбежна. "България очаква промяна. Нужен ни е самостоятелен и действен държавен глава. Президентът трябва да стане стожер на националния интерес с трезва преценка и твърд характер, да бъде лидер и да взема отговорни решения в трудни моменти. В моята професия съм носил отговорност не само за моя живот, но и за здравето и живота на много други хора. Затова думите ми и делата ми са обезпечени с най-високата гаранция”, категоричен бе ген. Румен Радев.

По думите му президентът не трябва да рецитира чужди тези, а да бъде деен, да обединява около ясни национални тези. „Да умее да казва "не", когато е под натиск”, категоричен бе Румен Радев. Кандидатът за президент обясни, че първият му приоритет е сигурността. „Тя започва от външната политика, преминава през сигурността на границите и стига до сигурността на всеки гражданин в неговия дом”, каза той. Като втори приоритет Радев посочи балансираната и независима външна политика. „Тя трябва да се изгражда в България и да се отстоява навън, а в момента става точно обратното”, катеогричен бе той. За него трети приоритет е да бъде социален филтър на законите, които ощетяват гражданите, както и да допринася за развитие на образованието, здравеопазването, икономиката и културата.

По повод националната ни сигурност, ген. Румен Радев бе категоричен, че не трябва да се прави компромис с подготовката на хора, ангажирани с това, както и с техния социален статус. „Тук тази роля все още не е осъзната. Дълги години имаше пренебрежение към проблемите на националната ни сигурност”, коментира той. По думите му обаче, именно когато бе построена първата част от оградата ни с Турция, са били наказани двама достойни генерали, заради съмнение за висока цена на строежа й. „Оградата струваше около 250 000 лв. на километър, а след това тя се строи за 1 милион. Защо тогава имаше скандали в парламента, а сега парламентът мълчи?”, попита той.

На  въпрос, дали се справят институциите с бежанската криза, Радев обясни, че трябва да се гледат фактите. „Това, че има еворпейска помощ е прекрасно. Това, че премиерът организира редовно фотосесии там е чудесно. Но това не означава, че границата ни е защитена. Факт е, че миналата седмица има ръст от 50% на заловени мигранти, като голямата част от тях са заловени на сръбската граница, което означава, че те минават през нашата граница”, посочи той. Според него огромният проблем е каналджийството, което генерира огромни пари и корумпира. „Не виждам мерките, които държавата трябва да налага за борба с него. В тази ситуация, аз бих свикал КСНС, за да се вземат съответните мерки”, обясни кандидатът за президент.

България продължава да губи суверенитет

Според ген. Румен Радев България продължава да губи суверенитет. „Експресната екстрадиция на бежанци от преди дни не е правилна. Вижте как реагират другите държави. Никоя държава не връща толкова бързо бежанци, както го правим ние”, каза той и посочи, че според него е възможно да имаме някаква зависимост от Ердоган. В тази връзка Радев изрази притеснение, че Борисов е станал посредник между ЕС и Турция. „А в същото време излиза говорителят на ЕС и изказа безкомпромиса позиция по отношение на спазването на споразумението с Турция. Борисов обаче настояваше за част от турските граждани безвизово пътуване”, припомни кандидат-президентът.

Ген. Румен Радев бе попитан също кой трябва да охранява нашето небе. „Можем да го пазим с нашите съюзници при две условия. Да бъде съвместно, с участие на наши самолети и никога срещу заплащане”, обясни той.

По повод отношението и санкциите срещу Русия, Румен Радев каза, че България е член на ЕС и НАТО. „Но това не означва, че трябва да си създаваме врагове. И еврофилията не означава непременно русофобия. Това че ние губим икономически, е факт. Пример за това е строежът на „Турски поток”, вместо да бъде построен „Южен поток”, заяви кандидатът за президент.  Според него е нужно да преследваме нашите национални интереси.

По отношение на правомощията на президента той заяви, че те са достатъчни, но трябва правилно да се оползотворяват. „Против съм въвеждането на Президентска република”, заяви той.

Накрая кандидатът за президент бе попитан трябва ли да го има квадратчето в бюлетината „Не подкрепям никого”? Ген. Радев отговори така: „Може да го има, но зависи как ще се брои. Против съм методиката за изчисляване на резултатите от президентските избори, приета месец май”.


