Vox populi: Корни люби Бойчето, в дясно – без депутати, феноменални

Радан Кънев изгорил хиляди гласове на кладата на егото
Обновена: 27 мар 2017 11:59 | 27 мар 2017 11:23, Александър Попов
114
Vox populi: Корни люби Бойчето, в дясно – без депутати, феноменални
Колаж: Dnes.bg

Остават броени часове да разберем кой е победителят на изминалите избори, колко партии ще влязат в парламента. В следващите дни ще разберем и кой с кого може да се коалира, кой ще съставя кабинет.

Политическите лидери бяха повече от скромни в изказванията си след приключване на изборния ден, но за сметка на това в социалните мрежи ври и кипи. Емоциите са всякакви, не липсват нападки, нецензурни определения, обобщения от сорта колко тъп е българския народ и т.н.

Както е написал един потребител: "Народът изглупя, изнемощя, намалява с всеки изминат ден... Един шибан Facebook остана пълен с коментари и комплекси!"

Естествено, най-възторжени са почитателите на Бойко Борисов.

"Много злоба и завист, бе?! И да псувате, и да пищите, ГЕРБ сме най-добри! За четвърти път на парламентарни избори печели ГЕРБ! Българите избраха Европа!".

"Ей, пощуряха всички след победата на ГЕРБ. Не разбрахте ли, че ГЕРБ е силна защото разумните, мислещите българи подкрепят партията която показа, че работи за България и оставя след себе си неща, които ще се ползват и от бъдещите поколения", гласят част от коментарите.

Друг потребител хвали самия лидер: "Бойко е в СУПЕР-БОЙНА-ФОРМА, браво!".

Не липсват и хейтъри - "Ужас... Българите са много глупаво племе. Като нимфоманка са, колкото повече ги надупват толкова по-им се иска. СРАМОТА ЗА БЪЛГАРИЯ... СКЪРБЯ".

Един от антифеновете на ГЕРБ се заиграва някак земеделски: "Пак настъпихме мотиката, за трети път. Толкова малка страна, а толкова много идиоти в нея...".

Бойко Борисов може да стане първият премиер, който е сдал властта три пъти доброволно, затова някои още отсега призовават това да не се случва.

"За пореден път победихте с честност на изборите. Мисля, че е крайно време да спрете да си подавате оставката", призовава симпатизант. Друг вещае катастрофа за партията, ако това все пак се случи: "Честито, господин Борисов! Трябва на всяка цена да направите правителство и да изкарате целия мандат. Ако това не стане считайте, че това ще Ви е последното господство. Народа няма да Ви прости и повече няма да гласува за Вас".

Има и такива, които пък се надяват предизборните обещания да не останат само такива - "Ехо, хората викат Банкя! Не забравяйте, че обещахте 1500 лв. заплата :) Дано го направите иначе и месец няма да останете този път!"

В полето на борилия се мъжки противник - БСП, също не е спокойно. Голяма част от симпатизантите искат оставката на Нинова, но пък са наясно, че "комунист и оставка не вървят заедно".

"Нинова, единствено ти си виновна за победата на ГЕРБ! По рано бях написал тук, че трябва да си признаеш грешките от миналото, в частност подкрепата на Пеевски за председател на ДАНС! Защо беше нужно да слизаш до нивото на Борисов? Защо не го остави сам да се унищожи? Какви бяха тези ненужни и крайни изказвания? На България не е нужна конфронтация с ЕС! Имахаме едни, които правят чупки в кръста пред ЕС и САЩ, за дойдат други с чупки в кръста пред Русия! А ве мислете малко с тези глави бе мама му стара! Бесен съм!", излива се недоволен от резултата.

Други пък не виждат загуба, а любов: "Абе ти си залюбена у Бойчето, че две не видиш :) Нещо друго нямаш ли да кажеш освен - Бойко, Бойко.... а спри се де, нема да те огрее".

"Нинова, няма да ти пиша на Вие, съжалявам. Но ще те питам др. Нинова - ти четеш ли това, което пишем, виждаш ли омразата ни и нежеланието ни към твоята партийка и твоята хамелионщина, не разбра ли, че нищо не е забравено, простено и не можеш да лъжеш постоянно?", лее се друг в профила на Нинова.

"Г-жо Нинова, "изгубена битка не означава че е изгубена войната". Съмнително е гробарите да успеят да направят правителство. Много вероятно е да върнат мандата и тогава е Вашия шанс за надмощие. Но нека да се изчакат окончателните/официалните/резултати от страната и чужбина", не губи вяра последовател на Столетницата.

