Без допълнителна урна в секциите в чужбина

ГЕРБ се отказаха от предложението си и не го подкрепиха
25 окт 2016 18:16,
4
Без допълнителна урна в секциите в чужбина
Снимка: архив "Булфото"

В избирателните секции в чужбина няма да има допълнителна избирателна кутия. Това решиха депутатите от правната комисия, които гласуват на второ четене промените в Изборния кодекс.

Допълнителната урна трябваше да се поставя в секциите в чужбина с решение на Централната избирателна комисия в изборния ден. Целта на поправката бе да компенсира въведеното ограничение за разкриване на до 35 секции в страните, извън ЕС.

Текстът бе внесен от ГЕРБ и бе отхвърлен и с помощта на управляващите.

Още по темата

По време на дебатите Четин Казак от ДПС предложи вместо повече от една изборна урна, да се въведе възможността за разкриване на повече от една избирателна кабина, но и това не не беше прието от комисията.

Шефът на правната комисия от ГЕРБ Данаил Кирилов обясни, че заради позициите на партньорите си се отказват да подкрепят текста си, но това не означава, че го считат за неправилен.

"Това не означава, че не сме прави и не поддържаме предложенията си. За всяко нещо може да се изведат положителните и отрицателните страни и аргументите", обясни той, цитиран от "Фокус".

Депутатите препотвърдиха и решението си да въведат таван от 35 секции в държавите извън ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Знае се още кой ще спечели изборитеВсичко е нагласено.Костинбродски изпълнения инакрая Цуцка Цачева.А ние може да си гласуваме за който си искаме.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Досега Герб ни убеждаваха колок са нужни тези 4 секции, а сега пак се отказаха от решението си....типично по Бойковски.Доли Плевневлиев днес го нападна, че всяко решение е предпоследно.
1
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турците ще се изядат от яд ! Така трябва,а не живеещи в турция не знаещи повечето български език да взимат решение на равно с мен,да си гласуват там за оня диктатор турски !

Спонсорирани публикации