ДПС внася закон за КТБ на старта на парламента

Партията настоява за международно разследване на банката
Обновена: 29 сеп 2014 17:02 | 29 сеп 2014 16:45,
48
ДПС внася закон за КТБ на старта на парламента
Снимка: архив Булфото

Първият закон, който ДПС ще внесе в новия парламент, ще е закон, свързан с казуса КТБ. Това обяви лидерът на партията Лютви Местан в Хасково. Първият подпис под законопроекта Местан обеща да е неговият.

Лидерът на ДПС припомни, че партията му внесе подобен закон в разгара на скандала около банката в края на мандата на 42-ото Народно събрание.  С него движението поиска разкриване на банковата тайна на всички публични фигури в политиката от 1990 г. насам. Местан уточни, че става въпрос за падане на тайната за всички публични фигури - както вложители, така и кредитори и кредитополучатели в КТБ.

Още по темата

"Има още една много важна уговорка - ние настояваме да се разкрият включително и търговските дружества, регистрирани в зони със специален режим, т.е. и офшорките", каза още лидерът на ДПС.

Той обясни, че законът не е получил подкрепата на останалите партии в миналия парламент. Затова ДПС ще го внесе отново, но вече разширен и задълбочен.

Лютви Местан се обяви за пълно разследване на КТБ от международно юридическо лице за финансово разузнаване.

"Именно защото с КТБ се свързва значим публичен интерес, ние настояваме международно юридическо лице за финансово разузнаване да осъществи пълно разследване на КТБ – за вложенията, за кредитите - добри, лоши, на търговски дружества, публични фигури, офшорки. Да стигне до дъното, до абсолютната истина", каза Местан.

Според него е необходимо да се узнае цялата истина  за КТБ - "особено когато става въпрос за съмнения, за обвързаност на политици и политически интереси с тази банка".

Местан беше категоричен, че ДПС е най-заинтересованата партия за разкриването на пълната истина за евентуални политически връзки и зависимости с  КТБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: ДПСЛютви МестанКТБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КОЛКО СИ МАЗЕН И ПОДЪЛ БОСТАНЕ
27
0
 
0
 
! Отговори
БРАННИК преди 9 години
Първият закон въобще, трябва да е смърт за националните предатели. Другото ще се оправи, това оправи ли се.
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
bravo na mestan taka triabva ,,,,,,,,,,,,,
25
1
 
6
 
! Отговори
КТБ преди 9 години
Това е банката на ДС и Доган !
24
6
 
3
 
! Отговори
САМО ДПС! преди 9 години
ЕДИНСТВЕНАТА ПАРТИЯ , СЪС СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА И НАСОЧЕНА към ГРИЖА ЗА "РАЯТА БЪЛГАРСКА"/от христиани и мюсулмани/!МАЙНАТА ИМ НА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ -КАПИТАЛИСТИ ОТ *** -20!ГЛАСУВАМ ЗА ДПС!!!!!МЕСТАН ГОВОРИ АБСОЛЮТНИ ИСТИНИ!!!!
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
интереса клати феса
22
0
 
3
 
! Отговори
Иванов преди 9 години
До Анонимен 26Как да "нема" бе :)))))))))Щом гарантираните депозити в КТБ са 3, 684 млрд. лв, значи повечето депозити са ГАРАНТИРАНИ!!На конфискация подлежат , ГОЛЕМИ депозити за около 2 млрд лева - от общо 5,62 млрд. лв!!Та понеже 2 опочти наполовината от 3.6 НЕ ГОВОРИ ГЛУПОСТИ, че "дребни в ктб нема."
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като знам че това гнусно турско подживотно го пази НСО, с държавни пари, с пари, дето на мене ми удържат, ми иде да повърна.
20
7
 
5
 
! Отговори
хаха преди 9 години
Никой не чете статията, а се почва да се плюе само като се прочете ДПС или турци... жалко е..
19
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ИвановКолко дребни - дребни в ктб нема. Има алчни и 50 пенционери които не си търсят малките пенции. А дали са им необходими или са мъртви души? Кой ще ми каже.
18
0
 
3
 
! Отговори
ТАЙСЪН преди 9 години
В ТУРЦИЯ НЯКОИ ВИСШИ ПОЛИТИЦИ КАЗАЛИ НАСКОРО, ЧЕ : ТУРЦИЯ ТРЯБВА ДА СИ ВЪРНЕ НЯКОИ ОТ ИМПЕРСКИТЕ ВЛАДЕНИЯ, ЗАЩОТО ТЕЗИ ВЛАДЕНИЯ ЛОШО СЕ УПРАВЛЯВАТ! ТАКА ЧЕ ВНИМАВАЙТЕ ДА НЕ СЕ ВЪРНЕМ В СЪСТАВА НА ВИСОКАТА ПОРТА С БЛАГОСЛОВИЯТА НА САЩ! ПЪК ДРУГИ КАЗВАТ ЧЕ ТАКА СМЕ ЩЕЛИ ДА СМЕ ПО-ДОБРЕ! БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е идеята изплашените вложители да гласуват за феса.КТБ е мотат, защото искат да платят с държавни наши пари изгорелите на мафиотите.Дребните вложители така или иначе ще си получат парите, който и да управлява.За да гласуваш за този козел трябва да си мижитурка
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цирк шапито - корпорация дпс пише закон за банка, а руска корпорация си поръчва закон за парламента. Ако това е държава?
15
0
 
6
 
! Отговори
Иванов преди 9 години
Питам аз, с какво живеят тези , имали нещастието да вложат всичките си пари в КТБ?Някой интерисува ли го това, или необходимостта да се откраднат на всички вложители парите е безкомпромисна?Защо не върнете парите на малките вложители както законите и ЕС налагат, а се моткате?Отговора:То е ясно, че прилагате плана bail-in приет вече в ЕС, и спрямо него ще врътнете всички с депозити над 100к евро!Но, Докато имунизирате едрите да свикнат с очакваната конфискация, някои дребни ще пукнат!
14
2
 
9
 
! Отговори
акуд преди 9 години
да изхвърлим заедн дпс от властта
13
3
 
13
 
! Отговори
Пирамида преди 9 години
Не съм съгласен държавата да дава 1лв за ктб.Всеки сложил парите си там е доброволно.ако бяха спечелили от големи лихви щяха ли да вкарат пари в бюджета.А всеки кмет загубил пари на кметството има и затвор и конфискация на лично имущество.Закона е за всички.какви са тия нагласяне.тогава върнете ми парите 28 000(13 000 доллара)от 1997г
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей хора стига глупости вече закон , балон, бидон що не направим нова конституция , върнете си на хорицата гарантираните влогове до 100 000 останалите да го ду.ат, Бог дал Бог взел така е в живота и прехвърлете заемите по други банки тове е решението просто ио ясно държавата не трябва да дава млрд. да спасява една източена мутренска пирамида.
11
9
 
7
 
! Отговори
вложител преди 9 години
БРАВО МЕСТАНЕ,ГЕРБАДЖИЯ СЪМ ,НО САМО ЗАРАДИ ТИЯ ТИ ПРИКАЗКИ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ТЕБ
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а закон за Бисеров кога ще наравят
9
0
 
9
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Загрижени за спестяванията на хората,как да откраднат повече?

Спонсорирани публикации