ГЕРБ и БСП: Пускаме референдума на Слави!

Те са "за" мажоритарен избор и намаляване на субсидиите
9 ное 2016 12:07, Екип на Dnes.bg
224
ГЕРБ и БСП: Пускаме референдума на Слави!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

ГЕРБ и БСП обявиха подкрепа за резултатите от референдума на Слави. Така независимо дали е под или над бариерата за задължителност, парламентът се готви да приеме решенията от него - въвеждане на мажоритарен избор за депутати и намаляване на партийната субсидия.

Още по темата

"Обсъждаме варианта референдумът да бъде подкрепен. Той е подкрепен от три и половина милиона души. Мажоритарният елемент е хубаво нещо", каза шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той припомни, че при едни от последните промени в Изборния кодекс от ГЕРБ са предлагали смесена избирателна система - мажоритарна и пропорционална. От БСП обаче били против. 

"Оттук-нататък трябва да се съобразяваме с тази форма на пряко допитване", каза още Цветанов. 

Той обясни, че все още няма политическо решение за подкрепа на референдума, но това са общите настроения в ГЕРБ. Той обясни, че партията им ще подкрепят и намаляване на държавната субсидия, но след анализ. 

Лидерката на БСП Корнелия Нинова обяви, че партията й ще внесе предложения по трите въпроса за промени в Изборния кодекс. Тя също обясни, че БСП отдавна иска мажоритарен избор.

"Първата промяна за мажоритарен избор беше на БСП и то преди години", каза шефката на социалистите. 

Нинова каза, че субсидиите на партиите трябва да се намалят. "Ще бъдем конкретни за това колко трябва да бъдат в предложенията си", каза още червената лидерка.

"Какъвто и да е рискът за партиите, в момента е важен вотът на хората. Или ги чуваме, или следващият им сигнал ще е фатален", каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
0
 
0
 
! Отговори
??? преди 7 години
а що не пуснаха и електронното гласуване?!?!?!?!?! ха познайте никога няма да познаете....хехех
185
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименПо добре без партийния генерал Радев президент отколкото БКП членката и партийната цекретарка ЦачеваА БЕ ОЛАНКОЛУ ... ТИ ЧУ ЛИ СЕ КАКВО КАЗА ,ИЛИ НЕ, ЗАЩОТО ГО НАПИСА...БЕЗ ПАРТИЕН ГЕНЕРАЛ НЯМАААА не и в БГ. а и защо трябва да избираш дали да те колят или да те бесят ... това е фалщивия избор който ви дават навсякъде ... решението е ваше...
184
0
 
1
 
! Отговори
БОЛГЪ преди 7 години
...и какво сега, чакат да се поуталожат нещата и да си направят пак каквото искат наглеците от политическата класа и техните пажове от ЦвИК... въпроса не е дали ще го направят- то си е сигурно , а въпроса е дали всеки един нормален българин ще позволи да му плюят в лицето нагло...
183
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По добре без партийния генерал Радев президент отколкото БКП членката и партийната цекретарка Цачева
182
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По добре без партийния генерал Радев президент отколкото БКП членката и партийната цекретарка Цачева
181
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ФутурологОбяснява ти се защо хората се дразнят от това, че някои се считат овластени "да пуснат" или не нещо.Трябва да се спазват законите, а не някой "да пуска", само ако му кефне.
180
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и са кво става? богатите партии ще печелят все повече гласове и избиратели, а аутсайдерите ще тънат на дъното... честити ни ГЕРБ, БСП и ДПС, предоставени от Трифонов.
179
8
 
2
 
! Отговори
Такъв е сценарият преди 7 години
Ами за мен всичко е ясно: връщат се пак червените на власт и проруски настроените кръгове се задействат. . Слави ще играе ключова роля в този процес, с лансирането на референдума и ако основе партия, ще бъде нещо като проводник на интересите на левите в парламента. В предаването си вече няколко пъти покани Станишев като някакъв експерт, въпреки че народът го презира. И други провалени партийци. Не е никаква тайна, че предаването му се финансира и от кръгове на руския бизнес в сянка. Другата година Слави ще го гледате не по тв, а в парламента.(дотогава ще избута на автопилот и ще си ползва
178
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цингарелът Славун ле ще ви спаси, умрели?
177
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЦвЦв е най-отблъскващият лицемер. Сега му харесва референдумът, а защо направиха чудесии, за да го провалят? Сега иска да се направи на добричък и хоп! колко е изгодно да подкепи референдума! Гласове са това, бюлетини, шанс за Партията и Председателя, пък и за негова скромност също щеима да се облажи. Дали още разчита на тъща си - касиераката от телевизията с огромни богатства.... или вече самостоятелно си набавя благата...
176
0
 
