Не се готви фалшификация на изборите, отсече Близнашки

Премиерът: След цяла година вълнения да излъчим силно правителство
133
Не се готви фалшификация на изборите, отсече Близнашки
Близнашки получава роза на откриването в УНСС. Снимка: БТА

Не се готви фалшификация на изборите, беше категоричен премиерът Георги Близнашки пред журналисти след тържествената церемония по откриването на 94-ата академична учебна година на УНСС.

Според него работата на Гражданския борд за свободни и прозрачни избори е развенчала един от най-устойчивите митове на прехода - за наличието на мъртви души в изборните списъци.

„Стана ясно, че това явление отдавна е преодоляно и че всъщност в изборните списъци са включени български граждани с активно избирателно право по постоянен адрес. Не съществуват никакви кухи обеми и няма място за спекулации по тази тема“, отсече Георги Близнашки.

По думите му желанието на служебното правителство е да внесе ред и дисциплина в навечерието на изборите.

И да не допуснем обичайното явление през последните години – покупката и продажбата на гласове, добави министър-председателят.

Той отново подчерта, че е важно изборите да дадат легитимен резултат.

„След цяла година вълнения е време да се излъчи едно силно политическо правителство, което да продължи дълго отлаганите реформи, за да може да забравим думата „преход“ и да преминем към един режим на устойчиво развитие и на движение по възходяща линия“, заяви още Георги Близнашки.

По време на откриването на академичната учебна година на Университета за национално и световно стопанство премиерът изтъкна, че истинският просперитет на обществото се гради от специалисти със силна гражданска позиция.

На церемонията в аулата на УНСС министър-председателят връчи грамотите на отбора по „Право“ на висшето училище, който постигна безпрецедентен успех на най-престижното състезание по международно право във Вашингтон.

Проф. Близнашки пожела успех на преподавателите и на добър час на първокурсниците на УНСС, които тази година са над 4200.

Когато преди 135 години се създава Търновската конституция, а националната на държавност се възражда за нов политически живот, нашите бащи-учредители полагат основите на открито и демократично гражданско общество, в което всички граждани са свободни и равни помежду си.

Оттогава насетне тръгва традицията образованието да се разглежда като единствен критерий за успех в живота, а не произходът или богатството. Ето защо българинът дава мило и драго да изучи децата си, за да имат шанс да постигнат нещо повече от него сами в живота. Едно такова общество по общото правило е жизнеспособно и динамично, но в него понякога се случва, какъвто е нашият случай, никой да не си знае мястото“, написа премиерът в Златната книга на УНСС.

„За да пребъде нашето модерно общество, всички ние трябва да споделяме общи ценности и да се придържаме към едни и същи правила, а когато някой се отклонява от тях – да се борим заедно срещу корупцията и покварата“, призова министър-председателят пред студентите и преподавателите на УНСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗАЩО СЕ ТРИЯТ НОРМАЛНИ МНЕНИЯ БЕЗ ГРУБИ БИ ИБИДНИ ТЕРМИНИ?
84
0
 
1
 
! Отговори
Спонги преди 9 години
Да бе , да. Само в Германия ДПС активистите са готови с около 30 000 гласа от нищото.Сестра Галева е особено ***. Ако не беше се запекла с електронното гласуване, ДПС щеше да е само с 5-6%, сега заедно с *** ще са над 17-18%.
83
0
 
4
 
! Отговори
реалист преди 9 години
150 секции открити в Турция?!?! От това по-голяма фалшификация здраве му кажи!!!!!!! Ясно, е че нашите мърди с лекота са дали разрешение за това, въобще без да знаят колко хора ще гласуват там, как и по колко пъти - гледайте новините!!!!!! Туморът ДПС - втора политическа сила!!! Честито българи........
82
1
 
