Геометрията прати Кадиев при ГЕРБ от билборд

№9 на кандидат-депутата бил в квадратче, вместо в кръгче
Обновена: 19 сеп 2014 14:00 | 19 сеп 2014 12:07, Веселина Йорданова
28
Геометрията прати Кадиев при ГЕРБ от билборд
Георги Кадиев. Снимка: архив, БулФото

Червеният кандидат-депутат Георги Кадиев, който е един от най-отявлените привърженици на преференциалния вот, се оказа „жертва“ на преференцията.

Кадиев е 9-и в листата на Коалиция „БСП лява България“ в 23 МИР-София, това е и номерът на партия ГЕРБ в бюлетината за гласуване.

Още по темата
Симпатизантите на депутата сметнали, че той е преминал в партията на Бойко Борисов, тъй като на негов билборд вместо деветката да бъде в кръгче, тя е в квадратче. В бюлетината номерата на партиите са посочени в квадратче, а номерата на кандидатите в листите – в кръгче.

Кандидат-депутатът обясни пред TV7, че случилото се е абсолютно неумишлено и става въпрос за недоглеждане – от негова страна и от страна на дизайнера на билборда.

Нито аз съм отишъл при ГЕРБ, нито те са дошли при мен, обясни Кадиев.

Преференциалното гласуване на изборите за евродепутати през май се превърна в една от големите изненади на вота. БСП пострада най-много, защото благодарение на преференциите номер 15 в листата на левицата Момчил Неков измести лидера Сергей Станишев от първото място и стана евродепутат. На евровота 15 беше номерът на БСП в бюлетината.

Кадиев определи случилото се с билборда като „буря в чаша вода“ и отново настоя да се гласува преференциално на 5 октомври. Посланието е: Гласувай преференциално, за да е ясен твоят глас, обясни той.

По думите му реакцията е малко пресилена, защото хората знаят, че той е от БСП.

„От друга страна, съм доволен, защото се създаде някаква енергия, включително и вътре в БСП – обаждаха ми се някакви хора в полуинфарктно състояние – ама как така, объркал си го, оправи го“, разказа още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За да продаваш еленергия на международния пазар,който е изключително агресивен и презадоволен,трябва да слезеш значително под себестойноста и!Но някой трябва да избие загубите,и у нас ги плащаме ние,обикновените хора,за да може разни кадиевци и овчаровци да си гушат гушките!За това в България цената на тока расте,и още ще расте!Друго не очаквайте!Така че,само герб,бсп,дпс,рб,и т.н.Всички да гласуват!И не забравяйте да си измиете ушите!
18
0
 
1
 
! Отговори
много призззсзст преди 9 години
До Простеееееее,вярно бе колега ,тои да ние умрял,заштото,моята баба никога не разрешаваше в къщтииии да гожорим за умряла особа?
17
2
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Кадиев и сам не знае от кои е. Тръгнал е по пътя на Близнашки.
16
1
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Може би най- умният при комунясите, направо му се чудя какво дири още в тази умираща жалка антибългарска партийка!
15
2
 
7
 
! Отговори
До 9, рублофил преди 9 години
Драги не знам защо се занимаваш с Еврото.Но с рублата може в момента да си обършеш само задните части -- за друго нищо не става.
14
13
 
2
 
! Отговори
AHТИМУТРА преди 9 години
ТОЙ ВИНАГИ Е БИЛ ОТ ГЕРБ!!!!СРАМ ЗА БСП Е, ЧЕ Е ОЩЕ ТАМ!
13
0
 
9
 
! Отговори
1515 преди 9 години
15 / 15
12
1
 
23
 
! Отговори
Прост преди 9 години
Абе какво стана с Христо Бисеров! Дека е?
11
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еврото пада,лева се качва.Както и прогнозирах.Почва се. 5 години чакам този момент ии вече идва времето на новите милярдери.
10
1
 
4
 
! Отговори
KKK преди 9 години
До БългареПази боже от повече като Кадиев и други комунисти. И слушай Пешко че истини е написал
9
3
 
2
 
! Отговори
Да 7ми пост преди 9 години
И за това беше връх на лицемерието Господина до госпожата дето се яви на февруарските протести 2013 г.С едната ръка прибира парсата с другата пали протести!!!
8
10
 
9
 
! Отговори
Цъфнал ГЕРБ преди 9 години
ГЕРБ сме най голямите!!!!
7
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕВРОТО ПАДА .2.50 ЗА БРИТАНСКИ ПАУНД И 1.52 ЗА АМЕРИКАНСКО ДОЛАР,НА КОГО НАЛАГАТЕ САНКЦИИ БЕ ЕВРОПЕЙСКИ ОВЦЕ,САМИ НА СЕБЕ СИ ИЛИ НА РУСИЯ ???????НЕАДЕКВАТНИЦИ.
6
5
 
13
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
Няма такава партия като БСП! След раздялата с ДПС съвсм са се объркали горките.Да не забравяме ,че новият изборен кодекс е дело на другарката Мая Манолова. Сами си го направиха,сами с него ще се бият и на тези избори. Смешници. Не са виновни кръгчетата и квадратчетата,математиката е точна наука. Лидерите им не могат да се оправят с чертитие,а искат електората им да е на по-високо ниво от тях.Но и да спечелят,кой от тази партия ще е министър-председателя?
5
2
 
19
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
До Анонимен 5, точно:Г-жа Кадиева е в енергийния бизнес и нейната фирма търгува с електроенергия от АЕЦ. Само компаниите на Соня Кадиева и фирма, близка до Иво Прокопиев, са получили съответните лицензи.Кадиева е собственик на "Енерджи съплай" и "Енерджи съплай грийн", както и на 70 % от "Либерна" ООД заедно с Емил Костурков от "Лукойл". До 14 юли 2009 през фирмите ѝ са изтъргувани 267 хиляди мегаватчаса.Соня Кадиева купува от АЕЦ "Козлодуй", "Марица Изток 2" и ТЕЦ "Русе".
4
5
 
14
 
! Отговори
DreamTheater преди 9 години
Гей фракция в БСП ли?Че то освен хомосексуалисти там има ли други "мъже"?!!!
3
7
 
8
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
10.06.2003 - 4 години преди еврогействотоБСП с бедни, богати и гейове на изборитеНа "Позитано" 20 си харесаха нова роля за кметските избори презоктомври. Те ще покажат партията си като двуликия Янус, за да спечелятсърцата не само на бедните, но и на богатите. Не само на традиционалистите, но и на хомосексуалистите. За повече цвят в това идейно ветрило социалистите поканиха официално напреговори и организацията на гейовете и лесбийките. По техни данни 8-10%от българите били обратни.
2
4
 
8
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
9.12.2005, две години преди еврогейството:Йорданов оповести новината за гей-фракцията първо пред Нова тв в ранни зори вчера. "Наистина,сериозно сме обмислили въпроса със създаването на гей-фракция в БСП иидеята не е от вчера. Проблемът обаче е, че на хомосексуалистите в БСПизобщо не им е лесно. Повечето ми приятели, които са гейове и членуват вБСП са категорични, че това ужасно им пречи в кариерата.Той обаче се чувствал изключително окуражен, след като получил личнитеуверения на лидера на
1
8
 
9
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Кандидат-кметът на БСП в София Георги Кадиев поведе днешния гей-парадкъм паметника на Съветската армия, което ядоса хомосексуалистите. Тезаподозряха политика в предизборна агитация и начало на кампанията му.За сметка на това си нямериха нов фаворит в лицето на колегата муобщинар Ангел Джамбазки от ВМРО. (2011)

Спонсорирани публикации