"Близнашки, иди си", викна БСП заради скъпия ток

Протестът поиска среща с премиера, но той не се отзова
30 сеп 2014 13:12,
163
"Близнашки, иди си", викна БСП заради скъпия ток
Снимка: БТА

БСП вдигна протест срещу кабинета на Георги Близнашки и ДКЕВР заради планираното поскъпване на тока с 10 процента.

Столичната структура на социалистите събра десетки пред прозорците на Комисията и на Министерския съвет, за да изрази несъгласието си по-високите цени. Начело на недоволството застанаха водачът на листата на БСП в 23 МИР София Жельо Бойчев и председателят на Градския съвет на БСП-София Калоян Паргов.

Още по темата
Протестиращите социалисти скандираха „Правителство Близнашки, постъпвате просташки“ и „Не грабете от нас, идете си у вас“, предаде „Фокус“.

От БСП-София внесоха и декларация в Министерския съвет, адресирана до премиера, в която също обявиха протеста си срещу поскъпването на електроенергията. Въпреки желанието им да се видят с премиера обаче това не стана.

Служител на специализираните полицейски сили уведоми протестиращите социалисти, че проф. Близнашки не е в сградата и няма да се появи при тях. Недоволните приеха това като знак на неуважение към българския народ. Преди да се разотидат, те се зарекоха протестите им да продължат.

В началото на акцията се събраха около стотина социалисти пред сградата на ДКЕВР. По-късно те се преместиха пред Министерски съвет и дори за кратко блокираха движението на площад „Независимост“. „ДКЕВР – оставка”, „Близнашки предател”, „Изчезвайте”, викаха протестиращите. 

„Има различни начини за премахване на дефицитите в енергийния сектор във времето и този начин не е свързан с рязкото поскъпване на тока“, коментира Калоян Паргов.

Той предупреди, че в момента се извършват престъпления в енергетиката, защото хора, които нямат мандат, вземат сериозни решения и подготвят почвата за следващото управление. „Това не трябва да бъде допускано по никакъв начин”, обяви и Жельо Бойчев.

Паргов пък предупреди, че решението за увеличението на цената на тока преди 5 октомври обслужва политически интереси и че ДКЕВР и служебното правителство са много удобни за някой, който се готви да дойде на власт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
17
 
! Отговори
masterblaster преди 9 години
Идва 5-ти, после ще им оправите кашите
126
2
 
19
 
! Отговори
NORMALEN преди 9 години
До Божо LAGESH. GERB ZAGROBI BALGARIA.
125
1
 
19
 
! Отговори
NORMALEN преди 9 години
BRAVO NA BCP.SAMO TIA ZASTITAVA INTERESA NA NARODA.ZASTO NE PROTESTIRA GERB,DPC--=ZASTOTO SA KORUMPIRANI OT MONOPOLITE.
124
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кога гербари ще излезат да протестират срещу някой монопол - никога-.
123
2
 
18
 
! Отговори
147 преди 9 години
ходим и знаем и не е много хубаво именно според бургазлии. Наводненията там са доказателство също.
122
0
 
18
 
! Отговори
до 146 преди 9 години
аз да ти се оплача от комунистката Фандъкова. Значи в автобус 111 карфица да хвърлиш на човек пада и така 4 години.хората си остават по спирките щото линията е дадена на гербав частник икономист-циция.
121
0
 
18
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Токът трябва да е безплатен, както и всичко останало, а станишев трябва да получава по 300000 лева месечно от нас, данъкоплатците, защото се грижи за нашите права със зъби и лакирани нокти !!!! ГНУС КОМУНИСТИЧЕСКА !!!! Загробиха енергетиката, загробват Блъгария !!!!!!!!!!
120
2
 
20
 
! Отговори
skitnik32 преди 9 години
абе хора всички ходите лятно време на море, нали? заповядайте в бургас и вижте сами какво е направил лошия гербер и го сравнете с видин кадето е добрия комунист. разликата е от земята до небето... ама вие сами ще я видите
119
1
 
18
 
! Отговори
до 144 преди 9 години
Дано и тама откъдето си БСП ви пробута някой като Герго Гергов -кмета на Видин та да те видя и теб как ще пишеш след време.И за проклетия най големите дупки по улиците останаха точно до Кауфланд-най големият магазин в града ни.Ако тези дупки не се запълнят до зимата,чудо ще бъде ако някой не се удави там.Такива "разкопки"не е имало поне от 40 години!БСП са напаст-това е истина!
118
0
 
18
 
! Отговори
видинчанин преди 9 години
Не съм фен на ГЕРБ.Но ако в България има някой като Аугусто Пиночет с голямо удовлствие бих гласувал за него.само той се е доказал като антикомунист.Другите са по скоро теоретици,а само той практик.
117
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
караилиев и видинчанина са едно и също лице, тоя диалог го водят през няколко дни с готови писания.
116
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
140 знаеш ли че гърбавите кметове правят баш същото и на повече места. Агитацията ти не е правилна, повече хора ще отвратиш... а пък и не е сключвал договори за земите на умрелите чрез преки срещи с тях пред нотариуси нали? :-)и не трепери че му са рискови милионите в ктбто, и да му ги платят ако го обявят че има като един гербав кмет и свърши му кветството сигур...
115
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
цецко мноо ти е интелигентна физиономията гаче си брат на някой от село Шумулиговопо колко ти плащат мутрокотаците? Никне ли ти трева в главата или не никне?
114
2
 
19
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 9 години
до 140Видичанино,над половин век съм на тази земя,и ми е ясно,че там,където комунистически крак стъпи,и трева не никне!
113
3
 
25
 
! Отговори
видинчанин преди 9 години
Който иска градът му да заприлича на Видин нека да гласува за БСП.Градът ни е разкопан и по улиците има дупки дълбоки и по метър.Безработицата е най високата в страната и по скоро човек и в Сахара ще си намери работа,не и във Видин.Напук на всичко кметът от БСП направи панаир и плати на певци и певици да пеят до ранни зори.Та 10 дни целият град не можа да спи!За това бяха платени 150 000 лв!Дупките дето останаха след него няма да бъдат оправени поне 10 години!БСП на власт=на бомата в Хирошима!!
112
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Podstrekatelite ot varha na BSP sas sigurnost "plachat na chugd grob", ne te sa pensionerite s niskite pensii. LIZEMERI, MANIPULATORI, INTRIGANTI, VIE DOKARAHTE NARODA DO TOVA DEREDGE
111
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще играе Майдана ноември месец и кой остане
110
3
 
20
 
! Отговори
Истина преди 9 години
Абе хора я си вижте фактурите от юли до 1 октомври колко е увеличен тока точно с 20%
109
3
 
22
 
! Отговори
морски преди 9 години
До колкото си спомням по времето на злия Борисов(наркотрафикант) хората се самозапалваха заради безизходицата до която ни докараха ГЕРБ.
108
6
 
21
 
! Отговори
Байо преди 9 години
аз съм собствени на фотоволтайци Бойко ме уреди и ми дреме на шлиферо и ще гласувам за герб а и вие понеже сте бедни ще се продате на Герб няма къде да мърдате

Спонсорирани публикации