Противниците на БСП не пропускат да припомнят миналото. "Хора, фейсбук не е място за политически агитации! Малко в повече ми идват феновете на БСП с безумията си (традиционните). Гласувайте си за когото искате, ама спрете да се настройвате и да настройвате хората в нещо, което съм сигурен, че и вие не сте сигурни. Бившите комунисти в лицето на БСП управляваха 5 пъти, смениха се кавал след кавал. То не беше Младенов и Луканов, не беше Виденов, не беше Станишев, не беше Орешарски. Реално комунистите са управлявали повече от всяка друга партия тези 25 години. Всеки път лъжат по един и същ начин, всеки път обещават едно и също (високи пенсии, ниски лихви и почти безплатни жилища за младите, високи доходи, инфраструктури, заводи... простотии) и всеки път накрая се налага да ги целите с домати, щото нищо от това, което ви обещават, не могат да изпълнят. Нормално е да не могат... понеже те си знаят, че не могат. Само вие не знаете, че са ви излъгали пак. И всеки път след това, пак гласувате за тях. Това на "чист" български се казва - тъпигьозлък!".

Друг пък праща Корнелия Нинова директно в страната на Ким Чен Ун  - "Корнелче, ако ти остане време, иди гледай "Под слънцето" от София филм фест. Сигурно ще завидиш на своите корейски другарки, че демокрацията нищичко не им е отнела. И най-добре си иди при тях. Няма да ти се сърдим".

Вдясно всичко е феноменално според лидерите на формациите, само където няма и един депутат. Мнението за самоубийството на деснита надделява, но пък водачите доволни. Благодарят на гласувалите, на щабовете, сякаш не са виновни, че десетки хиляди остават без представители в парламента. Заради его и недалновидност.

Нова Република на Радан Кънев се провали, което трудно се приема от последователите му.

"Толкова са Ви силите и възможностите. Жалко, няма представители в парламента, които да се борят за ефективна съдебна система. Явно в голямото си мнозинство "българите" искат да живеят с безнаказаните кражби на политици, съдии, прокурори и от жалки политически подаяния и лъжи".

Заговори се и за лидерските качества на Кънев.

"А какво точно си очаквал да се получи? Ако си очаквал, че ще си задоволиш егото да бъдеш войвода или си глупав или нагъл. Лошото е че "градската десница" е маргинална група от елитарно настроени хубавци, всеки от който иска да е лидер и депутат. Гласувайки последователно от 1990 година до сега винаги в синьо, единственото, което виждам, е безкрайни боричкания и дребнотемия... Не успяхте, по дяволите, да се поучите от грешките си и сега тихо подсмърчате в ъгъла на историята", пише разочарован.

"Господин Кънев, направихте много за дясното последните години. Къде положително, къде отрицателно. Похвална е принципната позиция (донякъде романтична) при последния до момента кабинет на Борисов (хората в най-големите градове са го оценили - София, Пловдив, Варна, двойно представяне над РБ). Е, и Лукарски трика и гражданката Кунева имат своята заслуга. Но е време да се отдръпнете от лидерската позиция и от медийните изяви. Нужен е по-диалогичен човек, а НР-ДСБ имат кадри и потенциал. Иначе партията ще си остане една елитарна, с много добри идеи, подкрепена от 50-70 хиляди човека и толкова", прогнозира друг избирател.

"Да е жив и здрав Радан, но напротив, нищо не е отстоял. Загуби катастрофално изборите, не успя да вкара представителство на избирателите си в Парламента. Изгори хиляди гласове на кладата на егото си и като бонус никой друг в дясно не влиза. Това е равносметката от радановото партийно управление".

"Що да не се е получило? Поигра си на политик. Помогна на червените с каквото можа - разпиля не малко гласове. Сега е време да си починеш малко, че и ние да си починем от теб най-накрая", гневи се друг потребител в социалните мрежи.

Голяма част от коментиращите виждат изход от кризата в обединението.

"Време е да се обедините всички в дясно и един път за винаги да се свърши с прокомунистически и просъветски партии в България! Обединете се за да получите народният ВОТ и Родината да тръгне с всички цивилизовани страни трайно и безвъзвратно!". "ОБЕДИНЕНИЕ в дясното! На кого не е ясно? Стига дребни игрички... Не се колебайте, обединете се най-накрая, защото животът върви напред, а не назад!", призовават последователи.

Същите коментари се вихрят и на платформите на "Да, България". И тук лидерите на формацията говорят за феноменално представяне без да прескочат 4-процентовата бариера. И се оправдават най-вечче с това, че са партия на 100 дни.

