След словесен кеч в парламента: Ваканцията падна!

Депутатите свиха почивката си до седмица преди вота
Обновена: 18 окт 2016 14:06 | 18 окт 2016 13:56,
77
След словесен кеч в парламента: Ваканцията падна!
Снимка: Архив, БТА

Парламентът отмени дългата си предизборна ваканция и я сви до седмица преди вота за държавен глава. Това стана след няколкочасови дебати, които минаха от обичайни спорове в истинско бойно словесно изкуство. 

Ангел Найденов от БСП попита какво страшно има да се даде възможност на опозицията да говори в парламента. "Не е ли по-добре да има словесни сблъсъци в кулоарите, отколкото сблъсъци на улицата? Но както сте тръгнали, нищо чудно да се стигне и дотам", каза той. 

Още по темата

Найденов обвини ГЕРБ, че са свели народните представители до "блуждаещи пропагандисти". "Пленарната зала е свещена територия, където цензурата и фелдфебелските ботуши нямат място", каза още социалистът. 

Той припомни, че премиерът не е участвал в парламентарен контрол от юли.

"Вие се чудите как да се скриете в парламента и си мислите, че ще има същите заграждения като при Орешарски", отвърна му Цветан Цветанов. Той обясни, че ГЕРБ не искат да участват в цирка на БСП. 

"Убеден съм, че от вашата парламентарна група или поне кметове и съветници, ще гласуват с номер 17, защото той е печелившият", каза Цветанов и взриви залата. 

БСП и ДПС обвиниха шефа на депутатите от ГЕРБ в политическа пропаганда от трибуната на парламента.  
Четин Казак от ДПС цитира членове от Изборния кодекс, според които Цветанов трябва да бъде глобен с до 1000 лева, защото агитира в държавна институция, което е забранено. Той призова председателстващият Димитър Главчев да разпореди на нужните органи да вземат глобата. 

"Не вярвах, че сте с толкова крехка психика, че да се поддадете на агитацията на г-н Цветанов", отвърна Главчев. 

Данаил Кирилов пък обясни, че парламентът не е държавно учреждение и че на депутатите не могат да се ограничават конституционни правомощия. Казак пък го попита кога ГЕРБ са искрени - когато гласуват ваканция, за да няма агитация в НС, или когато смятат, че агитацията в НС не е проблем.

Тук се намеси патриотът Димитър Байрактаров, който опонира по адрес на Казак с: "Един от представителите от ДПС тупа като горила по масата". 

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ обвини ГЕРБ, че се крият от парламента и разчитат на изборен резултат чрез "манипулации, преса и репресии". 

Таско Ерменков от БСП обвини управляващите, че използват полицията, за да охранява предизборните им мероприятия, а също и услугите на администрацията. Той припомни на ГЕРБ, че работата им в парламента е свързана с непрекъснато "набиване на канчетата" от Борисов. 

Цветанов отвърна, че полицията е длъжна да охранява масови мероприятия, а ескорт от НСО бил задължителен за първите трима в държавата. "При Орешарски полицията беше ангажирана не само с охраняване на масови мероприятия, но и всички задни входове", допълни още шефът на депутатите от ГЕРБ. 

Главчев пък се обърна към всички последващи оратори от трибуната да имат предвид, че не са в тв предаване. "Канчета, манерки... да не стигаме по-далеч."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Дядо Йоцо преди 7 години
Бат бойко останаха ти 17 дни мъка, мъка ,мъка
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Там ли беше бай ***.
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Недеите че ще сенпреиминуват в друга партия хасан от космоса отишъл на планетата на маимуните
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и едните идругите-едно и също нещо !
27
0
 
15
 
! Отговори
МАЙНА преди 7 години
За *** в парламента е песента на ХИПОДИЛ за мамата
26
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЩЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕ И ТОЦИ ЦЕЦО ЩЕ БЪДЕ ПЛЮНКА.
25
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На дядо Главчо унуката се държи като комунист.
24
0
 
24
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Не е лошо да му вземат една глоба на Цецо. Той натрупа доста пари от контрабандата и от рекетирането на бизнеса.
23
0
 
8
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
До 24 Анонименгласуват с номер ..., защото той е печелившият"------------------Пък на мен ми прилича на комарджия - "печелившият"! Болестно състояние е ща знаеш!пп. удавник хванал се за сламка е ЦвЦв! :))
22
16
 
3
 
! Отговори
ГЕРБ преди 7 години
Червени каскети, защо не гласувате за Орешарски, може да ви намали тока с 2 лв и парното с 50 ст.?
21
0
 
9
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
До Отврат!Шегуваш ли се! Забрави ли, че депутатите не се проверяват за алкохол и наркотици когато са на "работа" /в кръчмата или там другото -свъртарлището - НС/! Със същества от/в други измерения трудно се коват закони, заниманията са по скоро творчески интерпретации на нищо си ! :)))
20
0
 
23
 
! Отговори
Отврат! преди 7 години
Само им вижте селските препирни! И ние ще чакаме от тия хора да измислят свестен закон! Ами че то половината парламентарно време преминава в ей такива празни приказки!НЕКАДЪРНИЦИ!
19
2
 
16
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Въпросът ми е: къде може да се види по празен поглед от този на Цветанов!пп. ЦвЦв гледа в камерата и не мига, като в същото време отговоря механично все едно е на/със запис в главата! И после българите не сме напред в роботиката /техническа нация/, айде бре!?! :)) Не се чудете , че през определен интервал от време независимо от темата на дискусия ЦвЦв споменава цифрата 17 /седемнадесет/! :)) пп. обаче магическото число е 13 /тринадесет/ :)) Сори Цветатанчо!
18
0
 
5
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
До Russian Air Force 20, 21 и 22Преди време те попитах дали си м*алоумен, сега вече знам отговора...
17
0
 
17
 
! Отговори
1 преди 7 години
Горките депутати !Да ги карат да работят ! Така да ги измъчват !На най - сладкото им да посегнат ! Почивката да им вземат !Това не е живот! Аз им предлагам да заведат дело срещу България в Страсбургза психологичезки тормоз чрез даване и отнемане на ваканция !
16
0
 
26
 
! Отговори
ХМ... преди 7 години
ЗАЩО ЦВЕТАНОВ И ДРУГИТЕ НЕ КАЗВАТ ЧЕ ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ЦАЧЕВА А КАЗВАТ НОМЕРА НА БЮЛЕТИНАТА ДА НЕ БИ ДА СЕ СРАМУВАТ ОТ ИМЕТО НА КАНДИДАТ ПРЕЗИДЕНТА СИ?????????
15
10
 
4
 
! Отговори
Joko преди 7 години
От къде докрахте този рептил Тряско Арменца в парламента ....
14
1
 
25
 
! Отговори
Да ама НЕ преди 7 години
И какво му е печалившото на този номер бе Цветанов? Не виждате ли че и герберите не искат баба Цоцолана за президент ....тя самата жива пародия ,председател на нещо с най-нисък рейтинг в цялата държава ...била печаливша -да ама друг път!!!!!!!!!!!!!!!!!!
13
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мустафа Карадайъ можеше да се възползва от ваканцията и да изкара един начален курс по български език.
12
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДПС специално може да ги срине когато си поиска.Ще транспортира 30 000 пехливанина на протест в столицата, ще потрошат някой автобус, по възможност бял на цвят, както правеха протестърите и толкова. Но нали те са уж тайния коалиционен партньор спасявал няколко пъти Герб, когато ПФ и РБ не се подчиняват.ДОСТ са направо явен партньор.