Не посягайте към правата на военни и полицаи, зове Мерджанов

"Това е провокация на служебното правителство"
83
Не посягайте към правата на военни и полицаи, зове Мерджанов
Атанас Мерджанов. Снимка: Булфото, архив

Напрежението сред служителите е голямо, след като служебният социален министър Йордан Христосков лансира идеята за преразглеждане на условията за ранно пенсиониране в армията и в МВР, смята говорителят на БСП и водач на листата на партията в Ямбол Атанас Мерджанов.

Още по темата
"В последните дни на кампанията сме свидетели на поредната провокация от страна на служебното правителство, като този път на мушката на "реформаторския" и "стратегическия" му напън се оказаха полицаите и военнослужещите", коментира той, цитиран от пресцентъра на политическата сила.

Според него вече е ясно, че това правителство няма да  осъзнае какви са функциите му по Конституция и няма да  престане да взима решения, които далеч надхвърлят мандата му.

„Затова се обръщаме към носещия отговорност за действията на кабинета "Близнашки" - президента Росен Плевнелиев. Г-н Президент, не посягайте към правата на военни и полицаи!“, призова Мерджанов.

Той припомня острата декларация на представители на служители на МВР по повод на изявлението на Христосков.

„Сигурни сме също, че в качеството си на върховен главнокомандващ, сте следили и дебатите, които се проведоха в парламента само преди няколко месеца. Тогава министър Ангел Найденов защити предложението, с което орязаните от ГЕРБ права за пенсиониране на военнослужещи бяха възстановени. Ако не сте, напомняме ви думите му: "Експертите да не забравят, че българската армия е професионална и само комбинацията от заплащане, условия за пенсиониране и гарантирана социална политика може да направи по-привлекателна службата във въоръжените сили", коментира Мерджанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
1
 
! Отговори
Вале преди 9 години
За всички работещи трябва да има пенсионна възраст. За чиновниците във силовите ведомства трябва задължително да има пенсионна възраст. Както има за работещите в Бърза помощ и за учителите. Тяхната работа да не е по-малко напрегната. Стига с привилегии.
59
1
 
0
 
! Отговори
masterblaster преди 9 години
Точно така, забравиха се
58
2
 
1
 
! Отговори
BG преди 9 години
Анита, да те питам който не хранил своя не храни чужда армия, ами която нация не си храни учителите, какво точно храни ?! ами лекарите ?! ами като няма ни земеделие ни индустрия - джан - джун инженер, щото всичко се натиска да става военен че по цял ден да лентяйства ?! Да те светна храни един голям .... На същата наша армия като им сложиха чужд министър на отбраната, мълчаха като п... !!! Толкова по въпроса какво пазят и на кого и за какво служат !
57
1
 
1
 
! Отговори
Ани преди 9 години
Аз по принцип съм на мнение че който не храни своя армия - храни друга.И все пак, ранното пенсиониране привилегия ли е или изхвърляне на улицата?Съществува мнение че за БСП броя на военнослужещите и полицаите е средство за намаляване на безработните, а не повишаване на бойната готовност. Ранното пенсиониране се ползва като освобождаване на място за "назначаване на друг безработен".
56
2
 
3
 
! Отговори
хм преди 9 години
Според мен нито военните нито полицaите трябвa дa имaт допълнителни привилегии. Те сa сaмо едни хрaнтутници. Имa едн много мaлкa чaст професионaлисти. Другите сa в тaзи службa зaрaди дaлaверaтa и голямaтa пенси. Повечето от тях не могaт дa покрият визическите изисквaния. Зa други по добре дa не говорим. Нямaт никaкъв принос към пенсионнaтa системa зaщото не плaщaт осигуровки.
55
2
 
