4 от 4000: Само толкова кандидати за НС тестваха интелекта си

Смелчаците не са представители на нито една от основните сили
11 мар 2017 15:55,
53
4 от 4000: Само толкова кандидати за НС тестваха интелекта си
Снимка: архив "Булфото"

Само четирима от над 4000 кандидати за депутати се престрашиха да се явят на тест за интелигентност. Предизвикателството им бе отправено от МЕНСА като уловката в него беше, че те задължително трябва да обявят резултата.

Смелчаците, запътили се към парламента, не са представители на нито една от основните политически сили, пише "Дарик".

Тестът включваше 45 логически  въпроса, които кандидатите трябваше да решат само за 30 минути.

Още по темата
Кандидат-депутатка, отговорила на предизвикателството, сподели, че не се явява за първи път на такъв тест. Младата дама е участвала в конкурс "Мис Студентка"  през 2005 г. и е била първа с IQ 164.

Друг от престрашилите се да се явят на теста смята, че това трябва да е морално задължение на всеки един от кандидатите.

И четиримата явили се са категорични, че интелигентността не е достатъчно качество, за да си добър народен представител.

Максималните проценти, които може да изкара човек на IQ теста е 99%. Това означава, че 99% са изкарали по-лош резултат от вас при същите условия и въпроси.

Според председателя на МЕНСА-България Христо Радков  един депутат трябва да изкара над  75% от обществото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
БиБи преди 7 години
За депутатите не съм сигурен, че няма да се изложат, защото Менда, Деса от Дулово, Цвета , Главчо, Мариана Георгиева от ДОСТ и т.н. са еманацията на тази институция. За кабинета ББ-2 съм сигурен, че от 16 министри цели 11 човека ще имат смехотворни резултати и от тях 7 ексминистри ще счупят глупомера. Б.Борисов със сигурност ще бъде сред двойкарите.
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МЕНСА не са критерии за управленческа или професионална кадърност!Управлението на каквото и да е е дейност,която се разбира,осмисля,научава и усъвършенства едва след достатъчна задълбочена професионална практика!В този смисъл т.н. "демократични избори" са пълна политическа порнография и гавра с народа!В подготовката на Кенеди за президент са участвали над 400 доказани висши специалисти от различни области!А у нас-само доказани висши клат-ик-уристи и престъпници готвят политическия ни елит!
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бай Тошо казваше:"Не искам умни. Трябват ми хитри хора."
31
5
 
3
 
! Отговори
до 45 преди 7 години
Ами народът се бунтува само ако мувдигнат ракийката или храните тъпкани с трансмазнини и ***. Защо му е на един политик да се жертва, като след това същият този народ, за когото се е борил ще го предаде. Примери от историята бол.
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Само четирима от над 4000 кандидати за депутати се престрашиха да се явят на тест за интелигентност."---4 от 4000! Ле-ле много, бе, ЦЯЛ ПРОМИЛ! :)
29
0
 
10
 
! Отговори
Е , КАК ,БЕ...... преди 7 години
ТЕ -----ЗАТОВА ГИ ИЗБИРАТ ТАКИВА *** , ПРОСТИ И ИНТЕЛЕКТУАЛНО ПРИМИТИВНИ :--ЗА ДА СА ПОДАТЛИВИ НА ...ВЛИЯНИЕ , КОРУПЦИЯ , АЛЧНОСТ И РАЗВРАТ!ИНАЧЕ -----КАК ЩЕ ГИ УПРАВЛЯВА ПАРТИЯТА -МАЙКА???!!!!ТРЯБВАТ ИМ -ХОРА С ДЕФЕКТИ , ЗА ДА БЪДАТ ЛЕСНО ШАНТАЖИРАНИ И МАНИПУЛИРАНИ !!!/.. от типа --БАТ САЛИ.../
28
1
 
5
 
! Отговори
Владо преди 7 години
До ФАШИСТКато ти гледам правописа, може да станеш !
27
3
 
1
 
! Отговори
Депутат преди 7 години
Да бе, 75% ?! Аре у лево. Под 175% не падам !
26
4
 
2
 
! Отговори
Секс, 27г, надарен преди 7 години
Аз искам да се явя на тест за размера на пениса. След обявяване на резултатите кандидат дупетатката с IQ164 бързо ще разбере че в живота има и други важни неща освен тестове за кълвачи и мигом ще се преориентира.
25
1
 
8
 
! Отговори
теста не е коректен преди 7 години
Теста не е коректен, защото показва моментното емоционално и рационално състояние на пробанта. Много е възможно това състояние за секунди да се промени, и след това резултатите да бъдат много по-различни от първоначалните.
24
3
 
4
 
! Отговори
проктолог преди 7 години
Това е абсурд! С 45 въпроса за 30 минути да разбереш, кой е интелигентен и кой не! Истинския тест за интелигентност трае две седмици.
23
0
 
3
 
! Отговори
Бау преди 7 години
Кога ще обявят резултатите на четиримата безстрашни люде? Този тест показва възможностите на човек да реши проблем. Търсейки бързо решение от много възможности. Той показва капацитета. Дали и как се ползва този капацитет е напълно друг въпрос.
22
2
 
12
 
! Отговори
Ха Ха Ха преди 7 години
Представете си баце на теста. Дали ще отлепи от 0?
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те толкова са и интелигентните.
20
0
 
1
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Депутатите са представителна извадка на цялото общество, не се правете на по-умни от тях!!! -----------------Естествен, а не изкуствен е подборът! Лакти, нокти и зъби и от значение! :)) Целите на организацията предопределя и "конкурса"! пп. нещо НС се разминава с представата ми за съвета на мъдреците
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудя се кое е по добре интелигентен крадец който краде без да го усетят или про.ст крадец дето го хващат? За да си депутат трябва да обичаш родината и народа си и да мислиш за тях а не за себе си! И според мен депутати не ни трябват едно правителство ни стига като не върши работа отзоваваме и ново!Така ще се спестят милиарди на данъкоплатците
18
0
 
10
 
! Отговори
Обективно преди 7 години
Да си интелигентен е нещо доста субективно. Едно да напишеш страхотно есе друго да сглобяваш фигура от различни видове триъгълници. Нашите депутати са войнстваща посредственост която побеждава не само в парламента и партиите ,но и в обществото ни като цяло. понякога влиза някоя по светла личност, но и тя затъва в блатото.
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези тестове на МЕНСА ги искат няколко комплексари , които искат да унижават хората, демек не стават за депутати . А аз искам да ги изпитам на компа какво могат и тогава ще им кажа колко са интелигентни .
16
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А крадливото Винету с Ай Кю = 20 беше две години премиер.Няма такава държава.
15
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само дето тези тестове не говорят много за реалната интелигентност на човек. При правилна подготовка и решаване на известен брой тестове от този тип, всеки може да повиши резултатите си чувствително (а реално няма да е станал по-интелигентен от това). Бих казал, че така нареченият "тест за интелигентност" дава само най-обща представа за потенциалните възможности на тествания.

Спонсорирани публикации