Време за обещания: Кандидат vs. кандидата в битка за парламента

На старта на кампанията - водачите пред Bulgaria On Air
Обновена: 24 фев 2017 10:30 | 24 фев 2017 10:30,
44
Време за обещания: Кандидат vs. кандидата в битка за парламента
Снимка: архив Булфото

Започва се – предизборната кампания за нов парламент е официално открита. От днес партиите, коалициите и кандидатите влизат в пряка битка – за доверието на избирателите или просто за депутатско място в Народното събрание.

Състезанието ще приключи в 24 часа на 24 март, а на изборите на 26 март силите ще бъдат премерени.

Дотогава – време е за обещания.

Ето част от тях, представени от водачите на основните участници в изборите, в ефира на Bulgaria On Air.

Крум Зарков, "БСП за България", водач в Русе:

Основна цел - прекършване на демографската катастрофа, българите - 8 млн. души. И още – повишаване на стандарта и доходите на гражданите, активна намеса на държавата в икономиката.

Замисляме създаване на фонд "Индустрия", който да наподобява "плана Юнкер" в Европа.

Потенциален електорат - всички български граждани.

БСП допуска сценарий циклични избори. Страната има нужда от правителство, но не на всяка цена.

Десислава Атанасова, ГЕРБ, водач в Разград:

Основните приоритети - образование, растеж на икономиката и ръст на доходите.

Образованието трябва да е приоритет не само на ГЕРБ, трябва да е надпартиен. Само образованата нация може да просперира. Не можем да бъдем силни с армия, огромна работна ръка, но може да бъдем силни като държава с качество.

ГЕРБ ще наблегнат на растежа на икономиката. При следващ мандат БВП ще достигне 120 млрд. лева.

Ако ГЕРБ и БСП излязат от изборите с равен резултат? ГЕРБ имат ясна програма и цел за самостоятелно управление. Но ако гражданите решат да управляват в коалиция, техните партньори са от цетър-дясно.

Атанас Стоянов, "Обединени патриоти", водач в Благоевград:

"Обединени патриоти" са за доходи, сигурност и справедливост.

Доходи за всички възрастни хора, които градиха България. Доходи за всички работещи българи. Не желаем

България да бъде най-бедната и най-болната нация".

Популизмът не е вредна дума. Нека има популизъм, но той да бъде съзидателен.

Партньорът в следващия парламент - въпрос на идеи и програми.

Любомир Иванов, "Воля":

Стратегически цели - просперитет на малките и средните предприятия, намаляване на корупцията, внимание към демографската политика.

Ние предлагаме 1000 лв. при първо дете, а на семейство, което е над 21-годишна възраст и има завършено средно образование, "Воля" предвижда 10-годишен безлихвен жилищен заем.

Средствата за тази стратегия - първоначално държавата ще финансира реформата, а след това те ще се възстановяват.

Партньор в следващия парламент - на този етап "Воля" няма да се коалира с никого.

Любомир Авджийски, "Да, България", водач в Кюстендил:

"Да, България" се бори за 10% депутатски места.

Трите основни приоритета, заложени в програмата на "Да, България" - много силна антикорупционна политика, по-различна администрация, електронно управление, реален растеж на икономиката, реформа в съдебната система и в образованието, "за да могат младите българи да остават в България".

Партньорът в следващия парламент - "приятелите" от "Нова република".

Марин Киров, Д 21 и АБВ, водач в Шумен:

Коалицията на Движение 21 и АБВ се обръща към разумния човек, на когото му е писнало от популистки обещания.

Трите основни приоритета в предизборната ни програма са борба с неравенствата, с бедността, върховенство на закона и повече държавност.

Съюзът има конкретни разработени механизми за борба с бедността и неравенствата, които ще защитава като се опита да премахне плоския данък.

Партньорът в следващия парламент - при никакви условия "Воля", с БСП – при определени условия.

Тихомир Пейчев, "Обединение ДОСТ", водач в Перник

Основните приоритети - антикорупционните закони, свободна и независима енергетика и образование. На първо място обаче е образованието.

Повече автономност на ВУЗ-овете - образованите хора в България имат нужда от по-добра реализация. Това може да се направи на база на експертни оценки от търсенето и потреблението на пазара.

Партньор в следващия парламент – всички партии в център-дясно. Не и ДПС, БСП, АБВ.

Антони Тренчев, "РБ – Глас Народен", 23 МИР София

Приоритети – най-важни са икономиката и борбата с корупцията.

