13 партии, 9 коалиции и 21 независими в битка за НС-то

Най-големите мераклии да гласуват: Турция, Англия и Испания
10
13 партии, 9 коалиции и 21 независими в битка за НС-то
Снимка: Булфото, архив

13 партии, 9 коалиции и 21 независими кандидати за народни представители се впускат в битката за парламента.

Инициативните комитети, които излъчват независимите, са регистрирани в 13 изборни района, като най-много - 5, са регистрирани в 25-ти район в София. Там мераклиите за парламента ще се изправят срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и червената шефка Корнелия Нинова.

Срокът за регистрация на кандидатските листи е до 21 февруари, като те трябва да се регистрират в съответната РИК. До 18 февруари пък е срокът, в който коалиция може да заяви промяна в състава или наименованието си.

Днес постъпи заявление, с което се направи искане и има решение на ЦИК, за промяна в състава на коалиция Обединени патриоти-ВМРО, НФСБ и Атака, като към тях се присъедини и Партия "Средна европейска класа", съобщи говорителят на ЦИК Камелия Нейкова.

До момента две НПО-та са подали заявления за наблюдатели на изборите.

Към 15 февруари са подадени 15 жалби срещу решения на ЦИК. 5, от които са потвърдени от ВАС, 4 са висящи и 3 са отменени и върнати за ново произнасяне. Жалбите, постъпили от избиратели, след проверка за личните им данни в списъци за подкрепа на партии, са само 2.

Практиката показвала, че избирателите вече се насочват към компетентния орган, който е Комисията за защита на лични данни, където са постъпили около 4 жалби и сигнали.

До момента са подадени онлайн заявления за гласуване извън страната от 8960 избиратели.

Най-много са желаещите да упражнят правото си на глас от българи в Турция, Великобритания и Испания.

Чрез дипломатически и консулски представителства са подадени 92 заявления. Срокът за подаването на тези заявления е до 28 февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
СВОБОДА ЗА НАРОДА преди 7 години
ДПС 3 % .ДОСТ ОБЕДИНЕНИЕ 12 %.ДАНО СЕ СЪБУДИ ЛОШИЯ МАТЕРИАЛ.ЧЕ ИНАЧЕ СМЕ ЗАГИНАЛИ ЗА ПОСЛЕДНО!!
6
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СТРАНДЖАТАГЕРБ нито вършат работа, нито са спрели да крадат. Но за това че никой не може сам да се хвали като тях - спор няма!
5
1
 
2
 
! Отговори
Stoedin преди 7 години
Не ва политика, а за ползвани привелегии е борбата. Безплатен царски жижот. Колкото декларираш толкова ти плащат. Транспорт, жилище, няма данъци, ток, телефон,винетки.Ефтини кюфтета. безплатна тоалетна хартия. Луксозни коли, близки хора за съветници,консултанти, почивки. Просто живот при комунизъм. Имунитет. Ако пък се докопаш до комисия с европейски фонд, с комисионни, или уредиш на "свой човек общественна поръчка" - получаваш кеш я пачка, я апартаментче в курорт. Та затовае тая жестока битка.
4
10
 
3
 
! Отговори
без проби преди 7 години
Гласуваме за ГЕРБ с Борисов, защото е най-доброто решение за момента!
3
4
 
1
 
! Отговори
инж. Андреев преди 7 години
Старите ги видяхме, да пробваме с нови?!? Ама те какви ще са - надежда му е майката!
2
3
 
10
 
! Отговори
турчин преди 7 години
Всички са ,,един дол дренки". Досега всички участваха в управлението и някакви промени освен да крадат и комисионерстване на пълни обороти. З.а тези хора не трябва да се гласува. Крайно време избирателите да поставят конкретни въпроси за решения и да имат право да отзовават избранниците си от висиките етажи на управлението.
1
22
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
ГЕРБ доказаха, че вършат работа и не крадат... - кой друг може да се похвали с това...

Спонсорирани публикации