Чуждите медии: България запазва евроидентичността си!

В кампанията се говореше за напрежението с Анкара и Русия
Обновена: 27 мар 2017 07:35 | 27 мар 2017 07:30,
22
Чуждите медии: България запазва евроидентичността си!
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Десноцентристката партия ГЕРБ спечели най-много гласове на парламентарните избори в България вчера, сочат неокончателни резултати. Ако официалните резултати го потвърдят, това ще означава подкрепа за запазване на европейската идентичност на България, пише агенция Асошиейтед прес в кореспонденция от София.

Бившият премиер Бойко Борисов обяви победа за неговата партия ГЕРБ и заяви, че има готовност бързо да състави правителство, посочва ДПА. Борисов иска България, която е член на ЕС и НАТО, да остане твърдо свързана със западните си съюзници.

Лидерката на социалистите Корнелия Нинова призна поражението на партията си, но каза, че БСП ще се опита да състави управляваща коалиция, ако ГЕРБ не успее да събере мнозинство в парламента, добавя ДПА.

Москва даде знак, че ако социалистите дойдат на власт, Русия ще възобнови проекта "Южен поток" за доставяне на руски природен газ на Европа през българското черноморско пристанище Варна, както и проекта за строеж на нова атомна електроцентрала в Белене, на който Борисов се противопоставяше в миналото, пише "Файненшъл таймс".

Бившият премиер консерватор Бойко Борисов извоюва победа на изборите над социалистите, които искат сближаване с Русия, отбелязва Франс прес.

В кампанията за тези трети парламентарни избори през последните четири години доминираха международни теми - напрежението с Анкара и руското влияние, наред с вътрешните проблеми, тревожещи избирателите - ендемичната корупция и ниския жизнен стандарт в най-бедната страна от Европейския съюз, добавя АФП.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 144ервен б,оклук като теб реве 4ед няма да краде аде на супата
21
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да запазваме си евроидентичността! Имаме си евромутра начело за трети мандат! Да се смееш ли, да плачеш ли!
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евроидентично мощно бутало търси своя нежен евроатлантически цилиндър за гореща евроатлантическа сглобка.
19
5
 
5
 
! Отговори
Krom преди 7 години
И да кажа още нещо. България не гласува толкова за Борисов, колкото гласува срещу Корнелия Нинова. Изводите са си за Вас. Българина не иска партийни върхушки които да опоскат държавата. Костеливия призрак на бузлуджанската вещица сякаш уплаши българите повече от всичко. Дори и в чужбина, ГЕРБ спечели изборите. Така че, колкото и да лаят другарите са противни на нацията. Българите не ги искат. До следващите избори ще се стопите съвсем. Довиждане другари, "збогом" Ламбо.
18
5
 
5
 
! Отговори
Krom преди 7 години
До Анонимен 1 - а какво трябваше да избере "умният" народ? Пач..та на Костов - Корнелия Нинова която извеснъж "провидя" червената идея, с Ламбо и Мамбо? Зад нейния гръб, протегнали алчно ръчички към енергийните "проекти" експерти като Овчаров? Крадене на изгладнели позитански прос..тутки? Червено опоскване? Това ли? Това ли е "спасителната" алтернатива? На нея демокрацията и "отнела" нещо? Какво? Сина в Америка или милионите които ако зависеше от качествата и нямаше и да сънува? Айде моля.
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баби и дядовци мятат пачки да ловят апаши и още милиони *** начинания почти непознати в западно-Европейските общества! При наличието на тази уникална простотия и първичност "ПАЗИ'ХРАМО" ЩЕ царува още много лета! Честита ни победа - пак мъртви приживе!!!!
16
4
 
8
 
! Отговори
Българина преди 7 години
България ще запази тренда на изчезваща християнска рвпублика и зараждаща се ислямска. Ако патриотите не бяха блокирали границата и цик не си смени мнението за декларациите отново заради патриотите в четвъртък, дпс и дост щяха да са трета сила в страната. Но трябваше да ги оставят да имат 50 депутат, за да го видя бб какво щеше да обяснява
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъщност България е била винаги западно и източно ориентирана! По Татово време имаше КОРЕКОМИ с $ и можеше да си купиш кола или жилище със СССР рубли! Абе "ПАЗИ'ХРАМО" винаги са разчитали на първичните ни инстинкти като най-надеждната мярка за сигурност! Който и да дойде на власт им се кланя задкулисно а пък религията ни дозаблуждава че без нея няма спасение! Перфектната психоза дори продължава да се шири и по телевизионните канали с магъосници, вълшебници и мета-"физични" лекари! Уникално ***
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ало 13 как да няма победител:)))Не виждаш ли какво казват герберфеновете.Важното е БСП да ....Супата.Е, това е БългарияПрост народ.Радват се че техния любимец ще краде, а те ще му плащат заемите
13
5
 
12
 
! Отговори
миг 11 преди 7 години
Резултата от тези избори е че няма победител, нищо добро не ни чака.Народа пак ще яде асфалт но си го заслужава след като докара пак за 3-ти път мафиотите на власт.Младите ще продължат да емигрират както мисля да направя и аз между другото и всичко ще е по старо му.Народе ти ако зорлан искаш да си беден продължавай да гласуваш за тия,те ще пълнят джобовете,а ти продължавай да ядеш асфалт и да се тухкаш и да проклинаш съдбата си.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Резултати от ромските махали1.ДПС-25%2.ГЕРБ-23%3.БСП-22%Голяма евроидентичност;)
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 3Ти ако си мислиш че ГЕРБ не са от "пази'храмо" си в голяма заблуда! Веднъж ти е достатъчно да си им бил служител, като Бойко, завинаги оставаш подвластен на "Манчуриан оперативен работник" който не е съвсем *** но е просто невероятно изпълнителен!
10
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Западно преориентирана България ще е васална салфетка на англосаксонския брюкселски империализъм.
9
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 5Западно-ориентирана и винаги дерайлирана! При това най-вече от нас самите защото сме на първо място много прости и съответно много алчни. Обрачът от психично-първичните ни механизми няма да ни "пази" до гроб! Все някой ден ще ни изненада с реалността която много нашенци не биха могли да понесат!
8
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поклон, България!
7
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Победааааа синя България !!! Браво България, отрязахте пенсионерския вот с още по-голям шамар от 2009 ! Горд !
6
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 4И ко два пъти повече лъжи ли ще има този път?
5
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България винагинщ е била западно ориентирана освен когато сме били окупирани един път от турция и втория път от русия.
4
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма "позитански вой на умрело", защото не са умряли. Напротив, имат повече депутати от миналия парламент.
3
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не чувам позитанския вой на умрело :)

Спонсорирани публикации