Гласуване зад Океана: Слаб интерес, объркани избиратели

В Лос Анджелис живеят около 10 хил. българи, но едва 200 гласуват
27 мар 2017 09:30,
77

Проф. Христофор Караджов, който от години живее в Лос Анджелис, сподели в скайп връзка пред Bulgaria ON AIR, че избирателната активност там е доста разочароваща, откакто той има наблюдения.

По думите му в Лос Анджелис живеят около 10 хил. българи, като от тях гласуват не повече от 200 души.

Още по темата

"Гласувах в консулството в Лос Анджелис, където винаги е имало секция. Беше спокойно, но това не е добър атестат, защото българите в САЩ до някаква степен са се отказали да бъдат активни участници", каза той в ефира на "България сутрин".

Три са факторите, които журналистът открои като основни за ниската избирателна активност зад граница. На първо място това е липсата на обратна връзка с държавата. Следва раздробяването на десния вот, който според проф. Караджов е доста популярен в тази част на света.

"Много от българите губят връзка с политическата действителност. Не я следят отблизо, а я следят по-скоро теоретично", посочи като трети фактор той.

"България ми изглежда объркана, както след всички избори в последната година и половина. Не ми изглежда по-добре и по-стабилна след тези избори", заключи Христофор Караджов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 70Много им дреме на тях че ще им вземат българския паспорт! Нека! И с какво по-точно да се гордеем че сме българи???Да, работим но ни се плаща каквото ни се полага за труда и спокойно можем да си позволим много повече отколкото ако бяхме останали в България! Още, когато работиш с по-културни хора работата не я чувстваш като бреме-тя те кара да се чувстваме удовлетворение и полезни - на себе си и другите!Можем спокойно да разчитаме на държавата ако изпаднем в беда. Омразата е в БГ!
68
1
 
2
 
! Отговори
Пътник преди 7 години
Трябва да се отнемат българските паспорти на тези с двойно гражданство. Българите изселници в САЩ в мнозинството си мразят България, имат комплекси, че са родени в малка,бивша, комунистическа страна, подиграват се с бълг.паспорт, но си ги държат за да могат да пътуват,не се интегрират, живеят в малки български общности. Те не се интересуват от политическия живот в България, скъсват се от работа, имат само 2 седмици отпуск и плащат безумно високи здравни застраховки. Залъгват се , че са щастливи
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ники 69Напълно те подкрепям! Нека му спретнем един референдум в края на краищата! Айде почвайте подписката!
66
1
 
0
 
! Отговори
Циник до 61и 62 преди 7 години
Да ви кажа ли защо "още" пиша в български форуми?! Защото такива като вас си избират "партиите в България" , и после някак си успяват да направят шпагат на който и Мария Гигова би завидяла в шампионските и години! Хем се пишете големи родолюПци...хем овряквате орталъка - как ви унижават с ниски заплати...и нечовешко отношение! Вие, и такива като вас ( лоботоми*рани) не заслужавате...нито друго...нито по-добро!Мен не ме мислете - като опра - вие да ме храните - тогава! Даже не ви съжалявам! Самопрезирам
65
0
 
4
 
! Отговори
Ники преди 7 години
Най-добре да гласува само който е в България. Поне ще си спестим цирковете и парите.
64
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ей 67Не е проблем да се живее с по-малко пари! Разликата е в това че българските суети са 10 пъти по-големи от където и да се намираш по света. Завистта и злобата са като движеща сила на един тесногръд народ (в по-голямата си част) който е толкова заблуден колкото са и звездите в небето! Това е най-лошото, това е което не се купува с пари и не се "намазва" с връзки!
63
0
 
4
 
! Отговори
Ей преди 7 години
Няма смисъл да спорим.Кой където е намерил щастие там да си живее.Навсякъде е хубаво,зависи как гледаш на нещата,какво искаш от живота и как си си го направил.За мен богатството не се измерва в пари.Живял съм с малко пари в Бг и съм бил щастлив,изкарвал съм повече в чужбина,но пък това не ме направи по-щастлив.Бъдете живи и здрави.
62
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 65А ти можеш ли да направиш разликата между мащабите ако сравняваш САЩ и България? А защо са на социални помощи? Защото държавата им е къде-къде по хуманна от нашата велика България! Е, няма как този факт да не те дразни след като "родината" ни не би си и мръднала пръста да помогне на гражданите в нужда! Който падне гледа да го прегази като валяк и каквото остане след него се консумира от паникьосаните лешояди - без личностно разтройство разбира се! Състраданието за тях е слабост!!!
61
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В *** САЩ 95 милиона души не работят, една трета живеят на социални помощи, 70 000 завода бяха изнесени извън САЩ в Мексико, Китай, Индия, заради евтината работна ръка.
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 51За повечето от нас е пределно ясно кой на кого робува! Българските граждани са защитени и осигурени много повече от тези живеещи на запад?! Ако пиша тези небивалици ще ти омекотя ли набезите на личностното ти разтройство макар и за час или два преди да те срита реалността на ново!? Нима не усещащ че тесногръдието ви клати като магарета на въжен мост! Замисли се!
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отдавна не следя политика, не гласувам и не гледам телевизия. Седя си кротко и чакам да се появят....
58
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** 59 руската ти ко4ина по пасва на тези определения направо си е калъп
57
0
 
0
 
! Отговори
До Циник преди 7 години
Ти май наистина с нищо градивно не се занимаваш, щом цял ден бистриш положението в България, за която "не ти пука".
56
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Достойна позиция на българите в САЩ.След като не живеят в България не редно да ни определят съдбата.За разлика от тези в Турция ,които с радост биха видяли държавата ни като турска провинция.
55
0
 
17
 
! Отговори
Циник до 56 преди 7 години
Страхотна ни е държавата - мизерия, смъртност, емиграция, ромски малцинства, нищожни заплати, още по-нищожни пенсии, разбито здравеопазване, разбита учебна система , разбити мечти, мутри на камари...и 3% "преуспели бизнесмени...бивши мутри, и партийни крадци!"СТРАХОТНА НИ Е ДЪРЖАВАТА - СТРАШНО СЕ ЖИВЕЕ В НЕЯ!!!
54
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Повече от 5 год зад граница и никога повече право на глас. Какви са тия глупости. *** и пульо да казва какво ще става тука.
53
6
 
9
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 7 години
И защо българите в САЩ трябва да гласуват. Какво ги интересува тях отвъд океани кои *** управляват България. Ако са имали интерес към държавата щяха да си живеят тук. То е ясно, че тиквата ще управлява пожизнено. Народа в България това заслужава. Да го доят и стрижат престъпници. Точка.
52
4
 
5
 
! Отговори
До 53 преди 7 години
Прав си,но революцията трябва да стане в главите на хората,а не по улиците.Когато хората осъзнаят,че няма смисъл да чакат някой да ги оправи,тогава има надежда.Познавам доста успели хора в Бг,те са самостоятелни,произвеждат,бачкат.В чужбина 90 процента от хората бачкат колкото да си покрият разходите,оставили близки и дом,стоят защото имало работа,типично робско мислене.Събуди се народе,имаме страхотна държава,дядовците ни са умирали за нея,вие ще я дадете без бой!
51
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имаше един референдум ?!?К'во стана с него ?!))))))
50
2
 
15
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Хората са ни отписали,нещата тук са непоправими.

Спонсорирани публикации