ГЕРБ ще има почти двойно повече депутати от БСП

Очертава се политическа нестабилност, сочи изследване
Обновена: 2 окт 2014 15:28 | 2 окт 2014 15:21, Камелия Цветанова
63
ГЕРБ ще има почти двойно повече депутати от БСП
Снимка: Reuters

Най-вероятно в следващия парламент ще влязат 7 партии - ГЕРБ, БСП, ДПС, Реформаторският блок, България без цензура, Патриотичен фронт и „Атака“. Това показват данните от проучване на Института за социални изследвания и маркетинг, проведено в периода 27-28 септември и финансирано със собствени средства на агенцията.

Очертаващата се конфигурация в парламента предвещава продължаване на политическата нестабилност в страната, смятат социолозите.

Проучването сочи, че 36.1% от избирателите ще гласуват за ГЕРБ, за БСП лява България -18.6%, за ДПС – 16.3%, за Реформаторския блок - 6.6%, за ББЦ - 4.8%, толкова ще дадат и вот за Патриотичния фронт, а за „Атака“ - 4.6%.

Партията на Георги Първанов АБВ остава под бариерата от 4% за влизане в парламента и ще събере вота на 2.8% от избирателите.

Ако в следващия парламент влязат 7 партии, ГЕРБ ще има 94 депутати, БСП - 49, ДПС - 42, РФ - 17, ББЦ и Патриотичният фронт по 13 и „Атака“ -12.

В случай, че „Атака“ не намери място в Народното събрание и така броят на парламентарно представените сили е 6, тогава ГЕРБ ще има 100 депутати, БСП - 51, ДПС  - 45, РФ - 18, а ББЦ и Патриотичният фронт по 13.

Според проучването най-вероятно на 5 октомври ще гласуват 55% от реалните избиратели в страната.

Това означава, че до урните ще отидат 3 400 000 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
верните социологически изследвания са най-нереални ако ме питате, защото те отчитат и купения вот, като питат из партиите кой колко ще купи. :-)
44
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
реформаторския блок с лъжата, че ще отвори НОВИ 300000 работни места от по-пълно усвояване на еврофондавете, които са едва 2% от брутния вътрешен продукт УТРЕПА НА МЯСТО лъжата на Бареков за 1000000 работни места ръст за цялата икономика. Соросляци, скрийте се бе абе какво се правите на талпи, та вие сте най-смешните на света. Избихте рибата. После за вас гласували интелигентни образовани хара. Гласуват бабите -реститутки, ама и те като червените баби си отидоха по биологични причини.
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
та РБ ще ни подпрат мишниците едва ли не и ще ни решат проблемите като:се противопоставят категорично на руската агресия.спрат Южен поток и невъзобновят Белене.лъжат най-безсрамно че щели да открият НОВИ!?!?! МИЛИ БОЖЕ 300000 РАБОТНИ МЕСТА ЧРЕЗ успешно усвояване на еврофондовете. аоми те в момента почти изцяло се усвояват от олигархията и да се спрат пак им ги пускат а какви работни места са открити това ще си остане в общи линии.Прочети още на: dnes.bg/izbori-2014/2014/10/02/gerb-vkarva-nai-mnogo-87-deputati-maksimumyt-za-bsp-e-58.240724#comment-newest
42
9
 
4
 
! Отговори
герб№9 преди 9 години
Гласувайте за пп ГЕРБ,подкрепена от пп Обединени Земеделци,пп РЗС,пп Никола Петков,Движение 22 Септември,пп ОППБ................За стабилна България-време е!!!
41
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ отиват на майната си след изборите, народа миналата година ги изгони с камъни, като кучета и те сега си мислят, че ние сме збравили за геноцида, които провеждаха срещу нас.
40
1
 
14
 
! Отговори
681 преди 9 години
*** народ се оказахте тва българите !Въртите, сучете все за палачите си гласувате!Те ви крадат, изнудват, лъжат,убиват , а вие ги зяпате благоговейно и което е по-лошо- вярвате им, че ще ви подхвърлят някоя троха от трапезата си.Eeeх, народеее, народее!!!!
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Преживях факта, че ми се наложиха определени катарзиси спрямо определени бивши и бъдещи премиери. Преживях унижението да говоря най-популистките неща в конкуренция с Атака и БСП. Преживях срама да се кича с Ботев и Левски на гърдите си. Но всяко нещо си има и граници, а аз съм длъжен да блокирам границата си, преди да я мина и да се отвратя съвсем от себе си" - сподели Бареков в първи епизод на откровеност от години.
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След поредното фиаско, в което ангажира контра-протеста, за да блокира границата с Турция вместо да прати наблюдатели в турските изборни секции, което би свършило някаква работа, Бареков призна, че най-после и той самият е станал отвратен от себе си и се напусна.
37
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Смешно е да се твърди, че ББЦ и Атака въобще ще влязат в парламента!!!
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дааа, социологическите проучвания са се превърнали в платено клакьорство мноооооооооооого отдавна!!!!
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поредните неверни изследвания, пълни с измислици!
34
2
 
6
 
! Отговори
Ани преди 9 години
Днес се разхождам из града и гледам един плакат на АТака! Паметника Шипка. Че се сетих за един виц:По време на бал в императорския дворец Александър Втори попитал поручик Ржевски:- Драги мой поручик, кажете, а вярно ли е, че сте се стреляли с корнет Оболенски пред Наташа Ростова?- Това е силно преувеличено, Ваше величество! Аз стрелях зад Наташа Ростова, а страхливецът Оболенски - зад дървото.
33
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НормаленBojko nali ne e ot 4erwenite - ot kyde se prykna toj? Na koj beshe li4na ohrana? Misho birata pomnish li ? A embargowiq petrol a amfetite a reketa - wsi4ki sa edin dol drenki ama barabojko e naj golqmata i prosta mutra w politikata
32
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Нормален дето агитира за ГЕРБМи другите искат да вкарат точно бйе-сйе-пйе-ту и прочие, защото зависят някак от тях. С една дума клиентела са. Безсмислено ги молиш.
31
2
 
3
 
! Отговори
GOST преди 9 години
До БОКОМОРAMI POKANETE STANISHEV !!! GOLEMI STE MISHOCI !!!!!!!!!!!!
30
24
 
11
 
! Отговори
Нормален преди 9 години
Нормални българи, гласувайте само за ГЕРБ и Реформаторите. Ако гласувате за БСП, за Бареков-измамника, за онзи от бившия СКАТ Бургас, за лудия Сидеров, за АБВ получавате Пеевски, Ковачки, Доган и цялата червена гмеж.
29
1
 
3
 
! Отговори
GOST преди 9 години
До преповтор на повтораAMI GLASUVAME !!! KAKVO DA PRAVIM?
28
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Герберският башибозук се готви да доразграби милата ни родина,хора бдете!!!
27
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трагедия!
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ех че кеф!!!

Спонсорирани публикации