Местан се ядоса: Няма турска намеса в изборите в България

Подготвя се патриотарско мнозинство, смята лидерът на ДОСТ
18 мар 2017 15:19, Красимир Ангелов
273
Местан се ядоса: Няма турска намеса в изборите в България

Няма турска намеса в изборите в България, подготвя се патриотарско мнозинство. Това обяви  председателят на коалиция "Обединение ДОСТ" Лютви Местан по време на пресконференция в БТА.

Още по темата
По думите му се изгражда универсалният образ на злото в лицето на ДОСТ, а според него за да се доизгради този образ е необходимо още нещо - „да се постави знак за равенство между ДОСТ и Турция, между Местан и Ердоган“.

"Каква е крайната цел - изграждане на хомогенно, "ценностно", патриотарско мнозинство, като контрапункт, отпор на един много опасен враг в лицето на ДОСТ. Този враг е толкова опасен, че непременно трябва да бъде смачкан. Това е висока, обединителна, патриотична идея, в името на която българските граждани трябва да преглътнат дори съюз между ДПС и крайните националисти. Подготвя се почвата точно за такава перверзия", коментира Лютви Местан, цитиран от БТА.

Според него писмото на Ахмед Доган от преди дни е „пореден опит да се облече във философема един безпринципен хищнически апетит за власт на всяка цена“.

Местан бе категоричен, че в Турция избирателите не подкрепят ДПС и отново повтори тезата си, че няма неоосманизъм като риск за България, няма и турска намеса в българските избори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари