Проф. Константинов за Местан: Който нарича България "фашистка", ще страда!

Експертът коментира искането на лидера за касирането на изборите
29 мар 2017 10:52,
147

"Председателят на ДОСТ Лютви Местан нарече България "фашистка държава". Тъй като това очевидно не е вярно, аз се надявам той да получи съответното наказание. Който нарича моята държава "фашистка", ще има много да страда и аз му го гарантирам". Това каза изборният експерт проф. Михаил Константинов в предаването "България сутрин" по Bulgaria ON AIR по отношение на вчерашното обвинение на Местан към него.
Още по темата

Председателят на ДОСТ обяви, че ще заведе дело срещу Константинов заради изказване, че са налети милиони в определени общини по време на изборите, а партията му е купувала гласове "за 100 евро глас".

"Винаги ми е интересно как хора с антибългарско поведение си позволяват подобни действия", коментира проф. Константинов.

Лютви Местан вчера поиска и касиране на изборите и незабавно насрочване на нов вот. Партията не признава вота, защото бил проведен в условия на тотално нарушаване на изборните права заради блокадата на границата на Обединените патриоти, които спираха изселническите автобусите от Турция.

"Българската изборна администрация си свърши перфектно работата. Преброителите на вота, които имам честта да представлявам, също си свършиха перфектно работата. Изглежда тази перфектност подразни някои хора, които няма за какво да се хванат", посочи проф. Константинов.

Социологът Кольо Колев и проф. Михаил Константинов обсъдиха и позицията на Валери Симеонов, че "Обединени патриоти" искат правителство от ГЕРБ, БСП и тяхното присъствие. Според Колев това е добър ход, изглежда добре за масата хора, но е доста трудно да стане. А проф. Константинов поясни, че ако големите партии се разберат, автоматически отиват на 175 мандата и не им трябва още някой, с който да делят. Той е на мнение, че на този етап няма да има голяма коалиция.

Валери Симеонов също влезе в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев. По отношение на предложението им за коалиция, той каза, че чакат връщането на Бойко Борисов и Цветан Цветанов, информирали са и Корнелия Нинова, но за момента "няма истерични реакции".

Във връзка с това, че Лютви Местан поиска затвор за Валери Симеонов, съпредседателят на "Обединени патриоти" каза: "Нека да минат няколко от тези етапи на съдебни действия, нищо няма да стане. Нямаме никакви нарушения на закона. Митингът ни беше с уведомление, законен граждански протест".

Симеонов заяви пред Bulgaria ON AIR, че Турция се меси все по-брутално във вътрешните работи на България и се обозначава една партия, която е представител на турската държава.

"Опитват се да я вкарат в политиката и добре, че я спряхме, защото тя щеше да влезе", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Местан е гаулайтера на фашиста Ердоган. Той има същите методи на действие като Хитлер.
123
16
 
5
 
! Отговори
гражданин преди 7 години
Г-н Константинов цял свят видя че имаше фашистки групи които блокираха и попречихана редовни бБългарски граждани от етнически произход да си пуснат своя си глас....лидерите на псевдо патриотите-фашистите задължително трябва да се съдят по българските закони и в СТРАСБУРГ.....това са нациски методи ...и колко македонски граждани гласуваха в България и там имаше доста хилядииии и за всеки проблем на българина се изкарват виновни я турците,я ромите,я бежанците.....срамота е и в кой век се живееее
122
0
 
5
 
! Отговори
SILANCE преди 7 години
До Патриот 84 . Лелииий,как си се засилил! Ако не завиеш, ще се обърнеш в канавката ... Това ли ви казваха,когато ви кандърдисваха да им гласувате?
121
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно, и шефът на Местан нарича Европа фашисти и нацисти.
120
1
 
4
 
! Отговори
SILANCE преди 7 години
До Анонимен, 29. М.ърльо,кога стана македонско съзнание,кога ти почерня гъзът! Арменците и *** не фалшифицират история,не си измислят и не убирват и тормозят българи! Фъш.кия такава!
119
1
 