"За мен лично това е победа и първа стъпка към нещо по-добро и значимо. Яд ме е, че все още толкова много хора нямат грам идея за какво реално е тази война. Дори хора търсещи надежда другаде, прокудени от тези за които си продават вота. Благодаря, Да България за първи път реално ме убедиха с удоволствие да отида и да дам вота си, не за "най-малкото зло", а за движение, което реално направи невъзможното само за 2 месеца и половина!", пише възторжен партиец.

"Подкрепям ви още преди да се учредите и аз и семейството ми гласувахме за Вас, г-н Иванов. Направихте ефектна кампания. Но... Днес да си ефектен не е достатъчно. Трябва да си ефективен. Неефективните начинания се топят като сняг през лятото. Колкото и дълбоки да са различията ви с Нова Република, трябваше да сте ефективни заедно, защото сега отшумявате поотделно. Шансът да продължа да ви подкрепям е да се обедините още утре и да сте ефективни занапред. Вероятно сега многото романтично настроени хора ще ме нападнат, но тук говорят фактите, а единствено те имат значение. Ако аз не съм ефективен в това, с което издържам семейството си, ще съм гладен и неуспешен. Да - планувате да сте дългосрочен проект - това е супер, но сами няма да успеете да съхраните устрема, който имахте сега. Ще продължите да сте ефектни, но без да сте заедно с НР не виждам как ще сте ефективни, а след още един такъв резултат ще спрете да съществувате. Не ме разбирайте погрешно - аз ИСКАМ да ви има, да гласувам за вас и да постигнем целите си, но романтичният период свърши. Сега трябва реален "бизнес план", с който да убедите разумните хора да продължат с вас. Говорете си с Радан, на следващи избори се явете заедно, влезте в парламента (и сега щяхте да влезете) и започнете да печелите подкрепа отвътре! Покажете на избирателите на другите партии, че сте ефективни и може да привлечете разумните от тях. Другото е романтика!!!", анализира друг последовател на формацията.

Противници пък прогнозират хора по площадите и намекват за неясно финансиране. "Нищо де, кога ще са протестите пред парламента, за един преател от Америка за България питам...". Друг допълва, че "дясното бъка от ДС".

"Загубихте, защото не се обединихте с Нова република, заради комунистическите синчета в "Да, България" и по този начин застанахте на страната на Путинска Русия. Аз гласувах за Нова република. В парламента сега са само руски боклуци", продължават коментарите.

"Да, България" на сто дни, не се обединихте и за съжаление и двете истински формации са извън парламента, за сметка на това Марешки влиза. Какво означава дългосрочен проект? Колко дългосрочен след тези предстоящи 4 години, отново под ръководството на мафията? Как ще постигнем целта - да се преборим с мафията, съдебната реформа и корупцията. Аз съм гласувала за "Да, България", очаквах този резултат, но съм гневна, защото можеше да влязат и двете формации, които имат еднакви цели, най-общо казано, но НЕ. Друго е да сме разединени, то времето е пред нас и не чака, ама нищо, ние пак да направим същите грешки, които се правят от години. Как по-точно ще ги пометем, колко години трябва да минат, та те се подсигуриха, окопаха", гневна е последователка на младата партия.

"Ама определете се вече, не може Джасим да нарича Левски с една определена дума значеща фекални отпадъци, а после да го цитирате, а по-горе в коментарите някой цитира и Вазов", вижда една от причините за краха друг политически коментатор.

"Новите ББЦ, патриоти и Атака, само доста по-обрани и популистки на друго ниво. Добре, че не много хора повярваха на фейсбук пропагандата и на липсата на всякаква платформа и мисъл! Дано разберете, че политиката не са лайкове, смяна на снимки във ФБ и внушаване на нереален процент! Беше ясно, че няма да влезете, просто отчаян опит на родилка да мине без секцио!", безкомпромисен е друг.

Друг вижда и в този проект нещо нечисто - "YES, България! Нали уж щяхте сами да се явявате? Пък се коалирахте с една от многобройните левичарски "зелени" партии? Ако бяхте приели подадената ръка на НР, досега да сте влезнали. Очевидно този ваш проект си е най-обикновен троянски кон, който доуби дясната идея у нас. Повръща ми се от вас!".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След призивите на всички партии за "ДА за БГ" и "Не на корупцията" победи партията "ЪХЪ" на статуквото,което беше-и е -цел на занятието "Избори" още от 1989 г !Може ли човек със здрав разум да си представи,че тези,които случайно-от некадърност-или съзнателно-по "мотивирания" план "РАН и ЪТ"- ще възстановят това,което 27 г са унищожавали?Кой от тях е правил нещо градивно? Всички до един- дисидент-философи, икономисти,финансисти,юристи,***-ЛИЗАТОРИ,престъпници,чейнчаджии и обикновени пед-ераси!
98
3
 
