РБ искат кабинет само с ГЕРБ, но без Борисов начело

Вярваме, че егото ще отстъпи пред интереса, каза Кънев
Обновена: 30 сеп 2014 14:00 | 30 сеп 2014 10:39,
208
РБ искат кабинет само с ГЕРБ, но без Борисов начело
Снимка: архив Булфото

Лидерът на ДСБ Радан Кънев обяви, че след изборите Реформаторите биха влезли в управляващ съюз единствено с ГЕРБ. Това обаче може да стане само при определени условия, които към момента партията на Борисов не изпълнява, стана ясно от думите на Кънев пред „Нова телевизия“. Той припомни, че едно от настояванията на РБ е Бойко Борисов да не е премиер на евентуално дясноцентристко правителство след вота.

Още по темата
Другите условия, които Реформаторите поставят, е ГЕРБ да обяви каква е оценката му за работата на главния прокурор и какво е отношението му към работата на прокуратурата. Сред важните неща пред бъдещо съвместно управление Кънев нареди и позицията за Южен поток и за КТБ.

Според лидера на ДСБ тези неща могат да бъдат извършени само от нови политици. „Може ли старото да промени и да разследва практиките си?“, попита той, декларирайки, че Реформаторите не са отстъпили от условието си Борисов да не е премиер.

„Ако личното минира на някой възможността да прави отговорна политика в интерес на хората, това е проблем на човека, който е сложил своето име над обществения интерес“, каза Радан Кънев и допълни: „Аз вярвам, че Бойко Борисов е отговорен политик, а не човек, който ще сложи личното си его над интереса на партията си, на десните хора, на обществото“.

Лидерът на тъмносините обвини Борисов в непоследователност по отношение на зявките с кого би си партнирал след изборите. Той припомни, че лидерът на ГЕРБ първо е изключил Реформаторите, след това е казал, че БСП и ДПС няма да разговаря, а след това, че с ББЦ няма да води преговори в никакъв случай. „В същото време имаше сериозни заявки към БСП и ДПС“, допълни Кънев.

Той обяви, че цялата тази непоследователност отблъсква хората от политиката и заподозря, че се прави нарочно, за да свали избирателната активност.

В традиционното блиц интервю Кънев разказа, че има среден доход от 3000 лева на месец, но плаща 700 лева ипотека и още 700 лева за частна детска градина, тъй като не е успял да запише детето си в държавна.

Семейната му кола е „Форд Фокус“, но я кара съпругата му. Той пътува с метрото или го возят със служебен „Форд Фиеста“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
0
 
0
 
! Отговори
globaln234 преди 9 години
Не е вярно, как може някой да се приема толкоз на сериозно
164
0
 
1
 
! Отговори
Гошо от почивка преди 9 години
Радан първо да каже за хомосексуалната си връзка с Димитър Сяров! Бойко Борисов има снимков материал по тема, затова и говори за партии от третия пол.. Така ще се извиват ръцете на Реформаторите, че и драгалевският *** няма да може да ги спаси.Бог да пази България от това *** да ни управляват!!
163
1
 
2
 
! Отговори
Hitar Petar преди 9 години
Това ми звучи като да ядеш боб без хляб и да не пърдиш :)ГРОБ е Гойко, другите са безлични послушкопвци :)
162
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спонги прав си, Бойковото много ви мрази от РБ, щото иска да ви затрие за да се прави на десен. Да няма хората с кого да сравняват. Радан е прав че посочи тоя популист за реалния враг. БСП нищо не могат да ви направят, защото никой седесар не би гласувал за тях, но тия ви обраха електората, обраха и от БСП и цицат... лъжат, при едни избиратили че са леви, щото им викат, ама ние сме си комунисти, а при други че били десни...
161
2
 
4
 
! Отговори
до 192 преди 9 години
тогава не гласувай за комунисти от герп и за бсп :-)
160
6
 
2
 
! Отговори
хихихи преди 9 години
след всички разсъждения реших, ще гласувам отново за другаря ББ. Аз съм мазохист и садист - нека ми е зле и нека ви е зле. Трябва да вземе властта да се олее отново и да го изшутим на следващите избори под 4%-щото съм садист и мазохист. Все ще съм удовлетворен :-)Прочети още на: dnes.bg/obshtestvo/2014/09/25/iaica-poletiaha-sreshtu-dkevr-zaradi-skoka-na-toka.239982#comment-newest
159
8
 
6
 
! Отговори
БГ преди 9 години
По големи предатели от комуноидите няма ! Само за една година и ни върнаха години назад .За кой ли път ни набутаха в л....та, и оставиха друг да чисти.Този сценарии се повтаря регулярно вече 25 год.Платените *** не искам и да ги коментирам .Само такива подли душички останаха в милата ни Родина .Всичко що е честно , умно и интелигентно се измъкна от тази клоака.
158
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Рамаданчо не ми споменавай това име Бойко че, повръщам и вдигам температура Сегни се!
157
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ако правите коалиция с Герб няма да гласувам за реформаторите
156
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Господин Борисов! Бяхте ми симпатичен и харесвах Вашият хъс в работата Ви. За голямо съжаление ми е много неприятно да Ви гледам в позиция на пълен саботьор на собствената си държава. През цялата една година Вие не бяхте конструктивна опозиция, а действахте със всички почтени и непочтени средства срещу държавата. Това не е държавно отговорна позиция и аз за съжаление повече не бих дал гласът си за Вас. Все пак Ви пожелавам успех и дано аз се бъркам в мнението си, но едва ли!
155
4
 
8
 
! Отговори
Коста преди 9 години
Това е поредното празно и пи ар изказване от човек на Костов
154
5
 
13
 
! Отговори
Сашо преди 9 години
Факта, че изобщо обмисля коалиция с ГЕРБ означава, че на Радан му хлопа дъската
153
1
 
18
 
! Отговори
Сашо преди 9 години
Реформаторите първо да влезнат в парламента и тогава да мислят с кой ще се коалират, защото, като им гледам лидерите и поведението - влизането им в парламента е доста под въпрос
152
3
 
9
 
! Отговори
Катя преди 9 години
В момента Радан ни говори абсолютни глупости. Като го гледам е готов да се коалира дори и с ДПС стига да управлява и да се домогне до някой министерски пост
151
8
 
11
 
! Отговори
Жоро преди 9 години
Всяка партия, която обмисля каквато и да е коалиция с ГЕРБ - трябва да бъде определена като партия която предава нацията
150
4
 
13
 
! Отговори
Симона преди 9 години
ГЕРБ без Бойко и Цветанов не е ГЕРБ, основно защото това си е тяхна партия, а останалите в нея са просто фигуранти които си плащат
149
2
 
5
 
! Отговори
Радо преди 9 години
Ще му се на Радан Кънев да стане Гербан Кънев и това си е
148
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боко си има ДПС, за какво са му реформаторите?!?
147
2
 
6
 
! Отговори
citizen преди 9 години
Добре бе, скъпи прости селски парчета. Не искате касим дал, ми гласувайте с преференция тогава. Опа, не знаете какаво е преференция, или пък знаете, но не знаете нито едно друго име от листата?Еми тогава не драскайте по форумите колко сте зле, ами наведете главици както досега и си гласувайте по инерция...Пък после псувайте "*** и живота..." и си пийте ракията. И без друго само това ви е останало.
146
10
 
6
 
! Отговори
saraleks79 преди 9 години
Вместо само да поставяш условия осъзнай се докато е време защото ГЕРБ и без коалиция с РБ пак ще направи правителство

Спонсорирани публикации