Eксперти: Гражданите изземат все повече ролята на политиците

Стратегията е властта да не е концентрирана в една партия
Обновена: 28 мар 2017 07:00 | 27 мар 2017 21:10, Красимир Ангелов
13
Eксперти: Гражданите изземат все повече ролята на политиците
Снимка: Bulgaria ON AIR

Гражданите изземат все повече ролята на политиците, обяви в студиото на предаването "Денят ON AIR" политологът проф. Ана Кръстева. "Ако не отдавна гражданите бяха нетърпеливи, вече това се обърна. Все повече елитите ги предизвикват и хоризонта на следващите избори е поставен прекалено късо. Никой не говори за 4г. мандат", сподели проф. Кръстева.

Тя допълни, че в крайна сметка стратегията на гражданите е да не се концентрира властта само в една партия.

"Изборът на Радев беше ясното желание на гражданите да не дават цялата власт в ръцете на една партия. Сега същата логика беше проявена. Махалото отиде в другата посока - ГЕРБ", отчете тя.

От своя страна политологът Димитър Ганев каза, че резултатите от президентските избори се дължат до голяма степен и на слабата кандидатура на ГЕРБ. "Това, което видяхме на президентските избори, се дължеше на слабата кандидатура на ГЕРБ в лицето на Цецка Цачева. Резултата на Цачева, и на Радев, не беше резултат на собствените им партии", сподели мнението си той.

Попитани дали може да очакваме протести по отношение резултата от изборите и до колко референдумът на Слави Трифонов ще помогне за това, политолозите казаха, че не бива да му се дава прекалено много тежест.

"Този път няма да стане с протести. Всички малки партии губят от налагането на мажоритарната избирателна система. Те няма да позволят тя да се наложи, особено Патриотите", каза Ганев.

Професор Ана Кръстева допълни, че ГЕРБ са пряко заинтересовани от налагането на мажоритарната избирателна система и тъй като това е една от точките на референдума на Слави Трифонов, няма да се стигне до протести за това.

"ГЕРБ ще се опитат да направят всичко възможно да реализира референдума на Трифонов. Те са пряко заинтересовани и няма да върнат мандата. Няма да се наложи да се протестира срещу тях, защото те искат тази промяна", обясни тя.

Видео от разговора вижте на сайта на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Аааа преди 7 години
Кървави този експерт колко парички взел от големите партии: Истината е че изборите са купени ,някой задава ли си въпроса какво така няколко поредни победи на герб са факт а народът тъне в мизерия здравеопазване то е като бизнес образованието е на ниско ниво доходи пенсии .
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що е то експерт и кой каза,че образите от картинката са такива?И кои ни управляват след 1989г ,кои ни докараха до днешното положение? Не са ли точно тези експерти и политици,които днес пак обясняват и обещават да се борят срещу това,което са създали за 27 г? Докога ще търпим една и съща мафия да се гаври и унищожава БГ-държава и народ?Каква ли не *** "експерти" не мина през управлението-адвокат-ликвидатори, икономист-приватизатори,бандюги,цар и гей-премиери,калинки и куку-министри...УЖАС!
9
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато не се пръкне нещо по-добро и достатъчно жизнеспособно, ГЕРБ са най-добрата алтернатива за управление.
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гражданите, особено българските ***, не са достатъчно отговорни, че да им се позволи да управляват държавата. Ако тълпите можеха да са рационални, щяха да го правят, но тълпата винаги си избира лидер, а той се заобикаля с последователи и единомишленици и ... ето ти партия :-DКолкото и да не ви харесва, дами и господа, партийният модел на управление няма алтернатива. България има нужда от мислещи хора да избират мислещи политици.
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
разделянето на хората на политически партии е начин за тяхното противопоставяне и разделение,за всички хора независимо от техните разбирания има някои общи стремежи,които могат да бъдат следвани след като бъдат разбрани,това е пътят.Политиците ни отвеждат от него защото не е в техен интерес да го виждаме,те искат да сме разделени и скарани и да следваме тях и техните интереси прикрити като наши
6
0
 
6
 
! Отговори
Тези ???? преди 7 години
От къде ги намериха тези. Изглеждат на майка и син !Лика прилика -- смехотворни
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за съжаление заглавието все още не е вярно и не вярвам скоро да стане,иначе,да ние не искаме политици да ни управляваме,искаме хора като нас и експерти в своята област,които не са политически ориентирани а защитават общочовешки ценности
4
0
 
7
 
! Отговори
аседесе преди 7 години
Да, гражданите сме единно тяло с общ ум, като на пчелички от кошер, действаме задружно винаги ... Я стига глупости.
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде са тези граждани? Няма ги на площада. Няма ги и в парламента. Сигурно тайно са взели властта, докато са гледали вчера ухилената мутра на Бойко по телевизията.
2
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слушането на цц ми действа като пристъп на метеоризъм а на бб подобрява перисталтиата и неоформено изхождане.
1
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бе какво да слушам политолози, социолози и експерти, като каквото каже Бойко Борисов, тава става?Достатъчно е да слушам Бойко Борисов!

Спонсорирани публикации