Намаляване на ДДС, вдигане на прага за регистрация на ДДС и конкретни мерки за нова методология за смятане такса смет.

Или сме ние, или идват БСП и ДПС - хора, които само преди две години изгонихме с камъни от парламента.

Минимумът, който ние ще имаме в следващия парламент е 21 депутата. 

Правителство на широката коалиция ще бъде най-пагубно за България.

Атанас Атанасов, "Нова република", водач в Пазарджик

Целите - промяна на статуквото, правила за работа в администрацията, развитие на икономиката, борба с корупцията.

Ние сме тези, които бяхме опозиция на Бойко Борисов отдясно. Хората, които отказахме да бъдем патерица на Борисов. РБ са тези хора, които продължават да бъдат наемници на Борисов. С РБ нищо не може да се случва, защото не можем да подкрепяме пагубната политика, която беше водена.

"Нова република" би се коалирала с ГЕРБ в бъдещ парламент, но не и с Бойко Борисов, който според него се е превърнал във воденичен камък за държавата и партията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз сам от БСП.Обещавам да направа средната заплата 1500Евра,а миним.пенсия-1000 евро.
35
0
 
18
 
! Отговори
istina преди 7 години
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_Human_Development_Index ... това е линк към "Индекса на човешко развитие" и това е реалността. 10 години след влизането ни в ЕС ние по човешко развитие сме след Оман, Уругвай, Казахстан, Барбадос, Антигуа и Барбуда ... Черна Гора, БиХ. Това са видимите резултати след 27 години демокрация. Така че всеки да се замисли на изборите искаме ли стари мутри да ни довършат.
34
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БЪЛГАРИ НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ПАРТИИ БИЛИ НА ВЛАСТ.ТЕ ПОКАЗАХА КАКВО ИСКАТ А ТЕ ИСКАТ САМО ЗА ТЯХ МИЛИОНИ А ЗА НАРОДА ЕДИН ГОЛ К.Р ! ТРЯБВА ДА СЕ НАУЧИМ ДА НЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА ПАРТИИ ,КОИТО СА ПОКАЗАЛИ ,ЧЕ ОСВЕН ДА КРАДАТ ДРУГО НЕ ПРАВЯТ. ГЛАСУВАЙТЕ ЗА НОВИ ПАРТИИ И АКО И ТЕ НИ ИЗЛЪЖАТ ЩЕ ГИ ОТСВИРИМ И ТЯХ. ПОЛИТИЦИТЕ ТРЯБВА ДА РАЗБЕРАТ ЧЕ КОЙТО ЛЪЖЕ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ЩЕ ОТПАДНЕ ОТ НАШИЯТ ИЗБОР.
33
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
През изминалите 27 г. само се краде и се карат кой по-вече е откраднал. Всички властващи до момента превърнаха политиката в скъпа порнография.Народа плаща те ядат пият,*** и пак ядяат пият лъжат и ние плиткоумните гласуваме за тях.Хора проумнейте го нито БСП,нито Герб нито ДПС ще донесат промяната! Кога вълкът ще смени козината си:на кукуво лято.Затова гласувайте или с бюлетина 4 или 16 . Помогнете на тези непримирими хора да ги вкараме в затворите а ако и те излъжат следващият път и тях ще
32
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОМУНИСТИТЕ ОТ БСП,ДПС И ГЕРБ НИ ГОВОРЯТ ,ЧЕ НЯМАЛО ИКОНОМИКА И ЗАТОВА ЗАПЛАТИТЕ СА НИСКИ, И ЗАТОВА И ПЕНСИИТЕ СА ТАКИВА А НЕ КАЗВАТ КАК В ТАЗИ СЛАБА ИКОНОМИКА ТЕ НАТРУПАХА МИЛИОНИ. НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ЧЕ НИКОЙ НЕ ГОВОРИ ЗА СКАПАНАТА НЕПРАВОСЪДНА СИСТЕМА ,ЗА КОРУПЦИЯТА .....ПЪЛНА ТИШИНА ЗА ГРАБЕЖИТЕ КОИТО 27 Г.ТРОВЯТ БЪЛГАРИНА. ЗАЩО ПАРИ ЗА НАРОДА ВСЕ НЯМА А ЗА ТЯХ ИМА,ЗА СКЪПИ КОЛИ ЗА ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ ,ЗА БЕЗБРОЙ ГЛЕЗОТИИ,ЗА ОХРАНА НА КРАДЦИТЕ? ЗАТОВА ГЛАСУВАЙТЕ С БЮЛЕТИНА 4 САМО ТЕ КАЗВАТ ИСТИНАТА ЗА
31
0
 
