"Десните": Знаем как да оздравим здравеопазването

"Правили сме го и преди"
Обновена: 1 окт 2014 15:31 | 1 окт 2014 15:24, Камелия Цветанова
11
"Десните": Знаем как да оздравим здравеопазването
Снимка: Коалиция „Десните”

Коалиция „Десните” и Българският лекарски съюз ще си сътрудничат за успешно реформиране на здравния сектор в България. За това се договориха представители на двете организации на среща в София.

Финансирането трябва да следва пациента. Не бива болничният сектор да се дели на частен и на финансиран през здравноосигурителната система, заяви д-р Илко Семерджиев, председател на Коалиция „Десните” и водач на листите в 23 МИР София и 6 МИР Враца.

Според него е неприемливо пациентите да бъдат принуждавани да плащат за здравни услуги в момента на ползването им. Лекарите от своя страна трябва да получат достойно възнаграждение за труда си, категоричен бе д-р Семерджиев.

Той обсъди с представители на Българския лекарски съюз различни варианти за финансиране на сектора, сред които частно обслужване и частно осигуряване, прилагане на успешни осигурителни модели в ЕС или изцяло бюджетно финансиране.

На срещата беше подчертана необходимостта от отделяне и независимост на средствата за здравеопазване от останалите бюджетни плащания.

„Некачествената политика води до взимане на такива решения, които в крайна сметка не водят до добро развитие за сектора. По отношение на организацията, по отношение на структурата на системата, аз продължавам да смятам, че ако бяха продължени реформите в здравеопазването и след 2001 година, сега щяхме да бъдем за пример в целия ЕС“, каза Деница Сачева, водач на листата в 25 МИР София и 29 МИР Хасково.

По думите й това означава много повече пари и много повече възможности за лекарите и за развитието на сектора.

За разлика от всички останали партии, в Коалиция „Десните” сме се събрали хора, които са правили реформи и знаят какво и как трябва да се направи. Лекарският съюз може да бъде двигател на реформи, категоричен бе и водачът на листата на коалицията в 24 МИР София Юлиян Войнов.

Според него това, което се случва в момента ни връща десетилетия назад. „Надяваме се, че ще можем да работим заедно, защото на нас бутафорно партньорство не ни трябва.

Трябват ни смели и решителни реформи“, заяви още Войнов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
aas преди 9 години
Ехее то голямо чудо много злоба
6
0
 
0
 
! Отговори
masterblaster преди 9 години
Няма десни който да мислят за обикновения човек
5
1
 
0
 
! Отговори
ЕМО преди 9 години
АЛО ,ДЕСНИТЕ , ВИЕ ОСВЕН ЛИКВИДАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ ,НИЩО ДРУГО НЕ ЗНАЕТЕ ! ЗАЩОТО И ДО ДЕН ДНЕШЕН НЕ ПРЕДЛАГАТЕ НЕЩО РАЗУМНО И ГРАДИВНО - ВЕЧНО ЩЕ ГОНИТЕ КОМУНИЗМА ,КОЕТО ОЗНАЧАВА РАЗСИПИЯ НА ДЪРЖАВАТА ! ЗАТОВА СТЕ НА СМЕТИЩЕТО И БАТ ВИ БОЙКО НЕ МОЖЕ ДА ВИ ИЗМЪКНЕ ОТТАМ ! СПРАВКА : РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК ,КОЙТО Е ЛИКВИДАТОРСКИ БЛОК ! СТОЙТЕ СИ ТАМ ,ИДВАТ И ГЕРБ ПРИ ВАС !
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като ги гледаме, ***, до ***, мила моя майно льо! Та те и за ветеринари не стават, здравеопазване ще управляват. Предварително се извинявям на ветеринарите!
3
3
 
5
 
! Отговори
Veselina преди 9 години
Е да, знаете как да крадете и перете пари...
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
какво сте правили бе... лелеее нема такава наглост !
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ееее неее! "Правили сме го и преди" хахахахаха ейййй жив да не бях ...наглостааааа извииирааа от подглавите на тези агенти на държавна сигурност ! малееее

Спонсорирани публикации