Урни няма, хората – кът! Каниц – селото без избор

Общинска кола ще закара жителите му до секцията да гласуват
Обновена: 26 мар 2017 15:35 | 26 мар 2017 15:30, Анисия Иванова
7

В деня на избора ще покажем населено място, в което избори няма. А причината е, че няма хора. За ежедневието на няколкото човека, останали във видинското село Каниц, се разказва в репортажа на Bulgaria ON AIR.

Селото, което на хартия се води с 10 жители, а реално вече живеят само четирима. Тук няма магазин, аптека, няма дори кметство, а местните казват, че политиката е мръсна. Тук политиците не идват, а кампанията си правили в съседното село.

За да упражнят своя вот, общинска кола ще закара четиримата жители на селото до секцията.

Как върви вота? Вижте на Facebook страницата на Dnes.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
34
 
! Отговори
до всички разбирачи преди 7 години
хайде вие отворете магазин и аптека в село с 4 души, да видим след колко часа ще фалирате. между другото съседното село е на 3 км с над 350 жители и си има и аптека и магазин и лекар и всичко, в града разстоянието между 2 квартала е по-голямо, все едно да кажеш защо няма секция за всеки вход на един панелен блок, което пак е по-нормално от това да се докарат 7 души сик и да им се плаща заплата заради тези 4 човека, бива бива ама вол за мезе не бива
5
2
 
39
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
До Анонимен Няма как да има аптека и болница, но трябва да има селски лекар. Лекари могат да се осигурят за отделните села.
4
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не виждам каква е драмата. Естествено, че ще ги откарат да гласуват. Не виждам какво толкова сензационно има за такова населено място, което е не изживяване. Това се съобщава и толкова. Там няма как да има аптека, болница и какво ли не. За тези хора има социални служби да се грижат. Само се бръщолевят излишни неща.
3
1
 
45
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Да, защото политиката по отношение на селата и по-отдалечените региони изпрати хората в градовете или в чужбина. Колко села са заличени от картата на България. Такава е политиката за тези региони - пълен провал.
2
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До BURZUMИ какво му е хубавото? Да си напълниш колата с пържоли и други глезотии и да се вдигнеш за събота и неделя на чист въздух и спокойствие. Ама не се сещаш, че хората живеещи там нямат нито аптека, нито лечебно заведение, нито магазин нито каквото и да било. Добре, че имат тези животни да си набавят някаквха храна. Зимно време сигурно ток и вода дори нямат и няма кой да ги погледне ...
1
5
 
33
 
! Отговори
Humor преди 7 години
Dosta zor bez posta.

Спонсорирани публикации