Нарушения в Турция: Декларации, попълнени на крак?

На много места хората си попълват декларациите извън секциите
26 мар 2017 17:52,
59

Снимка: СЕК

В Dnes.bg получихме сигнал за грубо нарушаване на изборното законодателство и разпоредбите на ЦИК в Турция.

"Изпращаме Ви снимков материал от Турция, как се попълват декларации за гласуване извън изборните секции, с което се нарушава изборното законодателство и разпоредбите на ЦИК", пише ни наш читател.

Още по темата

За да се гласува в чужбина трябва да се попълни декларация, че гласоподавателят е упражнил вота си и няма да гласува на друго място в същите избори. Това обаче трябава да се случи лично и на място в секцията.

Изборите в Бурса протичат под изключително напрежение и с множество злоупотреби и нарушения, видя екипът на Bulgaria ON AIR.

В изборна секция, в един от кварталите, са дошли да гласуват най-голям брой български изселници. Камерата на Bulgaria ON AIR стана свидетел на нарушение в нея. Следобед, в двора на училището, където е разположена секцията, бяха стоварени купчини с вестник, който, по думите на някои от хората, е партиен. Той е брой "нулев" и се разпространява безплатно.

На първата му страница има заглавие "България пред тежък избор", заедно със снимки на две политически формации. Екипът на националната теливизия сигнализира за това председателя на изборната секция. Полицията също е предприела мерки.

Шестима полицейски служители на турската полиция ще охраняват конкретно тази секция, други служители на реда следят за реда и по останалите изборни секции в цяла Турция. На няколко пъти органите на реда е трябвало да се намесват в изборния процес заради нарушения и нахлуване на избирате в секциите.

Активността в сюжната ни съседка е много висока. Опашките с желаещи да гласуват, са големи, някои хора чакат от 4 часа своя ред да дадат вота си.

Всичко за изборите можете да прочетете на страницата на Dnes.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 37Ти си за лудницата.....Бог да пази България от такива като тебе!
38
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 7 години
До ROMСпоред мен хора без принос за България не трябва да определят пилитиците и политиката й. Да плащат данъци тук и да гласуват. Ако зависи от мен - право на глас трябва да имат само хората, плащащи данъци. Хрантутениците и тези, отказали се от България - да си гледат работата.Няма домашните любимци да ми казват какда ги храня. Аз не съм им слуга!
37
5
 
2
 
! Отговори
ДОСТ преди 7 години
До NinaТова че "българи" не знаят български е проблем на държавата а не на "българите" за да плащат те цената!
36
1
 
6
 
! Отговори
Nina преди 7 години
В избирателната секция в Генералното консулство в Истанбул, хоарата пристигаха отрганизирано с общински автобуси, раздаваха им сандвичи сокове и вода. От консулството никой не регаира на тези нарушения. Вътре в избирателната секция се говореше на турски, вместо на бъгарски и хора, като нас, кото не владят турски трябваше да се помолят да им бъдат дадено обяснеия на български. Декларациите се попълваха от членовена комисията, защото гласуващите "българи" не можеха да пишат на български.
35
3
 
2
 
! Отговори
ROM преди 7 години
Приятел в Турция от 5 часа не може да гласува. Видео материали са налични навсякъде за доказателство. Грубо и подигравателно е било отношението на служителите към хората.
34
5
 
3
 
! Отговори
ROM преди 7 години
България е държавата мащеха за ромите, турците и помаците.
33
1
 
5
 
! Отговори
i'm преди 7 години
Точно така! Човека го е написал преди мен! За 30 години българите така и не можаха да схванат елемнтарната сметка, че ДПС е във власта просто защото българите не гласуват, а това автоматично увеличава процента за ДПС и ДОСТ! Помаците са си твърда бройка от около 400хил, но не е едно и също в процентно отношение, 400хил спрямо 2.5млн. или 400хил отнесено към 5млн или 6млн! 30 госини не го вденахте! А сега ревете че били във властта. нямаше да стъпят в парламента ако просто гласувахте!
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво ревете, какво се оплаквате? Хем не гласувате, хем никой политик не харесвам, хем ревете че турците гласували. Ако гласувахте всички, всичките с двойно гражданство нямаше да направят 0.2%, ама вие се правите на печени и големи, после ревете. Нямате право. Ако гласувахте, техният вот нямаше да е от значение.
31
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До cCctogava kakyv go dirish tyk boklyk turski a? nikoi ne vi e smeniavai imenata nasila , bai Tosho daje beshe mnogo milostiv zashtoto vi dade izbor ili smeniavash imeto ako ne zaminavai kum tyrcia. a triabvashe da vi izkoli vsichkite za da ni oturve i da ne se zanimavame sega.samo revete mrusna sgan no edin shte si platite
30
2
 
8
 
! Отговори
ДАНЪЦИ ПЛАТИХА ЛИ преди 7 години
до 33 Изселниците в Турция подадоха ли си данъчните декларации в България, за доходите от Турция? Ако който и да е от нас не си подаде декларацията -следва глоба. А изселниците-над закона ли са?
29
0
 
6
 
! Отговори
ж преди 7 години
Едно и също.Сан шанжман и в главите и визборните мурафети.Няма такава държава.Колонизаторите ни държат на къса каишка,а ние си играем на избори.
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
v cial sviat nikakvi problemi samo v turcia vseki sa diskriminirani vijdate kakvi naryshenia ima non stop. dokogashte go turpim
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ROMПърво да си платят данъците! Първо-задълженията, после права!
26
0
 
2
 
! Отговори
до Хитър Петър преди 7 години
...но съм от малкото останали българи в България, които мразят всички политици и не искат да чуват за тях.-------Въпроса не е в това дали ги харесваме или не!Проблема е в това дали може да им гласуваме доверие!Лично аз не им вярвам!
25
10
 
8
 
! Отговори
ROM преди 7 години
Всички които не могат да гласуват в чужбина, трябва да съдят България.
24
1
 
6
 
! Отговори
Хитър Петър преди 7 години
До 27Може да ти е неприятно, че съм българин, но съм от малкото останали българи в България, които мразят всички политици и не искат да чуват за тях.
23
0
 
11
 
! Отговори
упс... преди 7 години
Ами, какво очаквате!Дадохме им двойно гражданство, право да формират политически партии на етническа основа представени в Бг парламент, плащаме им пенсиите в Тр!Ами, "не е луд който яде баницата, а който му я дава"!Е, ние сами им дадохме баницата, че и бозата в добавка (Дост).
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Настрадин Ходжа до Хитър Петър!Турчин ли си Кардешим?
21
0
 
3
 
! Отговори
природа преди 7 години
На гаргата от яйцето, не може да се излюпи гълъб...
20
5
 
5
 
! Отговори
Хитър Петър преди 7 години
До данъци платиха ли?Никой от турските изселници няма да плати данъци в България, забрави. Данъчната им декларация дори не се попълва от тях, защото те не знаят български. Просто режимът на Ердоган ги задължава да гласуват насила и ги товари на автобуси. Те са принудени насила да го направят. Не могат да не го направят, защото ще си имат проблеми с турските институции.

Спонсорирани публикации