2
 
! Отговори
за футурулога преди 7 години
..ОТПАДЪЦИТЕ НА СОЦА-----НЕ СЕ ПОЧИСТВАТ С ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ!!!МЕНЕ МЕ Е ГНУС----НЕ , ЗНАМ ЗА ТЕБЕ....ПРЕДЛАГАМ-----ДА ПОМИСЛИШ ОЩЕ МАЛКО , ПО ТОЗИ ВЪПРОС!ВАНЧЕ --ИМАШЕ ГОТОВА РЕЦЕПТА!!!!
175
4
 
15
 
! Отговори
Илиан Янков преди 7 години
*** долни.Този референдум не зависи от вас,че да го пускате.Той е ваше задължение и наша заповед.Не го ли сторите няма да намерите място в България където да се скриете *** крадливи
174
0
 
1
 
! Отговори
Някой преди 7 години
До 192 Е, може ли толкова много да си противоречиш бе, ненормалник!?
173
1
 
4
 
! Отговори
и в коридора виждам преди 7 години
трима от типа недоучени, с манталитет "селски ергени". Двама от тях бяха около 40-годишни, на научни длъжности без да са защитили дисертации. Единият от тях беше партиен секретар, а другият - бившият парт.секретар. Третият беше под 40 г., но с научна степен и вече шеф на научно звено и се знаеше, че има силен закрилник. Тези тримата се тупаха един друг по раменете, подхилваха се и заговорнически повтаряха "шЪ *** пускЪмИ ли?" Помислих си "Отврат!"Напуснах БАН 2 год. след като защитих дисертация.
172
0
 
6
 
! Отговори
Естествено преди 7 години
Те всички са свързани!!! Само циркове за пред медиите правят, за да мислят хората, че нещо се променя.
171
0
 
8
 
! Отговори
Продължение на 126 преди 7 години
Преди 5 часа започнах да пиша защо ме вбеси изразът "Пускаме референдума", но ме баннаха. Разказах, че в самия край на соца, като младо кадърче, прочетох оставена за обсъждане чудесна дисертация, написана от човек, който беше не на научна, а на помощна, научно техническа длъжност. От останалите колеги разбрах, че години наред са му пречили просто от злоба, а той нямал протекция. Сега било решено "да го пуснат" да защити дисертацията си, защото предстояло да се пенсионира.Излизам в коридора и
170
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще изпържат референдума а с него и Слави.Само да минат изборите.Герба се канят отдавна на Слави ,има го в тубата от преди години.
169
0
 
10
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
Ако ГЕРБ излизи от властта .....КВО ИМ ПЕЧИ ДА ГЛАСУВАТ .."ЗА РЕФЕРЕНДУМА"..??!ИМАТ И ПАРИТЕ ...ИМАТ И ХОРАТА ----ЗА ДА СИ НАПАЗАРУВАТ "ДЕПУТАТИ" и "КМЕТОВЕ" ПРИ ЕДИН МАЖОРИТАРЕН ВОТ!!ДА МУ МИСЛЯТ ОТ БСП!!/...тогава и фондовете от ЕС--ще пресъхнат../
168
0
 
8
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
И това е шашма !! На парламентарните дебати ще се окаже нещо друго ! Който е жив/ и не е драснал някъде надалеч/ ще гледа отблизо, как го мамят в очите и му показват среден пръст!!!
167
1
 
19
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
И защо трябва да има анализ за намаляване на партийните субсидии? Народа предлага 1 лев на глас , а вие ще ги намалите само с 1 лев.Пак сме от страната на булката.Слави да съзира Конституционния съд.

Спонсорирани публикации