Местан очаквал срещата му с Ердоган да бъде приветствана

Визитата била "класически пример за партийна дипломация"
67
Местан очаквал срещата му с Ердоган да бъде приветствана
Лютви Местан. Снимка: архив, БТА

Очаквам срещата ми с Ердоган в Анкара да бъде приветствана, а не посрещана "на нож", заяви лидерът на ДПС Лютви Местан на пресконференция във Велико Търново.

Той посочи, че е имало три обективни причини да се състои подобна визита и я определи като "класически пример за партийна дипломация в полза на България".

Още по темата
Според него няма нищо по-естествено председателят на ДПС да бъде в диалог с президента на Турция, след като там живеят стотици хиляди български граждани, които са там не по свое желание.

"Политическата сила, която представлява тези избиратели, трябва да бъде в ефективен диалог с президента на Република Турция", каза Местан, цитиран от БТА.

Пред журналистите той препоръча на лидерите на другите политически сили също да се срещнат с представители на турската държава, за да се уверят, че тя е приятелски настроена към България страна.

Като втора тема в разговорите между двамата е била възможността за увеличаване на турските инвестиции в България.

Според председателя на ДПС е необходима активна дипломация, за да се динамизират двустранните отношения в търговския и икономически обмен.

"Третата причина за тази среща се разполага в геополитиката", съобщи той. По думите му светът е изправен пред тежки етнорелигиозни предизвикателства, които могат да бъдат решени с подхода на българския етнически модел.

"Българският етнически модел съвместява принципите на националната държава с правата и свободите на етнорелигиозните различия, които населяват всяка една държава", посочи Местан.

Според него този модел включва уважение към принципа на териториалната цялост и суверинитета на националната държава, като гарантира равноправието на мултикултурните общности.

Той посочи, че Турция и България, като страни-членки на НАТО имат огромна роля в разширяването на "зоната на цивилизационната сигурнаст на района и на света". Алтернативата на цивилизационната сигурност е военният конфликт, допълни той.

Местан посочи, че поканата за визитата е отправена от турската страна, затова първите информации за посещението на българската делегация са публикувани в турските медии.

Той посочи, че съобщение от пресцентъра на ДПС до медиите не е било изпратено, за да не се изтълкува посещението, като част от предизборната кампания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: ДПСЛютви Местан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
РРади Ковачев Габро преди 9 години
Голяма лисица е този Местан.Надмина Лафонтен! На идващите избори трябва да им опърлим брадите и мустаците! А и Росен е крайно време да стане българофил!! ВРЕМЕ Е,ПРЕЗИДЕНТЕ!
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще те приветстваме с камъни в мазната мутра.
42
0
 
2
 
! Отговори
така е преди 9 години
До неутраленАбсолютно точно и вярно казано.Няма какво да добавя!
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ислямистката клетка в България е ДПС Местан-Ердоган ), със всички последици - отворена южна граница за мюсюлмани, радикалисти , джихадисти . Трябвало е да ги приветстваме !
40
0
 
7
 
! Отговори
неутрален преди 9 години
Бай *** държат ви в ръцете си американците и ако гъкнете на протести в България ще се случи всеизвестната "арабска пролет" стил Косово....веднага мюсулманите в Бг ще бъдат защитени и от САЩ и от Турция така че не се ли виждате...по-лошо е от предишното турско робство защото срещу вас стои Турция която ви поробява от 90г насам само че с подкрепата на САЩ и поради вражденото ви настроение към Русия сега няма да имате защита. Срещу вас са две големи сили и без руска подкрепа. НАПРЕД РОБИИ.
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** на доганах що не дойде един Тервел да измете всичкия ***, генериращи корупция извън пределите на родината
38
0
 
6
 
! Отговори
van4o преди 9 години
Ами тези които са там" не по тяхно желание" защо не се върнат?Да ми кажеш Владимире, защо когато влезнаха в Турция, им сложиха по две турски имена?Кажи Владимире,защо когато някой българин/истински/ е бягал в Турция,моментално са му давали турско име?
37
0
 
3
 
! Отговори
KUK преди 9 години
ZATOVA CE PREDLAGAM POLOVIN BALGARIA NA TURCIA OCAKVAM APLODISMENTI.
36
1
 
9
 
! Отговори
George1 преди 9 години
Хомосексуалният *** искал приветствия?Явно щъркела го хапе яко.
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
eve i ti shte ymresh shte ti ostane mrasotiata ....
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Метане, ние пък (българите) очакваме вашата крадлива мафиотска групировка , наречена нагло движение за права и свободи (въпреки, че сте преяли и с двете) да бъде забранена, а много от вас да попаднете на едно место от където небето се вижда на големи квадрати!
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Салам стой си там...
32
3
 
20
 
! Отговори
Българин преди 9 години
С такива влажни очи гледаше Ердоган , с такова раболепие , Срам да те хване ! *** !
31
1
 
11
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Не трий бе боклучар турски...
30
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГОСПОДИ, КОЙ МУ ДАВА ПРАВО НА ТОЯ ДА БЪРБОРИ? ТИ ЛИ, МИЛИ НАРОДЕ?ЗАЩО? ЗАЩО? ЗАЩО?
29
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Da jivee velika Turciya
28
3
 
14
 
! Отговори
ДА АМА НЕЕЕ преди 9 години
КВО ПРАВИ ТОЯ *** ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЗАБРАНЕНО МУ Е ПО КОНСТИТУЦИЯ ДА СТЪПВА ТАМнаи обикновен казано п...... нищо повече що не отиде в румъния , а отиде при големия ЕР ДОГАН??????
27
5
 
16
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Ей фес марш в Турция,*** потурска ще го повторя 1000 пъти
26
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
SHTE E IAKO MNOGO AKO SPE4ELIAT FESOVETE I TOGAVA DAVIDIM OTKADE SHTE IZGREE SL*NCETO.
25
4
 
4
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 9 години
Privetstvam razpadaneto na NELEGALNATA PARTIYA DPS.PRIVETSTVAM OKTAI ENIMEHMEDOV DA POVEDE ETNICHESKITE BULGARI MYUSYULMANI I PRIVETSTVAM DA SE POYAVYAT ONEZI ISTINSKI PATRIOTI KOITO SHTE ZAGURBYAT SVOITE SI INTERESI I SHTE BUDAT NAISTINA SLUGI NA NARODA KAKUVTO E PREVODA NA DUMATA MINISTUR!!!!!!

Спонсорирани публикации