1
 
! Отговори
KLARK преди 9 години
MVRI MNO NIAMAT PRAVO NA NIKAKVI PRIVILEGII.TA V TAZI DARGAVA NE MOGE LI DA SE GIVEE BEZ PRIVILEGII.
54
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С данъка за компютрите в едно домакинство ще е второ последващо безумие!
53
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко Борисов си го каза - идва и започваме отново да затягаме коланите! Ето го първото затягане!
52
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По - големи *** от съда в България няма. Напълно съм съгласен, трябва на тях да им се орежат привилегиите, не на армията и МВР!
51
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прав е, това наистина ще е краят на нашата армия!
50
6
 
5
 
! Отговори
Мимоза преди 9 години
Коментари типично по нашенски! 1. Всеки като чуе думата "полицай" си мисли само и единствено за "катаджия"...Никой не вдява, че в тези структури работят много други хора, с различни функции, отговорности и специално образование. 2. Изискуемата възраст за пенсиониране отдавна е 27 години стаж, а не 20! Ама кой да чете!!! 3. Властта отново пуска в действие основният си принцип с тези предложения -"Разделяй и владей!" И го постига! Насъскани един срещу друг хора и гилдии да се мразят и самоизяждат!
49
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами стига си питал а чети какво написах!
48
3
 
3
 
! Отговори
Генчо преди 9 години
До до ГенчоНе слагай под общ знаменател всички , които работят в МВР , вероятно за твое най-голямо съжаление (виждам , че си негативно настроен) има и такива които си вършат работата.
47
2
 
3
 
! Отговори
Генчо преди 9 години
До до ГенчоТам е работата , че не съм. Мен също са ме обирали и полицията си свърши перфектно работата , а познай обаче какво стана в съда ? Имали споразумение ???? Е полицията какво е виновна ? В последствие разбрах от човек работещ в съда , че са си платили и за това няма осъдителна присъда. Какво има повече да говорим ? Пак те питам КОЙ ИМА ПРАВО ДА ПРАВОРАЗДАВА ? Съда или полицията ?
46
4
 
1
 
! Отговори
до Генчо преди 9 години
Генчо, личи ти че си полицай! Полицията не хвана никой за да го осъди съда!!! Написал съм достатъчно ясно! хайде обясни на хората за какво плаща държавата на такива като теб!!!
45
2
 
3
 
! Отговори
Генчо преди 9 години
До Анонимен 58 Я ми отговори , кой има право да ПРАВОРАЗДАВА в България според Конституцията. Полицията или Съда ?
44
1
 
3
 
! Отговори
нели преди 9 години
Няма лошо да се пенсионират на 45 години, но да получават пенсия в намален размер до навършване на 63 години. И друго - да се премахне възможността да се получава и пенсия и заплата. Пенсиониран човек, ако продължи да работи да получава само заплата.
43
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нямам нищо против полицаите да имат такива привилегии и заплати, но да си ги заслужат. Три пъти ни обираха жилището, на майка ми и откраднаха синджира от врата в центъра на града - родната полиция не хвана никого, дори не си направи и труда! Когато започнат да си вършат работата тогава да получават привилегии! Не заслужават и половината от заплатата която получават!
42
4
 
6
 
! Отговори
Веселин преди 9 години
много е хубаво полицаите и воените да имат някакви превелегии,НО като говорим за повишаване на производителноста на труда да кажем ,че при тях е нужно(полицаите)да подобрят работата си или по точно да почнат да я вършат.Не искам да виждам полицай до който става нещо незаконо или несправедливо Той да се обръща на другата старна,а да прави забележка или да арестува,Ами те вече и забележка не правят само демонстрират пресъствие,ТА ЗАЩО ДА ИМ ПЛАЩАМ И НА ТЯХ ПОВЕЧЕ КАТО НЕ СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА.......
41
7
 
1
 
! Отговори
да, ама не! преди 9 години
До куку рукуПълни глупости си написал! Явно не си в час! А що се отнася до умствения багаж - едва ли има по-прости и глупави хора от носещите фуражки! То на тях не им и трябва. Всичко правят по команда, без да разсъждават!

Спонсорирани публикации