Не виждам как ще правя коалиция, може да съм отстрани

Борисов: И ГЕРБ спря кампанията, но избори трябва да има
Обновена: 2 окт 2014 08:59 | 2 окт 2014 08:48,
260
Не виждам как ще правя коалиция, може да съм отстрани
Снимка: архив Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че партията му е спряла предизборната си кампания заради трагедията в Горни Лом, но беше категоричен, че избори категорично трябва да има. Той обяви, че ако се сбъднат прогнозите за много малки партии в парламента и под 100 депутати за ГЕРБ, той няма да има с кого да прави коалиция и няма да участва в управлението.

Още по темата
„Има един ден до изборите, не знам какво си правят допълнителен пиар. На кой му се пее и танцува?”, каза Борисов пред bTV по повод отменените кампании на опонентите му. Лидерът на ГЕРБ обаче беше категоричен, че избори трябва да има. „За да не стане по-голяма трагедия в държавата, трябва да има активност и да се избере стабилно правителство”, каза той.

Борисов отново припомни, че ако има 110-115 депутати, ще поеме отговорността да състави правителство. Той акцентира на последното проучване на „Алфа Рисърч” от вчера, което му дава под 100 депутати и обясни, че в такъв случай няма как да направи кабинет.

„Да заповядат другите да направят правителство – ще ги гледам отстрани", каза той, но предупреди, че ако няма кабинет, вижда много тежки времена за България.

Той припомни и прогнозата на агенцията за шест партии в парламента и призна, че не вижда как ще се формира кабинет от тях. Според него е възможно БСП, ДПС, ББЦ и РБ да направят кабинет. За Реформаторския блок винаги съм казвал, че са единственият ни партньор, но през последния месец те се занимават само с нас, не със Станишев”, каза Борисов. „Не могат лидер да си изберат, а се занимават с нас”, допълни той.

Лидерът на ГЕРБ обясни, че не е искал да участва в предаването на bTV заради трагедията в Горни Лом. Съгласил се е все пак да отиде в студиото заради ангажимента си към медията.

Въпреки че и ГЕРБ спряха кампанията си, Борисов обясни, че избори трябва да има. „Те са най-важното нещо, за да не се получават такива неща. Колкото по-стабилно става управлението и държавата с работещи институции – толкова по-добре”, каза още лидерът на ГЕРБ.

Той констатира, че в избухналата фабрика вероятно често са се правили нарушения. „Накрая може да се окаже, че собственикът е платил за желанието си да печели пари с живота на сина си”, каза лидерът на ГЕРБ.

„Трябва да се помолим и на Господ малко, защото дълго време спекулирахме, че Господ е българин, но тази година май ни е оставил”, каза Борисов. Той похвали и Лудогорец за мача срещу Реал Мадрид като обясни, че българският тим реално е победил противника си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
5
 
! Отговори
Гербав преди 9 години
Язък таман мислех да пусна за Бойко,но щом няма да спечели с мнозинство ще пусна за някой друг!
146
0
 
4
 
! Отговори
an.elica преди 9 години
Oт много"БЛА-БЛА" на документи и диалози всичко свърши,преди да е започнало.
145
1
 
4
 
! Отговори
сравнение преди 9 години
За съжаление изборът е като гроздето тая година-кисело или мухлясало(ГЕРБ или ДПС+БСП+ББЦ+АБВ).Ха сега,де!
144
1
 
3
 
! Отговори
... преди 9 години
vijdam kakvo e .stra6no e
143
2
 
7
 
! Отговори
globaln234 преди 9 години
Жалка работа бат Бойко, жалка, за малко хората пак да ти се вържат
142
1
 
6
 
! Отговори
siderov преди 9 години
минимално плащане за политици и да видим колко бързо нещата ще се променят
141
8
 
3
 
! Отговори
нанси преди 9 години
отстрани не трябва да е Борисов,а Местан,Сергей,Бареков и т.н. само герб могат да стабилизират държавата.успех на 5-ти
140
11
 
3
 
! Отговори
Вивиан Христова преди 9 години
ГЕРБ е единствената национално отговорна партия! Изключително съм щастлива, че този път ще успея да гласувам за правилната партия!
139
14
 
