ГЕРБ и БСП: Документален филм vs. научна фантастика!

Томислав Дончев: Соцобещанията са равни на икономическа катастрофа
15 фев 2017 12:10,
28
ГЕРБ и БСП: Документален филм vs. научна фантастика!
Снимка: архив Булфото

Разликата между предизборните програми на ГЕРБ и БСП е като тази между документален филм и научна фантастика, обяви бившият вицепремиер на Бойко Борисов Томислав Дончев.

"Всички човек с базова икономическа грамотност ще разбере, че програмата на левицата е абсолютно нереалистична – ако някой се опита да я реализира, това ще доведе до икономическа катастрофа", каза той пред bTV.

Още по темата

Сблъсъкът между ГЕРБ и БСП по въпроса за предизборните обещания продължава повече от седмица. И партията на Бойко Борисов, и тази на Корнелия Нинова, излязоха с примамващи избирателя обещания за по-високи доходи и стимули.

Преди десетина дни ГЕРБ обеща минимална заплата от 650 лева и двоен скок за учителските надници. БСП пък заложи увеличение на пенсиите, безплатно здравеопазване, безлихвени жилищни кредити за младите семейства, и др.

Дончев, който бе вицепремиер по еврофондовете коментира и скандала в образованието. Той обясни, че всеки може да говори каквото иска, но програмата не е спряна.

"Има кореспонденция я с ЕК, която е на ниво предупреждение. Изредени са няколко проблема – някои незначителни, някои по-важни. Основният проблем е свързан с независимостта на управляващия орган – т.е. този, който плаща парите. Той трябва да е независим от този, който ги харчи", каза Дончев.

Според него проблемът бил, че Меглена Кунева в даден момент с една ръка трябвало да контролира плащанията, а с друга – да харчи.

"За мен винаги е лоша практика министър да е управляващ орган", коментира той, като добави, че това е било нейно решение, така че "да поеме отговорността".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Чичо преди 7 години
До НатрифоновПокажи си и ти физиономията бе!!Или те е страх!!Явно не си за показване,***!!
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Та вие сте едно цяло.Разделяй и владей. БКП никога не е напускала властта. Каквото иска народа това му дават. Боята е безплатна понеже е виртуална . БСП СДС ГЕРБ и други цветове на дъгата = БКП Всеки човек с базова икономическа грамотност ще разбере че сте измамници и мошеници.
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За обещанията на ГЕРБ има една интересна подробност, за която сигурно много хора не се сещат. ГЕРБ обещават, какво ще направят за 4 години управление. Само че Бойко никога не е управлявал четири години. Ако пак направи правителство, след две години ще каже, че няма подкрепа или че коалицията се разпада и пак ще се изнесе по терлици от Министерския съвет. А обещанията ще си останат за друг път.
19
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Червени търтеи чакате пак да раздават на калпак!
18
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Долу комунистите!Само в тези географски ширини могат да виреят.***,***......български народ.Държава на нещстници и неудачници.Духайте супата!
17
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доколкото се сещам Боко като стана премиер,първо замрази заплатите,намали отпуските и прати висшистите да садят картофи и пасат овце. После каза ,че матряла е лош и ***. А после ......................... подвизите му край нямат,*** хората бързо забравят а журналята услужливо покриват всичко.
16
7
 
15
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Разликата е че герб направиха каквото можаха за цели два незавършени мандата понтяхна вина, ако смятат да ми бягат всеки път при зор айде да се махат. Каквото са искали да са го направили!
15
5
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Истината обаче е че ГЕРБ и БСП си мерят торбите с лъжите.
14
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И този, завършил магнаурската школа в Търново по философия,голем икономист стана
13
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Реални са как да не са като стане 7 лв градския транспорт и вдигнат още няколко пъти цената на тока 650 лв. как лесно се дават. Като се разпадне скоро ЕС много ще ми е интересно какво можем да си купим със 650 лв то 1 долар маЙ беше 1000 лв по едно време.
12
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И къде точно е новината тук? Всички знаем, че като дойдат социалистите на власт следват фалит на държавата, хипер инфлация, спиране на еврофондове....Но проостия, жалък и недорасъл български народ точно това заслужава...мизерия до дупка! Всеки си заслужава съдбата.
11
6
 
13
 
! Отговори
СОРОСКИЯ АГЕНТ преди 7 години
завършил йезуитска школа, се има за най-успешния мениджър. Почти като РАБФАГА на ЦЕЦА
10
6
 
11
 
! Отговори
до 9 преди 7 години
ес е пред разпадане свиквай без еврофондове
9
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
този квазимодо и лидера му както и цвък са патологични лъжци.отнеха им кокала и сега мир нямат
8
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още изборите не са минали и на БСП им спряха еврофондовете, а тока е троен тази зима.
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че какво са обещали толкова не мога да разбера, кажете си ясно че пари няма в бюджета, а защо няма тоя плешивко дали може да обясни.
6
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе не знам, на мен 650 лв. минимална заплата; 1500 лева средна (резултат от нарастване на доходите на свръхбогатите, не на масата хора!!!); двойно увеличение на учителските заплати ми се вижда фантастиката, не обратното!!!
5
1
 
15
 
! Отговори
Невярващ и осъзнат преди 7 години
Програмите и на двете геноцитни завери са пълен булшет! Ако са искали да направят това, което обещават, досега да са го направили. Никой не им вярва вече. Трябва да се обесят надолу с главата. Нов бардак със стари к...... Не се прави!!! От къде ще вземат пари при една съсипана икономика и държава крещяща се на подаяния от ес? Добре, че нашите хора пращат от вън по някой лев...
4
2
 
4
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Що бе,ако татко Карло нареди?
3
5
 
25
 
! Отговори
Крадци ЕООД преди 7 години
А истината е, че и БСП, И ГЕРБ са мръсни мафиоти. Все пак няма как да не признаем, че ГЕРБ биха рекордите по кражби на БСП и категорично водят класацията "Мръсницu на прехода". Но нищо не е загубено за БСП, те могат да дръпнат този мандат. Имат и желанието, и възможностите да се справят.

Спонсорирани публикации