Ексминистър Терзиева: Лъжа е, че ЕК нямала доверие на нашето правителство

"Спирани са не програми, а отделни плащания към България"
20 сеп 2014 14:33, Елка Василева
17
Ексминистър Терзиева: Лъжа е, че ЕК нямала доверие на нашето правителство
Десислава Терзиева. Снимка: архив, Булфото

„Абсолютна лъжа е твърдението на ГЕРБ, че Европейската комисия нямала доверие на нашето правителство“, заяви бившият министър на регионалното развитие Десислава Терзиева пред TV7. Тя подчерта, че именно кабинетът „Орешарски“ е подготвил споразумението за партньорство за следващия програмен период и България е сред първите държави, които са сключили такова споразумение с Комисията.

„Чувам от ГЕРБ, че не сме били сключили споразумението за партньорство преди една година, но тогава това нямаше как да стане, особено след като заварихме един тюрлю гювеч вместо проект. Сега пък твърдят, че сме били загубили някакви 32 милиарда евро. Няма такова нещо! По оперативните програми очакваме около 18 милиарда евро без националното съфинансиране. Това са популистки изявления, които се хвърлят на хората“, обясни Десислава Терзиева.

Бившият регионален министър уточни, че еврокомисията е спирала не програми, а отделни плащания към България „заради търгове, проведени в общини на ГЕРБ, при които са били допуснати сериозни нарушения в обществените поръчки“. Терзиева посочи като пример документи, довели до спиране на средства по ОП „Околна среда“, скрити предизборно през 2013 г. от шефката на Управляващия орган на програмата, която сега е съветник на служебния кабинет „Близнашки“.

„По ОП „Регионално развитие“ бяха спрени пари заради община Бургас и община Пловдив. Причината според твърденията на ЕК са „драстични нарушения“ в обществените поръчки. В деня, в който обявиха, че ще спрат плащанията, започнах активно да работя с моя екип и свършихме много работа, за да отпушим тези средства“, изтъкна бившият министър.

Десислава Терзиева, която е трета в листата на Коалиция „БСП лява България“ в 24 МИР в София от гражданската квота, мотивира своето оставане в политиката с аргументите, че правителството на Пламен Орешарски е свършило много и добра работа, но не е успяло да обясни действията си, заглушено от протестите. „Идеята е с гражданската квота да привлечем хора, които традиционно не гласуват и да ги обединим в подкрепа на стабилността и законността, срещу популизма и едноличната власт“, каза кандидатката за депутат от левицата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
вево преди 9 години
не се заблуждавайте, че България ще получи нещо навреме, докато етническата партия е във властта, хората в Европа са наясно с кражбите и съдружниците им, говорят за тях като за предната линия на ердоган и ислямизма, пари скоро няма да видите
10
0
 
6
 
! Отговори
IVO преди 9 години
"Спирани са не програми,а отделни плащания към България"-Както и да го кажеш,истината е една.Портмонето е празно !
9
4
 
4
 
! Отговори
баба яга преди 9 години
Ама курветино толкова си грозна ,че ако те срещне някой в тъмното ще му изкараш акъла!!!!!Втората дъщеря на Иван Грозни.!!!! Нямаш ли срам *** ? Некадърница! Скрий се в миша дупка и не си показвай уродливата муцуна . Благодарение на теб спряха всички пари от Европейския съюз за МРРБ. Няма да има възможност националните предатели от мафията БСП да се докопат до властта ,а защо не и до парламента. Хората не ви искат да ви виждат и ще ви замерят с някои нелицеприятни неща по митингите .
8
1
 
7
 
! Отговори
Че е грозна, грозна преди 9 години
Защо човек се опростачва толкова?
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
kak da imat doverie kato samo kradete i mislite kak da oxranite zadnite si chasti....
6
1
 
11
 
! Отговори
БГ преди 9 години
А бе те си го казаха в прав текст , че ви намат никакво доверие , ама те пак си вярват1 Май само на Позитано си вярват един на друг , и то защото така изисква партийната дисциплина. Не си спомням някой , от европейските ръководители ,да е поканил Орешарски! Нагли ,крадливи и некадърни...
5
13
 
9
 
! Отговори
не за дебили преди 9 години
Интелигентна жена, не е като тъпите ***.Ще гласувам за нея с удоволствие.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
doverie na koi na vas li moshenicite ,ne stavaite smeshtni .....
3
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре казано,ама ако съдим вместо по приказките а по делата,нещата ама никак не са така.Резултатите са фалирала банка/и, фалирал НЕК,спрени пари от ЕС, недоговорени проекти по ОП, нулева 2014,неизпълнение на бюджета,увеличена контрабанда, увеличена престъпност,пълна финансова несигурност и още все такива неща... А после пак да си говорим и обещаваме а ?
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако ЕК има доверие в бг политиците това значи, че са по глупави от ср.стат.българин!
1
9
 
13
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Недей се хаби Терзиева. И без това никой не ти вярва. Рядко *** парчета бяхте цялото правителство. Просто остави хората да ви забравят като лош сън.

Спонсорирани публикации