2
 
! Отговори
dimitar.papukchiev преди 9 години
Единствения политик реално гледащ на случващото се е Бойко Борисов. На 9ти сме с вас . Бог да пази България!
138
2
 
14
 
! Отговори
masterblaster преди 9 години
Сигурно си мисли, че така ще накара хората да гласуват за него
137
2
 
13
 
! Отговори
masterblaster преди 9 години
Да заповядат другите да направят правителство ще ги гледам отстрани" и пак ще бойкотираш нали, тая игра я знаем
136
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако Б.Б. не иска да управлява със съдружници,защо изобщо кандидатсва? Или открито заявява,че иска цялата власт. Тоталитарна партия иска Тоталитарна власт
135
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе Бойко, абе наглецо, хората те изгониха с камъни, а ти дели се натискаш за власт. Отивате на майната си всички ционистки ***.
134
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Троловете са неунищожими,докато имащите пари ги ръководят.Моника е само върха на СПИН-а.Веригата е отчайващо дълга.Тя деморализира всички,които се опитват да я скъсат.Не може без истина и справедливост.Опитват се да стоварят всичко на Борисов и ГЕРБ,но това става за дъвка само за хора първични,без памет и морал.Тук изобилстват.Това е резултата от обедняването физически и духовно.Виновните ще ги познаете по нахалството и по мълчанието задкулисно.Жалко че нямаме съд и затвор, но промяна ще има.
133
3
 
11
 
! Отговори
до коментар 233 преди 9 години
Абе ,комунистите не са стока,но по какво се отличава пожарникарят с книжка на БКП ?
132
11
 
5
 
! Отговори
До минка пенка и нен преди 9 години
Аз ще гласувам за ГЕРБ , защото ми харесва как се управляват градовете с кметове от тази партия и виждам какво става в другите градове.За година и половина видяхме , че Орешарски и неговото правителство нямат никаква подкрепа от Брюксел .Изборите в Европа ги спечелиха ЕНП и имат мнозинство , така , че при завръщането на партия на ЕНП на власт в България ще пуснат спрените пари и ще се довършат магистрала Струма и Марица , ще се подновява транспорта.
131
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Доридъното да се издълбае и хората 100% да обеднеят, пари за примитивни *** винаги ще има . Моника Хохегер, Румен Овч., Стефан Софиянски, пъпки, менти, доганчета, бисерчета, спенчета, виагри, оси тютюневи корнелийчета и пичове разни - мафиоти, няма как да свършат. Става въпрос за пари, за много пари. Никой от тези печени крадци няма да ги върне доброволно. Обърнете се назад и си дайте сметка колко много са.Това се казва корупция. Начело със съда, съсипаха България. Без справедливост не може.
130
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трагедия след трагедия.Няма как БСП/ДС и техните подопечни от всички цветове през фалшивия преход да разрешат нещо да се случи в България така,както трябва.Корумпираха всичко,което се изправяше пред тях.Не можаха да купят само Борисов и затова започнаха с манипулациите и превратите.Като слушам днес всеядният Бареков,определено си мисля,че по-дълбоко дъно не може да има.Липсата на образование и морал ни водят към абсолютен колапс.Това целят милионерите-крадци.Хората не ги интересуват.Няма съвест.
129
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чудно как БСП/ДС, техните коалиционни партньори и "подходящи опозиционери" продължават да правят успешни манипулации. Все се роят разни франкенщайновци като Бареков и готови на всякакви игри отговорни фактори, все недоволни от хора,които все пак успяват да направят нещо полезно в опосканата ни държава. Явно не е достатъчно опоскана от тях. Едните още не са се наяли, другите след тях готови с "уменията си". Резил. От съсипването на здравото с истерия е ясен страха на корумпираните от истински съд
128
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До К 213: Пич и ти си като кумира си - на думи си готов на всичко. Както декларираш, готов си да платиш, но вероятно с чужди пари. Говориш псевдоумно, но в действителност са си безсмислици. Ей за това такива като тебе харесват Борисов - много сте подобни. Лошото е, че сте и напористи, та хората се смущават вместо да ви бият къде ви срещнат и когато се обадите.

Спонсорирани публикации