Не всички партийни ръководства са смели като избирателите си!

Кънев оттегли кандидатурата си за лидер на РБ, изборът ще е ноември
Обновена: 14 сеп 2014 15:48 | 14 сеп 2014 13:33, Анисия Иванова
124
Не всички партийни ръководства са смели като избирателите си!
Реформаторският блок открива кампанията си. Снимка БТА

Не всички партийни ръководства са смели, колкото избирателите си, смята Радан Кънев, а според Божидар Лукарски не е постигнат консенсус по правилата за избор на председател на РБ. Така лидерите на ДСБ и на СДС коментираха пред журналисти защо предварително планираният за днес избор на общ лидер на Реформаторския блок /РБ/, който трябваше да стане на конгрес на обединението, в крайна сметка се отложи и събитието се трансформира единствено в официален старт на предизборната кампания на Блока.

Още по темата
По предложение на "Движение България на гражданите" и на СДС следващата дата за конгрес е емблематичният 10 ноември.

Според Кънев избирателят на 5 октомври ще реши за победата и бъдещето на Блока. Така той отговори на въпрос дали няма опасност съюзът на партиите от РБ да се разпадне. „В крайна сметка победата на Реформаторския блок е над всички. Никакви лични амбиции нямат значение", убеден е той. 

Блокът няма да предаде избирателите си, заяви лидерът на ДСБ, който преди да си направи отвод пред участниците в откриването на кампанията, беше един от двамата основни претенденти да оглавят Блока. Другият е председателят на СДС Божидар Лукарски.

Кънев припомни, че политиката на реформаторите за коалиция е заложена в предизборната декларация. По думите му е нужен кратък мандат за управление, ясна реформа в управлението, край на партийните назначения, избори за Велико Народно събрание, за да се изрежат язвите в прокуратурата, правителство с нови лица начело.

Дали реформаторите ще влязат в правителство с ГЕРБ, избирателите ще решат на 5 октомври, обяви на свой лидерът на СДС Божидар Лукарски.

Той отрече "сините" и хората на Меглена Кунева в последния момент днес да са се отказали да се състои конгрес и обясни, че причината сега да не бъде гласувано за председател на Блока, е липсата на консенсус по правилата за избора му.

Освен това, коментира той, няма да предизвикаме "сбивания на партийните ни ядра, независимо кой би победил при избора на председател на Блока". Абсолютно твърди сме и постигнахме разбирателство с колегите да направим този избор, когато сме по-подготвени с правилата, кворумите и електоралният баланс няма да бъде нарушен, заяви Божидар Лукарски, цитиран от БТА.

Днес на откриването на предизборната кампания в столицата присъстваха лидерите на политическите сили Радан Кънев /ДСБ/, Меглена Кунева /ДБГ/, Борислав Лукарски /СДС/, Корман Исмаилов /НПСД/, Николай Ненчев /БЗНС/.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
Има малка надежда нещо положително да се случи в България и единствено РБ имат потенциал да го направят( ГЕРБ,БСП и ДПС имаха по мандат и нещо и всичко си продължи по старому с корупцията и беззаконието) .*** ще е притурка на БСП и ДПС( дано да не влезе в парламента), Патриотичния фронт не е ясно дали ще влезе и ако влезе дали няма да са за продан(във всеки случай са за предпочитане пред бАТАКА и ***).
47
0
 
2
 
! Отговори
стойко преди 9 години
РФ е единственият шанс да се отлепим от дъното!!!ГЛАСУВАЙТЕ!!!!!
46
0
 
1
 
! Отговори
до 110 преди 9 години
за Герб ли говориш мой човек
45
5
 
3
 
! Отговори
ВОЛЕН ПРЕМИЕР преди 9 години
реформаторите са престъпници и трябва да гният в затворавместо това им се позволява да участват в избориужасна демокрация
44
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде дано и реформаторите да паднат под 4%. Потенциални сътрудници са на мафията БСП-ДПС.
43
2
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Кунева се явява лъжицата катран (не използвах по-точната дума) в кацата с мед.Коалиция с нея е строеж на пясъчна основа. Тя няма да миряса докато не съсипе РБ. Такава и е маята - червена!Много вероятно е да е под прикритие. Комунистите са специалисти в конспирациите...
42
1
 
4
 
! Отговори
KUK преди 9 години
NE MI KAZVAITE CE TOVA SA BALGARI. TOVA SA RODOOTSTAPNICI.KOLKO SA GROZNI.
41
2
 
5
 
! Отговори
БОЯН преди 9 години
ЛИКВИДАТОРСКИЯ / РЕФОРМАТОРСКИ / БЛОК -БАЛОН СЕ СПУКА ! СЕГА ЩЕ СЕ СЪБИРАТ НА 10 НОЕМВРИ / ДАТАТА ОТ КОЯТО СДС "РЕФОРМАТОРИТЕ " ЗАПОЧНАХА ЛИКВИДАЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ ! БЕЛКЕМ НАПЪЛНЯТ ПАК ПЛОЩАДИТЕ ,НО ЕДВА ЛИ . БЪЛГАРСКИЯ НАРОД СЕ ОСЪЗНА ,ЧЕ ГО ИЗЛЪГАХА САМО С ЛЪЖИ И ДЕМАГОГИИ И НИКАКВА ДЕМОКРАЦИЯ НЕ ДОЙДЕ ПО НАШИТЕ ЗЕМИ !
40
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДС,КГБ си гледат "добре" работата...Целта е да обезличат пред народеца ни дясното ,за да гласуват ПАК за ком,соц. червените партии,като бсп+дпс+абв+атака+ббц+вмро=БКП/дс,кгб
39
0
 
3
 
! Отговори
санчо преди 9 години
Ще излезе прав Костов за кукувицата. Ама защо Радан я пусна в гнездото изобщо? Или са *** всичките, или много успешно провеждат плана за убиване на дясната идея в България. През 1990г. СДС събра половин милион на митинга си, сега и на сто човека ще се радват.
38
4
 
4
 
! Отговори
Sven преди 9 години
Окончателно се спука балона РБ. Целта на днешните циркове е да отблъснат хората и да ги тикнат в ръцете на Тиквата. Язък, че толкова хора виждаха в тях някаква алтернатива на мутрата!
37
4
 
3
 
! Отговори
джо преди 9 години
Почвам да си мисля, че Костов е имал за задача именно да убие дясната идея. Ако е така, добре се справя, ако не значи е ***. А Ваньо *** не е ...
36
2
 
5
 
! Отговори
Колев преди 9 години
На последните парламентарни избори ДСБ и Кунева взеха по 2%. Сега се обединиха и пак ще вземат толкова, е няма такива майстори!
35
4
 
3
 
! Отговори
ak47 преди 9 години
Радан Кунев-Пръмов изгоре! На много такива сукалчета Командира скрои капата. За Малтинчо Еванджелиста някой да е чувал скоро?
34
2
 
5
 
! Отговори
Георги преди 9 години
РБ няма да влязат в НС. Патерицата на Боко е почти окончателно счупена. Задава се БОСТАН!!!
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И преди и сега ком-соц са мафия!
32
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
98. Е ще видиш как ти се увеличава тока , като Борисов дава 7ми блок на Американците . Песента с Русия и евтин ток приключи Отдавна ! Сега имаш да спазваш санкции . Живей в днешно време ..
31
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
95. Златото на България се изнася от САЩ
30
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
95. Ти си болен беВсичко сега в България се ръководи от САЩ и Турция !
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
90. Ха ха на теб даваха ли ти наркотици / личи си !На нашия клас не са !Вие сте станали големи и"и , браво !

Спонсорирани публикации