19 април: Мандат даден – мандат взет и... "Борисов 3"

ГЕРБ правят сондажи и мъдрят вариянт за Цецка Цачева
3 апр 2017 08:52,
164
19 април: Мандат даден – мандат взет и... "Борисов 3"
Снимка: архив, Булфото

Бойко Борисов ще е министър-председател за трети път и с ясен план за 4-годишен мандат. ГЕРБ ще се коалира само с патриотите, като структурата и приоритетите на новото правителство ще са ясни още на 19 април, сряда, когато се очаква най-голямата парламентарна сила да получи мандат от президента Румен Радев за съставяне на кабинет.

Това са трите сигурни факта след срещата в петък между лидерите на ГЕРБ и Патриотичния съюз. Валери Симеонов, Волен Сидеров и Красимир Каракачанов бяха посрещнати и изпратени от страдата на ГЕРБ с десетки тв камери и микрофони.

Още по темата

Вътре отново бил прозвучал съветът на Симеонов Бойко Борисов да не се кандидатира за премиер и да се търси друг за този пост, но няколко часа по-късно в изявата му пред "Панорама" очевидно този важен персонален проблем вече е бил изчистен.

Лидерите на НФСБ и ВМРО Валери Симеонов и Красимир Каракачанов тепърва ще преговарят за постове.

След официалния отказ от петък на БСП да се коалира с ГЕРБ и патриотите отпадна и другото желание на Валери Симеонов за широка коалиция.

В петък партията на Бойко Борисов е представила своята тройка за преговорите за кабинет - Цветан Цветанов, Влади Горанов и Делян Добрев. Нито едно име на министър обаче не е било обсъждано на тази среща. Единствено от патриотите засега идва желанието на Красимир Каракачанов за военен министър, пише "24 часа".

Пред уикенда обаче започнаха спекулации с имена на бъдещи министри. Дори Валери Симеонов бе посочен като вариант за вицепремиер и министър на енергетиката.

Някои от лансираните имена лесно може да бъдат уцелени, защото става дума за отличниците във второто правителство на Бойко Борисов - Влади Горанов, Лиляна Павлова, Томислав Дончев, Ивайло Московски.

ГЕРБ са започнали и сондажи за председател на 44-тия парламент. Въпреки очакванията, че постът може да бъде даден на коалиционни участници във властта, от ГЕРБ настояват отново Цецка Цачева да бие парламентарния звънец.

Засега тя е извън Народното събрание, тъй като бе изместена от второ на четвърто място в плевенската листа заради преференциален вот.

Очаквано, водачът на листата Ивайло Московски ще намери сигурно място и в правителството "Борисов 3". Така Цецка Цачева ще влезе в парламента. Тъй като председател на НС се гласува преди състава на правителството, остава вариант от ГЕРБ да посочат парламентарен шеф, който след това да подаде оставка. А на негово място да бъде избрана Цачева. Рокадата е възможна, но дали ще се случи?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
1
 
1
 
! Отговори
смехурко:)))))) преди 7 години
До Анонимен Малко прочетете .И отговор от Вашият другар Радев и Другарката Нинова поискай те СПРАВКА мемоарите на генерал Георги Милушев. .Милиони долари подарени на престъпни правителства който все още ние децата ни и внуците изплащаме.По 60.000 лева безотчетни на за храна и дрехи при средна заплата от 570 лева от 1956г.Как бе узурпирана властта тогава.
133
3
 
0
 
! Отговори
работник преди 7 години
При управлението на БСП получавах заплата 3,8 долара / месец.Оцелявал съм с 20 стотинки на ден!!! Е при Бойко Борисов получавам 900-1000 долара месечно.Ама той бил притискал бизнеса да плаща по високи данъци.Ами да плаща-защо да съжаляваме ониябизнесмени дето внасят от едно китайско пристанище леви маратонки,от другото десни и докато дойде корабът са опаковани по чифт и се предлагат за по 200 лева в София?Ние какви други бизнесмени имаме?
132
0
 
0
 
! Отговори
Magda преди 7 години
ВИЖТЕ СИ ПРАВОПИСНИТЕ ГРЕШКИ
131
3
 
12
 
! Отговори
Новите лъжи на ГЕРБ преди 7 години
- Ние искаме промяна... - смело заяви Борисов, докато полагаше цветя пред паметника на Тодор Живков- Ние искаме нови лица в парламента заяви Борисов и назначи за депутат Цецка Цачева- Ние сме против корупционните сделки заяви г-н милиардер Бойко Борисов Лъжи и пак лъжи.
130
0
 
