Десетки протестираха с искане за по-малко секции в Турция

Според Патриотичния фронт ЦИК е допуснала нарушения
15
Десетки протестираха с искане за по-малко секции в Турция
Снимка: НФСБ

Десетки граждани се събраха пред сградата на Върховния административен съд по време на откритото му заседание, за да подкрепят искането на „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО“ за отмяна на решението на ЦИК за увеличаването почти двойно на броя избирателни секции в Турция за изборите на 5 октомври.

„Съдът да прояви национална отговорност и да отмени решението на ЦИК. Не е редно Турция да предопределя изборния резултат в България“, заяви пред протестиращите организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов, който е и кандидат за народен представител на патриотичната коалиция в столицата, цитиран от пресцентъра на партията.

Според Патриотичния фронт ЦИК е допуснала нарушения при вземането на решението.

Поради тази причина в Турция са открити 136 секции, за голямата част от които има съмнение, че отговарят на изискванията на закона, а същевременно в държави със значителни български общности, като например Македония и Сърбия, броят на секциите е минимален, коментира Карлос Контрера, който е и юридически съветник на ВМРО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
4
 
! Отговори
ДА ДА АМА НЕ преди 9 години
ИСКАМ ПРОМЯНА НА ЗАКОНА - САМО ЖИВЕЛИТЕ ПОВЕЧЕ ОТ 6 МЕСЕЦА В БЪЛГАРИЯ ДА ГЛАСУВАТ, ИЛА САМО КОЙТО ИМА АДРЕСНА РЕГИСТРАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ. КОЙТО ПРЕДЛОЖИ ТОВА ЗА НЕГО ЩЕ ГЛАСУВАМ.
7
2
 
9
 
! Отговори
МНОГО ГОТИНО ... преди 9 години
МАЯ МАНОЛОВА , САМА ПРЕЦАКА СЕБЕ СИ И ЦЕЛАТА ПАРТИЯ ...ХА,ХА,ХАААААААААНА ТОВА МУ ВИКАТ..."ПРИЯТЕЛСКИ ОГЪН" ЗА ИЗБОРИТЕ!/..И ТОВА ГО ИЗМИСЛИ МАЙЧЕТО С МАЛКАТА ГЛАВИЧКА И ТЕСНАТА ПИ"""..../
6
2
 
15
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
направете да се гласува в нета, пишеш си трите имена, ЕГНто, адресна регистрация, и евентуално от коя страна гласуваш, и готово, и тогава ДИпи сетУ няма да мине 4 %. Дааааа, ама е неудобно за някой.
5
1
 
11
 
! Отговори
Ни сме си преди 9 години
Кой е виновен, че хората си ползват правата. Питам Ви дали щеше да е така ако бяхме подкрепили подписката за задължително гласуване. Акъла ни идва след свършен факт. Тия нашите не въведоха това. За да останат турците зад борда. Сега ще сърбаме попарата. И никой няма право да роптае . Хайде всички да не гласуваме, защото се знае, че положението след 5-ти е копи-пейс на досегашното. Има ли смисъл да отидеш да наливаш вода във воденицата на крадците. Това не е парламент, а к........к за джавкане
4
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
s protesti darjava ne se opravia dragimi gospoda ........
3
1
 
35
 
! Отговори
Потърпевш преди 9 години
В Шанхай има огромна българска общност но закриха секцията. Независимо че има консулство. То ва се нарича турско гъзолиство. Българите нямаме право да гласуваме!!!! Да това е истината!
2
11
 
19
 
! Отговори
терминатор преди 9 години
ами явно се подготвя коалиция ГЕРБ-ДПС....и не знам как много от българите не се досещат какво им се крои и продължават да залагат на ГЕРБ,а всъщност получават ДПС в пакет с Бойко.....всички ПАРТИИ ГО ОТБЯГВАТ ,но с мафиотското ДПС може да намерят дослук....тъй че колкото по-малко гласове за ГЕРБ,толкова по-малко мутри и коварни турски муцуни в управлението на държавата ни....
1
21
 
5
 
! Отговори
mrysni fatmaci преди 9 години
Mrysnite fatmaci sa v isteria! Gadna utayka

Спонсорирани публикации