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
1
 
! Отговори
безпартиен преди 7 години
На 53 години съм и понеже и родителите ми са безпартийни от БКП бял ден не видях.Та ми се щеше не генерал Борисов,ами генерал Пиночет да беше на власт.А да ми говорите колко гениален бил Радев ,въобще не ми се слуша.Страна в която управлява още компартията доникъде не стига.В другите страни който е бил член на компартията няма право да е шеф и на градските тоалетни!А у нас понеже управляват още децата и внуците на БКП деятелите все ще сме на дъното!
66
0
 
5
 
! Отговори
Петко Войвода преди 7 години
Румене засега водиш с 10% и Бойко го разбра днес затова от днес почвай да мачкаш герберугите якоо Народа е с теб остави ги какво говорят по телевизията
65
0
 
1
 
! Отговори
Bg trud/chas преди 7 години
Reformi i promeni ste ima 100% v rbg. :-)Bg narod iska da znae koga, kade, kolko, koi i kak ste se prizemi sled reformite?!
64
1
 
3
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
За 26 години се убедих, че и магарето на бай Пенчо да стане президентин -- то може и добра храна да получи, ама аз пак ще съм си в тинята !!!
63
2
 
3
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
За 26 години се убедих, че и магарето на бай Пенчо да стане президентин -- то може и добра храна да получи, ама аз пак ще съм си в тинята !!!
62
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ген.Радев се е научил да лети,а Цецка Цачева-да пълзи.Намерете разликата.
61
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Битка е , битка за Зелника . Прекалено дълго лудите го притежават . Атака от Въздуха .
60
14
 
9
 
! Отговори
Джон Ленин преди 7 години
До анонимен АВИАТОРЧЕТО , ЕДВА ЛИ ЩЕ СТИГНЕ ДО 10% ...ТОВА Е СТАР ПРИНЦИП НА ЦК НА БКП / БСП ДА НАЗНАЧАВАТ ХОРА , КОИТО НИЩО НЕ РАЗБИРАТ ОТ ТОВА , КОЕТО ТРЯБВА ДА ВЪРШАТ ...
59
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако гледаме модела кой какъв е изборът е между:Радев - социалистЦачева - комунист с партина книжка, който не се срамува от този факт. Лошото за Цачева, не е само това: Тя смята, че Брюксел е държава, не прави разлика между въоръжени сили и Българска армия. Пред интересите на държавата загърбва правата на човека (СКАНДАЛ), това е мислене на Адолф Хитлер!
58
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
подкрепата от ДОСТна Дедо Цецо - извниявате но не приемам тоав същество за жена - за мен окончателно унищожава шансовете на Герб. не мога да разбера как така социолозиет й дават преднина, ако излезеет по улицата и разпитает десет човека никоя няам да признае, че ще гласуав за нея - или най-много един.
57
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На първи тур ще съм от ПФ, но ако те не минат, на втори заставам зад Радев.радев показа, че може да се развива, докато Цачева е жлъчна, злобна и лоялна на Партията.не харесвах Плевневлиев, но той поне не даваше Борисов ад го командва толкова открито.
56
7
 
21
 
! Отговори
не съм от БСП преди 7 години
но Радев на фона на Цачева се държа десет пъти по стойностно - обран, спокоен, дойде с един човек екип, дока Цеца дойде с 20 човека и 20 души да и пляскат, радев защити човешките права, а цачева говореше за евроатлантически ценности но застана среущ тях (странно уж е юрист), Радев помнеше че са се срещали, Цачева - не, Радев имаше позиция тя говореше обищ приказки и си сменяше мнението, Цачева обяви че ще е президент на всичик българи, и после заклейми социалистите, наричайки ги безмозъчни.
55
2
 
15
 
! Отговори
До 59 преди 7 години
Дай си доверието тогава на баба цоцолана за да продължи резила ни пред света осигурен от Плевнелиев.Вече свикнахме,де.Само факта,че стотици хора продължават да хвърлят от балконите си пари на улицата говори какъв е интелектуалния потенциал на нацията,затова не е изненада,че има хора като теб.
54
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нямам доверие на шапкари. Един дол дренки са всичките!
53
6
 
10
 
! Отговори
Аматьор преди 7 години
До ЕкспертТо пък г-н Пръднал Плъх с една визия, речник, мнение ..... маани, маани.А, да и АКЪЛ де ..... най-вече !
52
9
 
10
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 7 години
никак даже не му вярвам
51
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Военния се провали на дебата с гръм и трясък. То от военен какво друго се очакваше? Това не е като да връзваш партенки.
50
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев, нали знаеш че няма да станеш президент? Що се пънеш?
49
9
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
За Радев може,но в тандем с една от многото на Гоце - НЕ.
48
12
 
31
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Истината е, че Радев превъзхождаше в дебата Цецка . На Цецка не можа да и помогне и изказването на доцентката, която коментираше поведението им.Всъщност,доцетката без да иска каза , че Радев се изказва с тези, които споделят в къщи 90% от хората, а Цачева е професионалист в институциите. С което доцентката призна, че Цачева се крие зад добре заучените от политиците и нищо не значещи фрази и парадигми, доокато Радев има амбиция за промяна на системата.

Спонсорирани публикации