8
 
! Отговори
Янонимен преди 7 години
До Генади Бг просперира при ГЕРБЧовече, направо ти завиждам.Сигурно не живееш тук. Щастлив и дълъг живот ти желая, където и да си.
129
0
 
10
 
! Отговори
Проваилата се БКП преди 7 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им стана ясно, че комунизма е невъзможен, те решиха да създадат котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин БКП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България под названието ГЕРБ. Конструктор на формацията беше Първанов, а изпълнител - Б Борисов.
128
1
 
9
 
! Отговори
MoX преди 7 години
До Анонимен КЕВР в този си вид с председател видния "демократ" Иван Иванов,върл противник на АЕЦ Белене и Южен Поток беше назначена лично от Бойко Борисов по време на втория му мандат.Радев и Герджиков нямат пръст в тая работа.В тази комисия има мандатност,така че не се подменя.Благословиите за новите цени отнеси към Борисов.
127
3
 
6
 
! Отговори
Big Sha USA преди 7 години
Поздрави само за американските ми фенове, срамувам се, че съм българин!
126
8
 
21
 
! Отговори
До120 преди 7 години
Че те ГЕРБ са много по-крадливи и от БСП и от ДПС.
125
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
без никаква видима причина Борисов подаде оставка и предизвика предсрочни избори,които всички ние платихме.Казват,че искал да се отърве от бандата негодници от РБ,но това не е повод за избори.сега се набута с патриотите,които са гладни за власт вампири и ще му изпият кръвчицата.Емигрантското нашествие и шоковото поскъпване на цените ще му изядат главата.Пакх ке има избори и ако десните се обединят този път може и да загуби.Завинаги.
124
1
 
15
 
! Отговори
dedko преди 7 години
4 години сега патриотично ще санирваме а после като почнат да падат старите, хубави санирвани панелки трябва да търсим къде да настаняваме тези хора
123
1
 
21
 
! Отговори
БАЦЕ преди 7 години
БАЦЕГЛЕДАЙ СИ НАЙ-КРАДЛИВИЯ КМЕТ НА ПЛОВДИВ ИВАН БОРИСОВ ТОТЕВ ПУСНАТ ПОД ГАРАНЦИЯОТ 20 000 лв. И ПРОДЪЛЖАВА ЯКО ДА КРАДЕ.НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА.
122
3
 
15
 
! Отговори
Борисов 3 преди 7 години
Ще до съсипя българския народ!
121
4
 
5
 
! Отговори
сорос преди 7 години
Имам една торба пари за протести
120
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хайде лека ви пръст
119
11
 
6
 
! Отговори
Чичо Пич преди 7 години
Народа каза кой!! Не вие драскачи
118
14
 
5
 
! Отговори
до 130 преди 7 години
Орешарски пък беше другата крайност-чудеше се от кой вход да влезе досущ като партизанин преди 9 септември.Бойко не е добър-много меко действа.Трябва ни Пиночет който да затрие окончателно червената чума.Ако имаше такъв у нас моят глас пожизнено би бил за него.
117
5
 
23
 
! Отговори
Корнелия Нинова преди 7 години
Правителството на ГЕРБ няма да издържи дълго. БСП ще се възползва от това и ще натрупа активи за сметка на ГЕРБ, които ще трупат все повече негативи.
116
4
 
31
 
! Отговори
Дръндер преди 7 години
Убийствените цени на тока и парното ще свалят Бойко от власт за това нека не се разполага удобно. Часовника тиктака. и скоро Бойко ще трябва да подаде оставка. Защото е мижитурка. Да чухте до сега коментар от него за цените за парното. Той май забрави че заради тях го свалиха първият път. Е ще му припомним. Тик так Бойко тик так.
115
8
 
21
 
! Отговори
САМО БСП преди 7 години
Борисов само ни разиграва на предсрочни избори, затова няма да гласувам за него. Орешарски беше сериозен и не си подаваше оставката доброволно, затова ще гласувах и ще гласувам за БСП, защото те са по сериозни и отговорни. Като са взели мандат ще го изпълнят до край и няма да се отказват доброволно, защото така им е скимнало. БСП си подава оставката само, когато народът я поиска.