5
 
! Отговори
SILANCE преди 7 години
До монтьор 8 продължение. Походът на "изселените" също е финансиран от турската държава,а един "юнак" от прииждащите направо заяви,че ще гласува за ... ердоганчо. Та,в истинските държави,драги ни другарю, никой не ръчка чуждите избори. С изключение на турция,разбира се,където евакуацията на оставащите все по-малко на брой нормални хора върви с увеличаваща се скорост
118
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудя се как тоя е станал професор. Или яко е плащал или е имал вуйчо владика в БАН.
117
2
 
5
 
! Отговори
SILANCE преди 7 години
До монтьор, 8. Драги другарю,в САЩ нито един синатор или министър не е отишъл при имащите право на глас,за да им обещава нещата /Турция е длъжна да се държи с тези с двойно гражданство така,както и с ***!/,които им дължи,за да гласуват не при тях,а в друга държава. Подставените лица в "партията",която турската държава финансира открито, системно нарушават основни закони в страната,където живеят - местан още от 1990 г. иска българският език да не е задължителен в България. Походът на "из
116
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еййй, само лъжливи хвалби искате да слушате, като някой ви каже неприятната истина в очите и триете коментари, баси свободата на словото, до 5 години ще се чудите как да връщате тройно нарасналата задлъжнялост на държавата, сигурно с нов заем.
115
16
 
7
 
! Отговори
Българин преди 7 години
България се срамува от фашистките постъпки на менте патриотите...като българин с какво може да се гордеем,че сме бедни,мизерници,че ни управляват българи национални предатели които мачкат и доубиват народа,гордеем се че сме стадо овце ли.....патриотите-фашисти трябва да се извинят официално на българските граждани в чужбина-включително ТУРЦИЯ
114
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименти май си много простоват електорат, не загряваш добре какво ти казват хората, такива и в Ротердам не ги искат, нищо че кмета мюслиман.вече страдате, Дал и Корман останаха подлъгани отвън, а при предния парламент бяха в , законодателната, изпълнителната и съдебната власт
113
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бай Мишо К-ов , лично ли ще ни инквизираш . Или ще викаш комунистически експерти по въпроса ? Как я планираш да стане работата по страданията ?
112
10
 
1
 
! Отговори
до 114 преди 7 години
Ами грешиш . Аз те разбирам, защото съм го изпитал това за което пишеш . Пък ти ме мрази и на българите като кажа че водят дълбоко сбъркана и нечовешка политика към македонците и те ме мразят и искат да ме няма . Сега мразят турците и сами ще си подпалят чергата
111
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къв е тоя комбайнер бе - липсва му само каскета.
110
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимена, няма, няма, ще пее и съска още, балами и обидени на света шарани дал бог, малко ласкателства и посочване на друг виновник и готово, спонсора навит.иначе сюлимана ще трябва и Гьокче за гюленист да привиква след провала при харчлъка на толкова средства, освен вечно дискриминираните да спасяват кожите към Мутер Дойчланд при фашистката Меркел тримцата с незаменимата синтактичка и некои други новодуйсбургци, и там има парламент за сепариране.
109
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНе, не съм турчин.Не съм цганиан,не съм патагонец или папуас от Нова Гвинея.Българин съм.Колкото и да ти е неприятно, че имаш сънародници като мен,толкова и на мен ми е неприятно, че имам сънародници като теб.
108
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато този поовехтял геберастки шушундел ви отвлича вниманието -токът от 1 април скача с 12% , а не с обявения 1 %.И лошото е, че това не е първоаприлска шега.
107
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България ще страда.Защото Е ФАШИСТКА.Единственото чувство, което изпитвам към това подобие на държава,което имам нещастието да ми е родина,ще... щях да кажа омраза.Но може би е по-скоро отвръщение.Не, не ме е страх да кажа "омраза", не обичам тази пркажен държава, знам.Просто искам да съм искрен със себе си.
106
2
 
11
 
! Отговори
КОЙ КОЙ КОИ преди 7 години
Кой заповяда на последната инстанция на съда да регистрира очевидно противоконституционната ДОСТ. Да се разследва и подведе под съдебна отговорност.
105
3
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
"Винаги ми е интересно как хора с антибългарско поведение си позволяват подобни действия" - Защото има 1-а държава дето търпи това!! Просто това турско *** трябва да бъде изгонено от държавата !

Спонсорирани публикации