7
 
! Отговори
философ преди 7 години
Ако срещнеш гладен комунист, дай му храна. Ако срещнеш жаден комунист, дай му вода. Ако срещнеш гол комунист, дай му дрехи и обувки. Но никога, никога, никога не давай власт на комунист, защото тогава всички ще бъдат гладни, жадни, голи и боси. Освен управляващите комунисти!
97
2
 
6
 
! Отговори
Курнелия нагла преди 7 години
Мале, мале, БСП щели да се борят с паралелната държава - ами тя цялата е в редиците на БСП, бе Курнелио. Около теб ли са Г.Гергов(свинарят), Кирчо Добрев(хванат на границата 1996г. с куфарче с долари), Р.Овчаров(дългият инкасатор), Бригадир Аспарухов(милионер пенсионер), ***(милионерка), Весела Лечева и много други другари-милионери и мошеници. Няма такава наглост
96
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен - Какво ще се случи със България искам да питам...Ми когато ми стана ясно, че червените неудържимо посягат към властта си зададох въпроса по-горе и... гласувах... за ГЕРБ!
95
1
 
9
 
! Отговори
Минко преди 7 години
Не е важно какво демокрацията е отнела на Корнелия, важното е Корнелия да не може да отмъква повече от демокрацията.
94
0
 
14
 
! Отговори
Чоко преди 7 години
Какъв резултат очаквахте от една партия водена от две-три , определено незадоволени кокошки , които истерично крякаха по всички медии. Въпреки исканията към Нинова да покаже екипа си за след изборите, това не стана. Най-вероятно в засада бяха клекнали - Миков, Гечев, Янаки Стоилов и други добре познати ни скапаняци.Не ми беше особено приятно да наблюдавам изцъклените погледи на Йончева и Корни, които да говорят едни и същи глупости 2 месеца.
93
0
 
8
 
! Отговори
незнам преди 7 години
Крони,далавер импекс видяхте ли се какви крадци,както казва немски дипломат този резултат е шозофрения,хем знаем какво значи комунист и пак гласуваме за него.
92
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Победата на ГЕРБ се дължи единствено на невероятно ниските качества за лидер на бсп Корнели.
91
11
 
11
 
! Отговори
ЧОВЕК преди 7 години
КОИ СА ДОВОЛНИ СЕГА - САМО ПОЛИЦАИ, ВОЕННИ, ПОЖАРНИКАРИ, МТРИ, МУТРЕСИ, РАЗБОЙНИЦИ И *** С ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА. ЧЕСТИТО!
90
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ей герберски тикваци, аре стига сте се напъвали че този *** правителство няма да може да направа а и да направи всички партии които ще се хваната с този отиват на другите избори в тинята, но и да направи след максимум 6 месеца този пак ще подава оставки ха ха ха
89
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е как няма да е силен на ББ екипът 8 години яко крадене на еврофодове, обогатяване на определени кръгове и тотална мъртва хватка за всеки, който се опълчи, браво на бсп, че все пак опитаха, жалко , че на хоризонта не се вижда спасение от герб заради разпокъсването на партиите, което ББ направи, то не беше АБВ, ДОСТ, Воля, НФСБ всичките продажници и патерици на ББ. Жалко за България!
88
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
NE ZNAM KAKAV IZBOR MOJE DA SE PRAVI MEJDU TEZI DVA KOMATARA........
87
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз не гласувах и като мен не гласуваха още хиляди хора с десни убеждения. Не ме мислете, имам билет за 20 май и напускам барабар с двете си деца и хич не смятам да мизерствам. Мизерията ще си остане тука около новия парламент на трите мутри - Борисов, Симеонов и Марешки - някой добре го беше казал.
86
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мога да кажа, че откакто ГЕРБ са на власт, изборите в България са пълно менте. Каквото е и неграмотният им самовлюбен Вожд.
85
3
 
11
 
! Отговори
Го4о преди 7 години
БСП, пак грешите: Не подаването на оставка на г-жа Лъжа, ще Ви закопае ОКОНЧАТЕЛНО!
84
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Охраната на бай Тошо пак ще е бай Тошо.
83
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ХА-ХА-ХА !68ХМ,а какво беше под руско,комунистическо робство,едни умирахме,гониха ни,а други богатеехте,пътувахте по света...?
82
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Магарешки току що се е изцепил, че не иска да е министър на Икономиката, иска да е Премиер.Сeга стана интересно. Да видим как ще наддават с другите умнитутки, нарекли се Обединени патриотични умнитутки.ЦИРК БАНКЯ, Сезон 3 продължава, излизам за бира
81
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП е отново унизена, а проруската партия ДПС е обезглавена.
80
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Демокрацията сложи на колене *** :)))))

Спонсорирани публикации