2
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Андрешко, обяснявам: Партии няма, всички са една еврейска мафия. Подаръци, предизборни агитации, далавери са театър за пред тълпата - на власт се назначават тези които в момента са нужни на синедрона, останалите си остават на служба, заплатите и рушветите са си същите, правото на кражби не се отменя. Срещу това как се воюва, защото срещу нас се води война в която вече сме загубили половината българи! На война се воюва - трябва да убиваме евреи!!!
81
2
 
5
 
! Отговори
Andreshko преди 9 години
Кой може да ми отговори на въпроса: Защо ако някоя партия ми "подари" примерно 50 лв по време на предизборна агитация е престъпление,а ако Герб ми "подарят" айфон за 200 лв по същото време не е престъпление?
80
1
 
5
 
! Отговори
ред рок преди 9 години
Убийствен текст и документи от политолога Антон Тодоров днес във Фрога:Чугунените комунисти Плевнелиев и Близнашки през 1987 г.frognews.bg/news_76264
79
0
 
5
 
! Отговори
Брат Му на Винету преди 9 години
само така си мислиш от страх ,герге . ФАЛШИФИКАЦИИ щЕ ИМА , НЕМА СЕ ИЗЛАГАМЕ ,Я
78
0
 
1
 
! Отговори
Евразия преди 9 години
( https://youtube/watch?v=3KIoEseAtCM ) какви избори бе един достоен няма . Имаше но той почина
77
1
 
9
 
! Отговори
Ей, рядко щастие преди 9 години
А защо даде на *** ЕДИН милион бре?Глад, мизерия, абе беднотия се шири сред народа, а един милион подари на кукльо.Много честност преди изборите?От ясно по-ясно какви ще бъдат!!!!!!!!!!!!!!!
76
5
 
9
 
! Отговори
само фронта преди 9 години
няма да се броят бюлетини.борисов го връща на власт америка.ако не излезем по улиците да го махнем ше издевателства с нас дълго време.
75
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
глесуването е напълно безмислено след като не е задължително.от сащ са наредили картите за победа на техния агент-винету.и понеже сме заспали овце това ни се пада пак.ще ни оправй боко още 3 години и 8 месеца.
74
3
 
14
 
! Отговори
ген.Луков преди 9 години
Тоя направо "изби рибата"с това изказване за фалшификацията.Пълен ***.
73
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не се притеснявайте, въобще не може и дума да става за манипулации хохохохохохо
72
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ейййй, какво изказване! Ама направо най-честните избори са в България!
71
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая врътнала ли му е един свирчок на министър председателя!
70
3
 
7
 
! Отговори
Георги Близнашки преди 9 години
Граждани запазете спокойствие.Вие толкова много се вълнувате че ще получите масиран инфаркт.Всичко е нормално и демократично.Герб и Реформаторите вече закупиха каквото бе нужно като Бареков е на малко след тях.Симеонов и Каракачанов им дишат праха спрямо покупко-продажбата.Да в моята сметка в Норвегия постъпи огромна сума пари от тези партии в предвид че ние хората с ценности трябва да ви вменяваме спокойстивие да не се объркате като в Украйна на Опълчение.Вие сте статисти а от мен нищо независи
69
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много лъже,но с дежурната усмивка.Личи си,че яко тренира пред огледалото.
68
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не се готви фалшификация на изборите, отсече БлизнашкиФалшификацията е направена още преди изборите. Най-големият фалшификат е самия проф.Комуняшки!Чичо Дачо вече го няма на, но на 6 октомври ще чуем друго от тоя червен професор- Бате Боко, борбата продължава до пълната победа на мутрокомунизма!
67
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че кой би си помисил... кой дори би допуснал да си помисли, че изборите в България се фалшифицират? Няма такова нещо бе! Политическите лидери са честни патриоти, те разчитат на положителния си имидж и на населението, което ги обича!
66
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изборите ще са честни, ще станем богати и щастливи, виновните за състоянието на държавата ще направят самопризнания и ще се предадат на органите, ще върнат заграбеното, съдът и полицията ще започнат да си вършат работата и още много интересни неща ще се случат в един измислен свят.

Спонсорирани публикации