18
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Ако някой си мисли че сме зимния сезон , се лъже! Сега сме сезона на лъжците!
30
0
 
20
 
! Отговори
ист преди 7 години
Пенсионерки от БСП масово забреме няват за да изпълнят обещанието на Нинова -България 8 милиона. Най активни са мъжкарите от трета възраст.
29
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отишъл депутат на оня свят и му казали да си избере секция от ада. Разглеждайки попаднал на една, където едни пичове играят комар, пушат, пият, а наоколо леки жени. Естествено я избрал. Казали му да влезе, но вътре го очаквали мъки и страдания. Той попитал: защо ме излъгахте? Отговорили му: това бяха само предизборни обещания, но ти вече избра и сега нещата са други.
28
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ХасанСлушай тогава Нинова. Тя изобщо не лъже!
27
0
 
21
 
! Отговори
DiesIrae преди 7 години
Като ще говорим за по високи доходи дайте да си поговорим за данъци. Трябва поголовно съкращаване на 800 000 държавен апарат. Преди да започнем с каквото и да е друго вместо да наливаме още пари в раздути администрации дайте да ги съкратим с поне 70% има стотици хиляди длъжности в държавата който съществуват само за да оправдаят назначението си. Съкратете ги тях. Спрете помощите на всички който не плащат данъци и тогава намалете данъците и ето ви по високи доходи.
26
0
 
21
 
! Отговори
DiesIrae преди 7 години
Също така е крайно време да се приемат базови цели за държавата който всяка партия да е задължена да следва. И промени в законите (всички който са били членове на БКП до 1989 да нямат право да се кандидатират в избори и да работят на държавна работа) с други думи 100% от сегашните политици ( и БСП и ГЕРБ и РБ и Патриотите всичките до един са бивши БКП със стари *** нов бардак не прави). Слагат уж нови лица, но те ще са по скамейките няма да ги оставят те да водят. Така, че за какво се хвалят.
25
0
 
20
 
! Отговори
DiesIrae преди 7 години
Нито една партия не излиза с реална програма само кухи приказки както винаги. Писна ни вече, искаме да чуем не, че някога си ще вдигнат заплатите, а заплатите ще се вдигнат след като предприемем тази и тази мярка който ще имат еди колко си % ефект и ще освободят еди какъв си ресурс който ще послужи за вдигане на заплатите. Ако тези действия не са изпълнени до еди коя си дата лице Х изпълняващ длъжност У ще подаде оставка и повече няма да участва в политиката! ТОВА ИСКАМЕ ДА ЧУЕМ.
24
0
 
22
 
! Отговори
TPE3BEH преди 7 години
5. Всичките червени другари ги пращам на заточение в ЮАР, далече от родината да не си помислят да се връщат тук. Да не бъдем *** като тяхните деди и да ги избиваме.6. Намалявам до минимум всичкото руско влияние в България (АЕЦ Козлодуй, малко газ на нормални цени, Нефтохим да се върне на държавата и шут за Лукойл) и всичките агенти обратно при матушката.7. За 4 години държавата ще стане слънце!
23
1
 
23
 
! Отговори
TPE3BEH преди 7 години
Ето една примерна програма ако реша да стана кандидат политик :)Как ще оправя България за 1 мандат:1. Ще събера всичките другаре - червени милионери, които си раздадоха пари след 1989 г., с цялата рода до 9-то коляно.2. Ще им взема всичко - пълна национализация на имущество, пари и активи!3. Всичките средства влизат в държавен пенсионен фонд.4. Освобождавам държавния бюджет от тежестта да плаща пенсии, вдигам заплатите на всички държавни служители, за пример на бизнеса.
22
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Време е за празни обещания и след това за наказателен вот от наша страна.Най много ще го отнесът ГЕРБ и БСП , тези две смъртоносни партии за България. Никога повече не трябва да се допускат във управлението.
21
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да кажат първо откъде натрупаха милиарди в сметките си и тогава ще гласуваме
20
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
герб ,БСП и дпс трябва да напуснат политиката
19
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
българина е толкова окраден от политиците
18
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хора не гласувайте за тези буклуци
17
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АЗ СЪМ ОПОЗИЦИЯ ЗА МАФИЯТА ,КОЯТО СЕ Е ЗАГНАЗДИЛА В БСП,ДПС И ГЕРБ И ЗАТОВА ЩА ГЛАСУВАМ С БЮЛЕТШИНА 4

Спонсорирани публикации